נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות פיקנטי
ד ג " א ד ו ם " ש ל " ס ב ת י ק " . מתכון של אמי ז"ל, שכך מכנים אותו הנכדים...שלה... 1.5 ק"ג נסיכת הנילוס פרוסה למנות אחרי השריה במי לימון לרבע שעה. 2 בצלים בינוניים קצוצים 2-3 כפות שמן זית 1 ראש שום קלוף וחתוך לפרוסות 3 גזרים פרוסים דק , בערך 1/2 ס"מ 3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות 2 עגבניות בשלות פרוסות ( לא הכרחי, רק אם יש ) 1/4 צרור פטרוזיליה / כוסברה קצוצה 2 קופסאות רסק עגבניות = 200 מ"ל יחד 3 כוסות מים רותחים 3 כפות קטשופ מוכן 2 כפות מיץ לימון טרי מלח או אבקת מרק לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם 1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן פלפל ירוק / אדום חריף לפי הטעם אופן ההכנה :- • מטגנים בצל בסיר שטוח ורחב עד להזהבה , מוסיפים שום ומערבבים , מוסיפים גזר תוך ערבוב למשך 10 דקות, מוסיפים את הפלפלים לעוד 10 דקות . • מוסיפים עגבניות, רסק, קטשופ, פטרוזיליה, מים, פלפל חריף, לימון ותבלינים ומערבבים היטב. • כשהרוטב מוכן מניחים את פרוסות הדג, מכסים ברוטב ומבשלים כשעה לספיגת טעמים. • אם הרוטב נוזלי מידי לוקחים 1-2 כפות קמח תפוחי אדמה, מערבבים היטב בכוס עם חצי כוס מים קרים ושופכים לרוטב עד שמסמיך. אם סמיך מידי, מוסיפים, כמובן, מים רותחים.
ד ג " א ד ו ם " ש ל " ס ב ת י ק " . מתכון של אמי ז"ל, שכך מכנים אותו הנכדים...שלה... 1.5 ק"ג נסיכת הנילוס פרוסה למנות אחרי השריה במי לימון לרבע שעה. 2 בצלים בינוניים קצוצים 2-3 כפות שמן זית 1 ראש שום קלוף וחתוך לפרוסות 3 גזרים פרוסים דק , בערך 1/2 ס"מ 3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות 2 עגבניות בשלות פרוסות ( לא הכרחי, רק אם יש ) 1/4 צרור פטרוזיליה / כוסברה קצוצה 2 קופסאות רסק עגבניות = 200 מ"ל יחד 3 כוסות מים רותחים 3 כפות קטשופ מוכן 2 כפות מיץ לימון טרי מלח או אבקת מרק לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם 1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן פלפל ירוק / אדום חריף לפי הטעם אופן ההכנה :- • מטגנים בצל בסיר שטוח ורחב עד להזהבה , מוסיפים שום ומערבבים , מוסיפים גזר תוך ערבוב למשך 10 דקות, מוסיפים את הפלפלים לעוד 10 דקות . • מוסיפים עגבניות, רסק, קטשופ, פטרוזיליה, מים, פלפל חריף, לימון ותבלינים ומערבבים היטב. • כשהרוטב מוכן מניחים את פרוסות הדג, מכסים ברוטב ומבשלים כשעה לספיגת טעמים. • אם הרוטב נוזלי מידי לוקחים 1-2 כפות קמח תפוחי אדמה, מערבבים היטב בכוס עם חצי כוס מים קרים ושופכים לרוטב עד שמסמיך. אם סמיך מידי, מוסיפים, כמובן, מים רותחים.