קרם בוואריה של הנס ברטלה
באווריה וניל של הנס ברטלה להכנת הבאווריה: 500 גר´ חלב 7 חלמונים 180 גרם סוכר 250 גרם קצפת 10 גרם אבקת ז´לטין 90 גרם מים קרים 1 מקל וניל לרוטב פירות: פירות לפי טעמכם. סוכר במשקל של כ10% ממשקל הפרי. אופן ההכנה: משרים אבקת ז´לטין במים קרים במשך 20 דקות. את מקל הוניל חוצים באמצע, מגרדים את הגרגרים, מוסיפים לחלב יחד עם המקל הריק ומרתיחים את החלב. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר,ולתוכה יוצקים את החלב הרותח תוך כדי ערבוב. את התערובת מחזירים לאש על להבה קטנה ומערבבים היטב במשך כ-3 דקות עד שתסמיך. אסור שהתערובת תגיע לרתיחה. ממיסים את הז´לטין 20 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת. יוצקים לכלי שטוח ומוציאים את תרמיל הוניל. מכסים את הכלי בניילון נצמד ומכניסים למקרר. כשהתערובת הופכת לג´לי עדין, מחזירים אותה לקערה, מערבבים היטב ומקפלים פנימה את הקצפת. הצעת הגשה: הבוואריה נהדרת בתוספת פרי או רוטב פירות