יש לי IMAT JUNIOR+מטחנה IMAT, אני מפלטר עם בריטה אבל תמיד היה משהו מבאס, מעין טעם לוואי. ואז ניסיתי את הרעיון עם המלח-איזה הבדל! כל חלל הפה התמלא בטעם עם כל ההרמוניות וטעם הלוואי נעלם. כל-כך פשוט, אולי אם לא הייתי מבריז משעורי כימיה ב י"א הייתי עולה על זה לבד
. בקיצור אני ממליץ לכולם-לפחות שווה בדיקה. ולך אדיקט
תגיד - אתה יכול להסביר קצת יותר מפורט מה אתה עושה (טובל את המסנן החדש לפני השימוש ? כיצד כמה ולמה). אני רוצה לוודא שאני מבין אותך נכון - הדבר בעצם מצד אחד משיג את יתרון הבריטה (מים פחות קשים) ומצד שני מטפל בסוגיית הבריאות שבשתיית קפה שהורתח ממים שטופלו במסנן בריטה ? ניסית לשאול את חברות הקפה (נספרסו, למשל) מה עמדתן בנושא ? אני אישית מתלבט מאד איזה מים להשתמש (פחות בעניין חומציות בקפה ויותר בשל הרצון בשמירה על חיי המכונה מחד ומאידך שמירה על בריאותי...). תודה.
התהליך פשוט הופך את פעולת הבריטה למרכך מים. תוכל להתייעץ עם חברות מייצרות מכונות האספרסו, אך לי זה ברור שזה עדיף וגם מומלץ ע"י רובן.שוב לא טובל ולא בטיח. ממיס בכוס 2 כפות מלח בחצי כוס מים ומערבב ואת התמיסה מעביר דרך הבריטה כמו מים רגילים+ השטיפות כמפורט לעיל. בברכה
בריטה מתחייבים למסנן שיבצע פעולה למשך חודש או 60 ליטר, המוקדם בינהם. האם הטיפול שאותו אתה מציע לבצע, ישרת את תקופת ה-"חיים" של הסנן או שצריך טיפולי רענון תקופתיים ?
אם הפכנו את הבריטה למרכך אז כל ריענון הופך אותו לחדש. אצלי הפילטר מתחילת דצמבר ונבדק שלשום לפעילות מלאה. לא תיעדתי את מספר הריענונים שעשיתי אך זה פעם ב3 שבועות לערך. פילטר אחד ויחיד. בדצמבר אומר לך אם הוא מחזיק שנה, ומתחייב לבצע בדיקה אנליטית אחרי שימוש של 3 שבועות לוודא שיעילותו נשמרת.
שעל פילטר אחד - כל שלושה שבועות לשים מלח??? אבל לפילטר עצמו יש תפוגה (של חודש נדמה לי).... השרלה שלי היא נוספת - אם זה יותר טוב לכולנו, למה לא מייצרים אותו ככה??? ואיך משרד הבריאות משחרר מוצר שעלול להזיק בגלל הרתחת חומצה?
התפוגה שהייצרן מציין משרתת אותו. כך אתה קונה עוד ועוד פילטרים. ריענון במלח מחדש את תכונתו כמחליף יונים. הסרת כלור וטעמים לא מחודש בך ויש לטפל בנושא זה גם. אצלי מי השתיה במטבח עוברים דרך סנן UVTAL בלי מנורת UV. ועניין חידקים שיכולים לגדול על הפילטר לא מטריד אותי כי המים משמשים רק למכונת אספרסו ומושמדים בחום של המכונה. בהצלחה
למספר מטרות: 1. אספרסו 2. למלא את קערת המים של הכלב 3. בישול ובכל מקרה הבריטה היא הפילטר היחיד שיש לי בבית האם במצב זה לא חשוב להחליף את הפילטר מדי חודש כפי שמומלץ. וגם - האם אין בשימוש במלח משום פגיעה בתפקוד של הבריטה כפילטר ולא רק כמחליף יונים?
אינו פוגע בפחם הפעיל. כאשר הטעם יפגם תדע שכדאי להחליף מסנן. ובינתיים אם תרענן את הפילטר לעתים מזומנות תדע שלא הכנסת לקפה, לבישול, ולכלב יונים של סידן , מגנזיום ומתכות כבדות, וגם לא פגעת במתכת של מכונת האספרסו או סיר הבישול. חברה תנסו ותיווכחו שהעסק עובד. אין מה לפחד.
זה היה לפני כמה שנים, עלו על העניין, ומיד כל עם ישראל רץ להחליף את הקומקומים בעלי גוף חימום חשוף בגוף חימום ניסתר. את השאלה מדוע יש לשאול אותם ולא אותי. בברכה אדי קט
א. שימוש בבריטה עם מלח לא יהוה סכנה של חומציות לקומקום, פינגן, למכונת קפה וגם לקיבה שלנו??? ב. העברת מלח כל 3 שבועות תרענן את תיפקוד הפילטר כמסנן???? ג. קניתי את הבריטה היום - שאלתי מתי לבצע טיפול ראשוני כשהפילטר חדש או אחרי מעבר ראשוני של מים??? coffeaddict תודה רבה לך על ההמלצות אני בטוח שהם יהוו קיצור דרך עבורי (לפחות) בהכנת המים ובשקט הנפשי שלמכונה לא יקרה כלום
לבצע את הטיפול, וכך לא להסתבך עם משקעים או פגיעה במכונה. זה כמובן בתנאי שאם קודם לכן השתמשת במים לא מטופלים, עליך לבצע טיפול במסיר אבנית כדי לחדש את פנים המכונה, ולשפר את ביצועיה. בברכה אדי קט