סטייק מפולפל
שרון, קבלי בבקשה מתכון מעולה. במקומך הייתי מוותרת על השמנת ריץ' שרק תגרע מהמתכון. מתכון: סטייק מפולפל רכיבים: 4 סטייקים מבשר בקר טרי מיושן (סינטה או שטייל) נקיים לגמרי, במשקל 250 גרם כל אחד. 3 כפות פלפל שחור גרוס. שמן רגיל או שמן זית לטיגון. רבע כוס ברנדי. מלח. אופן הכנה: מפזרים את הפלפל בצלחת שטוחה. מניחים בתוכה את הסטייק ובעזרת כף היד מהדקים את הפלפל לבשר משני צדדיו, עד שכל הסטייק מכוסה בפלפל הגרוס. במחבת כבדה ורחבה מחממים שמן ומטגנים את הבשר על להבה גבוהה, דקה מכל צד. מנמיכים את הלהבה ומטגנים כ- 4-3 דקות מכל צד (לדרגת עשוי למחצה). כדקה לפי גמר הטיגון יוצקים את הברנדי בזהירות רבה לתוך המחבת. אם הברנדי לא ניצת מיד, מטים מעט את המחבת. כאשר הלהבה במחבת גוועת, מעבירים את הסטייק לצלחת מחוממת וממליחים לפי הטעם. הערות: מקור המתכון: חני פרבר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2