מישהו/י מכיר/ה את העוגיות שבתמונה המצ'ב?

Sea urchin1

New member
מישהו/י מכיר/ה את העוגיות שבתמונה המצ'ב?

מה השם שלהן? אשמח לקישור הסבר איך מכינים אותן

 

bali

New member
מנהל
זה נראה לי עוגיות מעמול

הן ממולאות תמרים?

אחפש לך מתכון טוב אצלי.
 

bali

New member
מנהל
עוגיות מעמול נמסות בפה

מעמול נמס בפה

רכיבים:
לבצק:
250 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר (5 כפות)
300 גרם קמח רגיל (כ-2 כוסות)
50 גרם אבקת סוכר לבזיקה

למלית:
ממרח תמרים ואגוזים או ממרח תמרים רגיל - אפשר להוסיף תבלינים כמו קינמון וציפורן אם אוהבים.

אופן הכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הבצק, קורצים עיגולים קטנים (כמו כדורי פינג-פונג),
משטחים ביד אחת ובעזרת השנייה ממלאים בקצת ממרח תמרים וסוגרים לכדור. אם יש צובטן לעוגיות מעמול, צובטים את העוגיה סביב סביב כדי ליצור צורה יפה. (צובטנים למעמול יש בחנויות כלי בית פשוטות בשווקים, עולה שקלים בודדים).

אופים בחום בינוני (170-180 מעלות) בערך 25 דקות (תנור טורבו, שלב שני מלמעלה) וכל הזמן בודקים שלא יזהיב יותר מדי.
להוציא כשהתחתית של העוגיות מתחילה להזהיב.
בעודן חמות בוזקים מעל אבקת סוכר. מניחים להצטנן ושומרים (אם אפשר ולא נאכל מייד) בקופסא אטומה.

מקור המתכון: שיגריס
 
למעלה