עוגת פירורים וריבה -עדינה ונימוחה
עוגת פירורים וריבה -עדינה ונימוחה לתשומת לב שכאן אופים את החלק התחתון אפייה חלקית של כ-15 דקות עד שהיא מתייצבת ורק אז מורחים ריבה ומפזרים פירורים (וממשיכים לאפות). רכיבים: 350 גרם קמח תופח (1/2 2 כוסות) 1 מרגרינה או חמאה (200 גרם) בטמפרטורת החדר 1/2 כוס סוכר (לא צריך יותר כי מלית הריבה-מתוקה) 2 ביצים מס´ 1 1/2 כוס שמנת לקצפת ריצ´ (או שמנת לקצפת חלבית) גרידת קליפה מלימון שלם 2 כפיות תמצית וניל ריבת תות-שדה או כל ריבה אחרת לפי טעמכם (לדעתי: שווה לנסות עם ריבה חמוצה כמו תפוזים או פסיפלורה) תבנית מלבנית 20*30 אופן הכנה: מערבבים ידנית את הקמח, המרגרינה/חמאה והסוכר עד שנוצרת תערובת פירורית. מעבדים אותה ביד לפירורים עדינים ומודדים כוס מהתערובת ושומרים בצד (לציפוי). ליתר הפירורים בקערה - מוסיפים ביצים, שמנת מתוקה, קליפת לימון ותמצית וניל ומערבבים לעיסה חלקה וסמיכה מאד. מעבירים את העיסה לתבנית מלבנית 20*30 (כמו התבניות החד-פעמיות הבינוניות), מנערים קלות כדי לשטח את העיסה ואופים 15 דקות בחום 180 מעלות (בתנור שחומם מראש). מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה שכבה של ריבה טובה. מפזרים מעל את הפירורים ששמרנו בצד ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של 15-20 דקות בחום בינוני. מחכים עד שתתקרר לטמפרטורת החדר ונהנים מעוגה מאד עדינה, לא מתוקה מדי ונימוחה (נמסה בפה). הערות: מקור המתכון: שיגריס