צלי עוף בנוסח תימני- בני סיידא
מתכון: צלי עוף ותפוחי-אדמה בנוסח תימני רכיבים: (4 מנות) 1/4 כוס שמן 2 בצלים גדולים, קצוצים דק 1 עוף, מחולק לרבעים 6 שיני שום, כתושות 2 כפיות פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה 1 כפית כמון 2 כפות חווייג' למרק מלח, פלפל שחור, טחון טרי 2 כפות אבקת מרק עוף 1 כוס מרק עוף צח 4 תפוחי-אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות. אופן הכנה: 1) מחממים בסיר כבד את השמן, ומזהיבים את הבצלים. מוסיפים את העוף, ומזהיבים היטב משני הצדדים. 2) מוסיפים לסיר את השום, התבלינים , אבקת המרק והמרק הצח ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על אש קטנה חצי שעה. 3) מוסיפים את תפוחי-האדמה, ומערבבים. מכסים, ומבשלים כשעה, עד שהעוף רך והרוטב סמיך, ובעת הבישול מוסיפים מרק לפי הצורך. טועמים, ומשפרים תיבול. הערות: רשמה: אריאלה ב. הערות שלי: במקום כוס מרק עוף צח הוספתי עוד כף אחת של מרק עוף מעולה בכוס מים חמים. לפי דעתי, כמות הנוזלים במתכון לא מספיקה. אני הוספתי עוד מים. יצאה פשוט - ללקק ת'אצבעות . מעולה!! מקור המתכון: בני סיידא, "ברגע האחרון" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2