להפתעתי העיר בה אני גר הכריזה על מסיק זיתים בעיר

קצה

New member
להפתעתי העיר בה אני גר הכריזה על מסיק זיתים בעיר

ועוד בחינם (כך הם כותבים) לא שידוע לי שיש איזו כמות עצים גדולה בעיר, פה ושם עץ בגינה ציבורית שלרוב סופג הרבה פיח ועשן מהכבישים הסמוכים ולא בטוח שכדאי לאכול מפריו.יש איזה עץ שאני מכיר בתל אביב שרחוק יחסית מהתנועה ופריו טוב משכניו. קטפתי כמה פעמים מהעץ והכנסתי לצנצנת. יש כל מיני שיטות לכבישת זיתים וכולן טובות. טוענים רק צריך להמתין לשלוש אירועי גשם בטרם מסיק, גשם ששוטף את המרירות. בינתיים היה רק אירוע גשם אחד...נמתין.
כל אחד יכול למצוא עץ ולמסוק אין שום סיבה לשלם בסוכות כסף לקיבוצים.
 

קצה

New member
אצל הערבים בירושלים אפשר לראות ברחובות רוכלי יצור שמן

הם מסתובבים עם כלי שלתוכו אפשר להכניס את הזתים שקטפת, מעין בית בד שאפשר לשנע.
אני לא בטוח שזאת שיטה טובה כי הם משתמשים בכוח המנוע למעיכת ויצור השמן בזמן שהשיטה הנכונה היא השיטה שבה השתמשו בימי בית שני מעיכה בלחץ בתוך סלי הנצרים (העוקל).
ישראל פיתחה זן זית ששמו ברנע שעמיד לחום המדבר אבל דווקא האוסטרלים אימצו אותו באהבה ומוסקים ממנו הרבה דולרים.
בבית ג'אלה היא האזור שהכי מתאים לגידול עצי זית טוענים שהשמן שמופק מהזיתים שם סמיך מאוד.
 

קצה

New member
ואם אפשר להמליץ על דבש

לפני כעשרים שנה בערך נתקלתי בדבש אשלים כלומר דבש שייצרו הדבורים מפרחי האשל.
היצרן היה ישר לציין שהדבש הזה קצת שונה בתכונותיו מהדבש הרגיל
הדבש הזה לדעתי מצויין מריר מעט סמיך יותר, גוון צהבהב ומצויין לגרון מרגישים את זה מיד. זה כמו אנטיביוטיקה של הטבע.(ואני מדגיש שוב שזו דעתי האישית בלבד) .עברו שנים ורבים למדו כמראה את סגולות הדבש הזה , הביקוש גדול שלרוב הוא לא מגיע לחנויות וצריך להתקשר לייצרן ולהזמין.
 
למעלה