כפי שכתבתי בתחילת השבוע, חיפשתי את בצק דורעם כי הוא
הכי מתאים לרולדות וכיסונים כשצריך פרווה, ובעיקר טבעוני !!!
מי שזוכר, בעבר התמכרתי לו וערכתי כל מיני שפצורים, כולל גירסת קמח מלא.
הפעם, נדרשתי לעבור לכוסמין.
הכנתי את הבצק מקמח כוסמין מלא 100 אחוז והוא יצא מאוד יפה ונוח לעבודה.
לא מצאתי זמן לשחק עם כיסונים, אז הכנתי רולדות עדינות אבל ממולאות היטב, הבצק מעולה ויצא ממש טוב ויפה לטבעונים.
טיפ למי שיכין לטבעונים: מכיוון שלא מברישים בביצה, קשה להדביק שומשום. נזכרתי בזה ברולדה האחרונה ואז רידדתי אותה עם שומשום מצידה החיצוני. יצא יפה ומלא שומשום.
חג שמח !
החומרים לבצק:
2.5 שתיים וחצי כוסות קמח כוסמין מלא
1/2 כוס מיץ תפוזים (אפשר להמיר בסודה)
1/2 כוס סודה או מים (עדיף סודה)
1/2 כוס שמן קל, לא שמ"ז כתית וכו'
1 כפית מלח
1/2 חצי כפית שמרים יבשים
הערה: לקמח שבו השתמשתי, הנוזלים היו מדוייקים. מציעה לשים קצת פחות, לערבב הכל ולהתחיל ללוש ולבדוק אם יוצא בצק רך אבל שהופך לכדור.
הכי מתאים לרולדות וכיסונים כשצריך פרווה, ובעיקר טבעוני !!!
מי שזוכר, בעבר התמכרתי לו וערכתי כל מיני שפצורים, כולל גירסת קמח מלא.
הפעם, נדרשתי לעבור לכוסמין.
הכנתי את הבצק מקמח כוסמין מלא 100 אחוז והוא יצא מאוד יפה ונוח לעבודה.
לא מצאתי זמן לשחק עם כיסונים, אז הכנתי רולדות עדינות אבל ממולאות היטב, הבצק מעולה ויצא ממש טוב ויפה לטבעונים.
טיפ למי שיכין לטבעונים: מכיוון שלא מברישים בביצה, קשה להדביק שומשום. נזכרתי בזה ברולדה האחרונה ואז רידדתי אותה עם שומשום מצידה החיצוני. יצא יפה ומלא שומשום.
חג שמח !
החומרים לבצק:
2.5 שתיים וחצי כוסות קמח כוסמין מלא
1/2 כוס מיץ תפוזים (אפשר להמיר בסודה)
1/2 כוס סודה או מים (עדיף סודה)
1/2 כוס שמן קל, לא שמ"ז כתית וכו'
1 כפית מלח
1/2 חצי כפית שמרים יבשים
הערה: לקמח שבו השתמשתי, הנוזלים היו מדוייקים. מציעה לשים קצת פחות, לערבב הכל ולהתחיל ללוש ולבדוק אם יוצא בצק רך אבל שהופך לכדור.