יין שמשאיר בכוס משקע (כמו בכוס קפה שחור)

תומאס

New member
יין שמשאיר בכוס משקע (כמו בכוס קפה שחור)

הייתי בארוחת סדר פסח אצל משפחה שאוהבת ומבינה ביין.
היה על השולחן בקבוק יין (סגור) אדום של יקב אסף, סוג קיסריה ריזרב שיראז שנת 2010 (בדקתי הרגע - עולה ₪ 130)
כלומר זה לא יין פשוט וזול.
שמתי לב למשהו מוזר - כשאני שותה, והכוס מן הסתם נמצאת בזוית הטיה, אז בתחתית הכוס מופיעים מעין גרגירים אדומים קטנטנים, כמו במשקע שנשאר בתחתית הכוס אחרי ששותים קפה שחור.
זה משהו רגיל שפשוט לא שמתי אליו לב עד היום?
או שזה בגלל סוג היין?
או שהיין לא טוב?
מה דעתכם?
 

er77

New member
זה בסדר גמור ושכיח ביינות איכותיים מתיישנים

היין ששתיתם, בהחלט עונה על ההגדרה של יין איכותי, ועפי"ר יינות כאלו עוברים סינון גס בלבד, בטרם הביקבוק. הסיבה לסינון גם בלבד, היא שישארו מוצקים מיקרוסקופיים ביין, שיעזרו לו בתהליך התבגרות נוסף בבקבוק. היין ששתיתם היה כשלוש שנים בבקבוקף והוא בעל יכולת התיישנות, (כמובן שנדרשים תנאי אכסון נאותים), ובתהליך זה גם נוצרים אותם משקעים, שבד"כ מי "שיהנה" מהם, יהיו האחרונים שלהם יימזג היין מהבקבוק.
השאלה החשובה באמת : הוא היה טוב ?
 

תומאס

New member
המון תודה על ההסבר המעמיק!!

אני שמח ששאלתי (התלבטתי אם לשאול) - כי ככה למדתי עוד משהו :)
לגבי השאלה אם היין היה טוב או לא - לא נראה לי שאני האדם הנכון לשאול אותו....
גם בגלל שאני לא מתיימר להבין ביינות, וגם בגלל ששתיתי לגימה אחת קטנה וזהו, כי אני משתדל לא לשתות ולנהוג. לא בגלל שאני חושש להשתכר (כוס יין אחת לא הופכת אותי לשיכור) אלא בעיקר בגלל המשטרה והבדיקות שכרות שהיא עושה.
 
למעלה