מצוין, לכי על זה
קנייה – רק בעונה (ואין לי מושג כמה זמן אפשר לאחסן בבית). ערמונים בשקית (לא בוואקום; ראיתי הרבה סוגים ובכולם יש אוויר) הם כמו קופסת שימורים: אני קונה, תוקעת במזווה והם שם לפעמים חודשים עד שמתחשק לי לאכול, מעכשיו לעכשיו, ללא שום הכנות.
 
קלייה – נו בדיוק, צריך לחכות...
(ולוודא שלא נשרף...)
 
קילוף – לפעמים הולך טוב לפעמים הקליפה נתקעת. עדיין התעסקות, והם שורפים ת'אצבעות.
 
קירור – ע"ע סעיף קודם. לא לחינם נאמר "להוציא את הערמונים מהאש".
https://scienceinmyplate.com/2014/03/06/פתגמים-אכילים-להוציא-את-הערמונים-מהאש/
 
לסיכום, "המלכה תבקש ערמונים מהאש" כי יש לה משרתים. אם אני צריכה לשרת את עצמי, אני הולכת למזווה ושולפת שקית מוכנה
. אם אני צריכה לטרוח ולהכין, אני מעדיפה לתעל את ההשקעה למאכלים אחרים.
 
אם את מוכנה לעבוד עבור ערמונים חמים, סחתיין ולבריאות
. בתור מישהי שלא אוהבת לעבוד עם סכין ומחזיקה שלל חפיצי מטבח בדיוק לשם כך, אני האחרונה שתרפה את ידייך מקניית מוצר שהופך את החיים ליותר נוחים (או לפחות מתיימר). עד היום לא היו לי אכזבות ממוצרים ייעודיים כאלה ואחרים. החיסרון העיקרי הוא כמות הכלים התופחת במגירות / בכיור / במדיח...