הנה, כבקשתך... זבן בלוז נוגט בשקדים
באדיבות wan זבן בלוז" נוגט שקדים- מרוקו- "זבן בלוז" – נוגט שקדים מצרכים 1 ק"ג אבקת סוכר 1 וחצי כוסות מים 1 ורבע כוסות שקדים מולבנים (מקולפים) 2 חלבונים שלושת רבעי כוס סוכר (150גרם) חצי כפית מסטיקה כתושה. או טחונה עם הסוכר במטחנת קפה. 1 כף סוכר למסטיקה 70 גר" שקדים עם הקליפה שלמים לקישוט -לויים קלות 50 גר' אגוזי מלך, או פקאנים. לקישוט – קלויים קלות קערה גדולה עמוקה הכנה: · בסיר עמוק מניחים את אבקת הסוכר מוסיפים לזה את המים ובוחשים היטב. מבשלים על להבה נמוכה מאד. ובוחשים כל הזמן. מבשלים עד שמקבלים סירופ מאד סמיך . מצננים מעט. · קולים את השקדים המקולפים כמה דקות בתנור חם. · בקערת הקצפה מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר (שלושת רבעי הכוס) עד שמתקבל קצף יציב וסמיך. · מערבבים וכותשים יחד את גרגרי המסטיקה והסוכר(שתי כפות) · מוסיפים את המסטיקה הטחונה אל סירופ הסוכר הצמיגי והפושר ומערבבים טוב טוב לסירופ. · לאט לאט מוסיפים כף אחרי כף מקצף החלבון לתערובת הסוכר הפושרת בוחשים את התערובת היטב בין הוספה להוספה עד שהכל נבלע פנימה והתערובת ניראית לבנה ומתקשה. · מוסיפים לתערובת את השקדים הקלויים המקולפים. · את התערובת נהוג לצקת לקערת זכוכית בצורת גביע גדול על רגל . הנוגט נערם לצורת גבעה , או אם תרצו הר. ומקשטים אותו בשורות שורות של אגוזי מלך ושקדים. וכמובן מופלטה . כי אין מימונה ללא זבן ומופלטה. כוסית ערק , או תה עם נענע. הזבן נשמר טוב בחוץ . וזה משמין חבל על הזמן הערות: כשמבשלים את הסירופ צריך לבחוש כל הזמן על מנת למנוע השחמת הסירופ. הסירופ צריך להיות בהיר אך סמיך. מקור: wan שבת שלום לכולם