זקוקה למתכון לעוגה בחושה פשוטה

2ר2ורה

New member
זקוקה למתכון לעוגה בחושה פשוטה

שיהיה ניתן לקשט עליה זו עוגה שמיועדת למסיבת יומהולדת,
אז הזמנתי כבר דף אכיל להדביק על העוגה ומסביב אני אקשט בקצפת ציבעונית וסוכריות...
אם אפשר עוגה ממש פשוטה ללא מיקסר כי אין לנו בבית,
 

yaam1

New member
עוגת שוקולית המעולה והמנצחת


כוס סוכר
כוס שוקולית
כוס קמח תופח
כוס שמן
4 ביצים
1/2 מיכל שמנת מתוקה

לערבב היטב עד שלא יהיו גושים
לשפוך לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד
קיסם נקי.

להכין גנאש מ1/2 מיכל שמנת מתוקה ו100 גר שוקולד פרה חלב
ולשפוך על העוגה מייד כשיוצאת מהתנור.

מזל טוב ותהנו
 

נטע 123

New member
כדי להפוך אותה לפרווה (יוצא טוב?)- רק להקפיד

שהשמנת תהיה פרווה?
 

נטע 123

New member
שמנת חמוצה מול שמנת מתוקה בעוגה זו?

אני בד"כ מכינה את העוגה הזו לפי המתכון שרשמת אך עם גביע שמנת חמוצה.
האם יש הבדל בטעם או במרקם אם משתמשים בשמנת חמוצה (מגביע) או מתוקה (ממיכל)?
 

monday

New member
עוד עוגת שוקולד נהדרת

עוגת שוקולד

החומרים:
3 ביצים
1/2 1 כוסות מים
2 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו
1/2 1 כוסות סוכר
כוס שמן
2 כפיות שטוחות של סודה לשתיה
3 כפיות ריבה


לציפוי:
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו
1/4 חבילת מרגרינה
1 חלמון ביצה


אופן הכנה:
לערבב הכל יחדיו, להעביר לתבנית מקומחת. לאפות בתנור בחום בינוני של 175 מעלות 45 דקות.


אופן הכנת הציפוי:
מרתיחים על אש קטנה את המים, הסוכר והקקאו. מורידים מהאש ומוסיפים רבע חבילת מרגרינה וחלמון ביצה.
בוחשים היטב ויוצקים על העוגה שהתקררה.
מפזרים מעל הקרם פתיתי שוקולד או סוכרויות צבעוניות או קוקוס וכו`

עוגת שוקולד טעימה מאוד, קלת הכנה ותמיד מתקבלת בברכה



מזל טוב ויום הולדת שמח
 

Lena1307

New member
עוגת דבש עם אגוזי מלך ללא חמאה או שמן

1- ביצה

1/2 כוס - סוכר חום

2 כפות - דבש

1 כף - ריבה (אני השתמשתי בריבת משמש)

1/2 כוס - תה חם (אני השתמשתי ב-Earl grey -Black Tea של "Lipton")

1 כוס - קמח

10 גר' - אבקת אפייה

3/4 - 1 כוס - אגוזי מלך (שבורים גס)



מחממים את התנור (180 מעלות).

בקערה עמוקה,טורפים מעט את הביצה.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים.

מוסיפים את הדבש ואת הריבה ומערבבים.

מוסיפים את התה ומערבבים.

מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים.

מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

אופים בין 20 ל-25 דקות.
 
למעלה