בבקבוק אלכוהול - פקק סינתטי ולא שעם
ממש מעדיף פקקים סינתטיים כמו שרואים על בקבוקי גראפה בארץ למשל.
יש גם מבקבקי ויסקים עצמאיים שהתחילו עם זה.
 
ואפילו יותר טוב - פקקי הברגה איכותיים מפלסטיק כמו בויסקים היפניים.
 
שונא שעם!
 
(ביין לעומת זאת הוא כנראה עוד הכרחי, לפחות ליינות שמיועדים ליישון ארוך. גם פחות נורא אם הוא נשבר, גם ככה מסיימים את היין מהר ואין בעיה לסנן שאריות החוצה).
 
חוץ מזה אני לאחרונה מעדיף בקבוקים סולידיים (צורה של בקבוק יין), ולא דיקנטרים בצורות מוזרות. תמיד יותר נוח למזוג מבקבוק רגיל, הוא זול יותר, ותופס פחות מקום על המדף.
אין כמו בקבוק ארמניאק בן 50 שנה שהבקבוק והתווית שלו נראים כמו יין צרפתי ב-50 ש״ח.
 
עיצוב התווית פחות משנה לי, וגם אם יש גליל או קרטון זה לא קריטי. אני אוהב את התוויות של בלוויני, מאוד קלאסי ואינפורמטיבי. אבל גם תוויות עם תמונות או ציורים יפים שנפוצות אצל המבקבקים העצמאיים ההולנדים / גרמנים הן סבבה. יש גם את התוויות שמודפסות ישר על הזכוכית כמו אולד פאלטני, מוצלח בעיני.
את התוויות של קילכומן אני פחות אוהב, כי קשה במבט חטוף להבדיל ביניהם. צבע התווית לא עוזר, ולא תמיד ברור לי ההגיון שלו (זה לא כחול - בורבון, אדום - שרי. יש קצת בלאגן).