הפינה הטעימה
נכון,אנחנו פורום העוסק באומנות בחרוזים,לא שכחתי זאת
.בעיניי גם בישול הוא סוג של אומנות ולכן פעם בשבוע נתפנק במתכונים טעימים,כאלה שנוסו כבר. אתן מוזמנות להצטרף
עוגת שוקולד
חומרים
לעוגה:
21/2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2/3 כוס קקאו
1/3 כוס שוקולית
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות מים
2 שקיות וניל+כף תמצית וניל
לציפוי:
ממרח שוקולד (בערך כוס) מדולל במעט מים רותחים (בערך 1/4 כוס)
אופן ההכנה
מכינים את העוגה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.
בקנקן טורפים ביצים עם שמן, מים, סוכר וניל ותמצית וניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה. מוזגים ל-3 תבניות משומנות בתרסיס שמן ואופים כ-45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים:
מערבבים כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל), עד למרקם של רוטב סמיך. מוזגים על העוגות ומניחים לו להיספג בחלקו. מפזרים מעל קישוטים אם רוצים.
http://www.carine.co.il/htmls/page_1766.aspx?c0=14170&bsp=14162
נכון,אנחנו פורום העוסק באומנות בחרוזים,לא שכחתי זאת
עוגת שוקולד
חומרים
לעוגה:
21/2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2/3 כוס קקאו
1/3 כוס שוקולית
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות מים
2 שקיות וניל+כף תמצית וניל
לציפוי:
ממרח שוקולד (בערך כוס) מדולל במעט מים רותחים (בערך 1/4 כוס)
אופן ההכנה
מכינים את העוגה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.
בקנקן טורפים ביצים עם שמן, מים, סוכר וניל ותמצית וניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה. מוזגים ל-3 תבניות משומנות בתרסיס שמן ואופים כ-45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים:
מערבבים כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל), עד למרקם של רוטב סמיך. מוזגים על העוגות ומניחים לו להיספג בחלקו. מפזרים מעל קישוטים אם רוצים.
http://www.carine.co.il/htmls/page_1766.aspx?c0=14170&bsp=14162