מרק פטריות וגריסים דיאטתי/נירהמ1
מרק פטריות וגריסים דיאטתי/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1, עצמי
ממאמרי פורום אוכל חלבי
החומרים:
1 סלסלת פטריות שמפיניון – קטנות, יפות ונקיות (לבדוק שהרגל לא נפרדת עדיין מהראש – אלה הכי טעימות) פרוסות לפרוסות בינוניות
1 ראש שום מקולף וחצוי לשניים (השום מכיל המון סוכר ונותן למרק טעם מתקתק במקצת)
3-2 גזרים יפים – חתוכים לטבעות
1/2 שורש פטרוזיליה
4-5 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס גריסים מבוררים ומושרים במים (אני משרה עד שאני גומרת לקצוץ את הירקות), בינתיים הגריסים תופחים
1בצל גדול שלם חתוך בצורת צלב כמעט עד התחתית (הוא יתפרק לבד בבישול)
1/2 1 כפיות מלח (או יותר, לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
מעט כורכום (אבל ממש מעט)
1 גליל גבינת פרומעז, או שמנת חמוצה (להגשה) – בדיאטה אפשר לוותר על הגבינה ובמקום לטפטף 2 כפות שמן זית בהגשה.
שמים בסיר עם תחתית עבה:
את הבצל השלם
קצת משיני השום החצויות
חלק מהגזר הקצוץ
שורש הפטרוזיליה
חלק מתפוחי האדמה
חלק מהפטריות הקצוצות
- צורבים את הירקות כמה דקות (להשגיח שלא לשרוף – רק לצרוב) – צריבת הירקות נותנת טעם מרוכז של הירקות למרק.
- מוסיפים את הירקות שנשארו ואת הגריסים, ממלאים במים ומרתיחים.
- מקפים (מסירים) מהמרק את הקצף שנוצר עד שהמרק צלול.
- מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד שהירקות כמעט מתפוררים.
- מתקנים טעמים – אם צריך.
*מי שאוהב יכול להוציא את הירקות לקערה נפרדת, למעוך במיקסר "מקל" ולהחזיר חזרה לסיר (אנחנו אוהבים את הירקות שלמים).
טיפ: בהגשה שמים עיגול מגבינת הפרומעז - או כף גדושה שמנת חמוצה במרכזה של קערית המרק, מי שאוהב יכול לזלף גם מעט שמן זית, ומגישים.
בתיאבון!