המלצות לחג

המלצות לחג

המלצות לתזונה בריאה בימי החג והחופשה
>>>>>המצה הינה המאפיין העיקרי של חג הפסח<<<<<<
מבחינת ההרכב התזונתי, מצה עשויה לרוב מקמח חיטה ומעט מים. במצה אחת יש כ-160 קלוריות, שווה לכמות האנרגיה הנמצאת בשתי פרוסות לחם. מכיוון שהמצה לעתים אינה משביעה, אנו אוכלים יותר. קיימות בשוק מצות מקמח מלא, העשירות בסיבים תזונתיים וגורמים לתחושת שובע לאורך זמן ארוך יותר. כתחליף למצה אפשר לאכול מצה קלה, המכילה כ-2/3 מכמות הקלוריות שיש במצה רגילה, או פריכיות אורז/ פריכית כוסמת (לאוכלי הקטניות). *שימו לב: כוסמין (באנגלית Spelt) הינו אחד מ"חמשת מיני דגן", ומאכלים המכילים אותו נחשבים כחמץ בפסח. לעומתו כוסמת (באנגלית Buckwheat) הינה צמח שונה ואינה נחשבת כחמץ בפסח (למעט מוצרים כשרים כמו מצות מקמח כוסמין). בנוסף, בחנויות ובמאפיות ניתן למצוא לחמניות כשרות לפסח על בסיס קמח מצה, קמח תפו"א, קמח אורז, קמח שקדים וכדומה. חלק מהלחמניות הללו מכילות שמן וביצים ולכן יש להשתדל לאכול מהן במידה.
>>>כמו כן, ניתן לגוון במזונות נוספים מקבוצת הפחמימות: תפוח אדמה, בטטה, קינואה ,דוחן, כוסמת ואורז מלא (לאותן עדות הנוהגות לאכול את המזונות הללו בתפריט הפסח). תפוח האדמה ובטטה מהווים חלק מרכזי בתפריט העדות שבהן שלא אוכלים קטניות ואורז. תפוח אדמה בגודל בינוני שווה ערך בכמות האנרגיה (קלוריות) לפרוסת לחם אחת. העדיפו תפוח אדמה אפוי בתנור או מבושל על פני צורות בישול כמו טיגון (כמו בצ'יפס) או שימוש בשמן רב. ואם כבר מדברים על תפו"א - שימו לב שיש לו ערך גליקמי גבוה כמו לסוכר. נסו להחליף צריכה של תפו"א בצריכה של בטטה.
>>>לעדות הנוהגות לאכול קטניות בחג – מומלץ לגוון ולהכין תבשילים מעדשים, חומוס, שעועית, מאש, פול, אפונה יבשה, פולי סויה ותורמוס. תבשילים אלה יכולים להיות תחליף צמחוני בריא, טעים ומשביע במקום המנה הבשרית.
----- לאחר ארוחת החג, אנחנו נתראה באימון מיוחד ש"יוריד" את העודפים שצברנו-----
בברכה
פולה רווח

 
למעלה