המימונה שלי 2005

  • פותח הנושא wan
  • פורסם בתאריך

שרונהה

New member
אמרוקאי.... הכוונה היא לשטח...

שים את כדור הבצק על משטח שיש ששומן קודם לכן, ובעזרת כפות ידיך שטח מהמרכז החוצה את הכדור עד שהוא הופך לעיגול דק דק... כשהוא דק כמו עלה, הרם אותו בזהירות והנח על המחבת הלוהט......
 

אלמרה

New member
אמרוקאי - מה רע בטבילה בשמן?

אני נותן לכדורי הבצק לטבוע בשמן כל משך "המנוחה" כך הם גם לא מתיבשים באוויר... והדרך שלי לעשות את ה"פתיחה" או ה"רידוד" לכדי כך שהבצק יהיה ממש כמו של אימך דק ושקוף היא באמצעות הטריק הבא: מצאתי שהכי טוב לנצל את מכסה ה WOK שלי שהוא קמור מאוד. אני מסיר ממנו את ידית העץ המוברגת בראשו ומקבל משטח חלק ועגול עליו אני מרדד את הכדור של בצק המופלטה באמצעות אצבעות ידי בתנועות רכות וממושכות כלפי היקף המכסה, השמן שעטף את הכדור משמש לעידון המגע בין אצבעותי לבצק וזה נפרש לדף דק ושקוף וקל להסרה והנחה מידית על גבי המחבת. והשנה השתמשתי במחבת חשמלי בטמפרטורה שאיפשרה לי לגעת בעת הפיכת המופלטות שהצטברו זו על גבי זו... הציצו באנימציה הזו... למי שזה יראה מוכר - צודקים! ובלא באש מיאחדקום, יצא לי טעים!
 

wan

New member
יופי של אנימציה אלמרה

מי מכין שם? וזה מוכר... נראה יאמי בא לי עכשו עם כוס ונענע.. יש נענע נפלאה עכשו פה.
 

אמרוקאי

New member
אין רע בטבילה בשמן, אלא שששמתי ../images/Emo23.gif

שכשאמי מכינה מופלטה, היא מניחה את הכדורים בתוך מגש שהשמן בתוכו מגיע למקסימום 1 ס"מ. הקוטר של כדור פינג-פונג (כפי ש-wan הציעה) לעומת זאת הוא 3.81 ס"מ - מה שאומר שלפי "שיטת ההטבעה" גובה השמן צריך להגיע ללפחות 4 ס"מ...
 

אמרוקאי

New member
OK - פעם הבאה אטביע גם

לצערי, אין לי את ידי הקסם שיש לאמי, ואין לי מושג איך היא עושה את הטריק בלי להטביע. לכן אשתמש בפטנטים שלכם...
 

בדאוויה

New member
הכנת הכדורים שלי לא טבועים בשמן!!

אני מכינה את הכדורים ומניחה אותם על מטלית נקיה ומכסה אותם במטלית נוספת (כדי שהבצק לא ייצור קרום לא נעים). אח"כ ממלאה קערה בשמן ומניחה אותה לידי. את המשטח (שהוא השיש) משמנת אותו בשמן היטב וכל כדור שאני עושה בו שימוש, מניחה אותו על המשטח וטובלת את אצבעותיי בשמן ופותחת את הכדור עם אצבעותיי המשומנות לכדי עלה דק דק ומניחה בעדינות על מחבת לוהטת. העלים יוצאים יבשים ולא משומנים כמעט.
 

אמרוקאי

New member
פעם שנייה שאני נתקל במילה "לוהטת"

בהקשר של המופלטה כמובן. האם זה אומר שאת המחבת מחממים לחום גבוה? בכיריים שיש לי (חשמליות) אם אחמם את המחבת לחום גבוה, אהיה החלוץ הראשון שהמציא את המופלטה השחורה...
נכון לעכשיו, בכיריים שלי, החום האופטימלי שמצאתי למופלטה הוא בערך 1/3 (שליש) מהמקסימום. אני מתגעגע לכיריים של גז, אבל בבתים מבוססי העץ שיש לנו כאן, להשתמש בכיריים של גז מגדיל את הסיכוי לשריפה פי כמה... נצטרך בינתיים לוותר על התענוג.
 

בדאוויה

New member
כמו כל טיגון, יש לחמם את המחבת

בחום גבוה ואח"כ יש להנמיך את האש לאש בינונית כך שיהיה לך הזמן להפוך את העלים במחבת תוך כדי הכנת העלים הבאים. ובענין הכיריים מגז, אני עומדת להחליף אותם לחשמליים ומדבריך נשמע שאין כמו כיריים מגז. אתה רוצה לומר שתוצאת הבישול בחשמל היא לא אותה תוצאה שבגז???
 

אמרוקאי

New member
../images/Emo71.gif שפים תמיד מעדיפים כיריים של גז

הנמכת והגבהת הלהבה מיידית יותר בכיריים גז, מה שמאפשר יותר ביטוי למומחיותו של השף במשחקי דרגי חום למיניהם. הנה, אפילו כאן כתוב למה שפים מעדיפים כיריים גז:
Why do the finest chefs prefer cooking with gas? Because natural gas ranges respond to your touch instantly, giving you total control. With a gas flame there's no waiting for the burner to warm up or cool down. Contrary to an electric range, the cooking stops as soon as you turn off the burner. Foods can cook faster and more evenly with natural gas. No matter how experienced you are in the kitchen, control can mean the difference between a fabulous dinner and a flop. Best of all, a natural gas range can operate at about 50% of the cost of an electric range. The pilot-less ignition of newer models eliminates the need for a standing pilot light. This means that the flame burns only when the gas is turned on, cutting your gas usage by about one third.​
 

wan

New member
אמרוקאי נשמה המופלטה הזו יוצאת../images/Emo41.gif

דקה כמו נייר צלופן.. הכל ענין של איך וכמה אתה פותח....או משטח... תעבוד על השיש .הכל חייב להיות משומן..ומכיוון שהעיגולים טובלים בהרבה שמן. ממילא יש המון שמן מסביב... אם יש לך HOT PLAT חשמלית זה בכלל מעולה...אנחנו אוכלים אפילו 3 ימים אחרי מהמופלטה.. היא נשמרת נהדר במקרר עטופה בנייר כסף או ניילון עטיף. מחממים קלות סטוסטר אובן ויוצא כמו חדש ממש. ואם אתה רוצה אותה מגרמלה....אז עוד קצת באובן...מממ טעים ..לטבול סלסה... ולצאת במחול פלמנקו..
 

Taliy

New member
גם אני עשיתי בפעם הראשונה

מופלטה. היה בסדר, במהלך ההכנה אני ואחותי התמקצענו. בקיצור עד הפעם הבאה...
 

בדאוויה

New member
אני מסכימה איתך אמרוקאי../images/Emo45.gif

הגיע זמן שואן תרכז את כל החומרים שלה ותוציא ספר מתכונים משלה. מה את אומרת ואן? אני פה כדי לעזור לך בזה ולך אמרוקאי, כל הכבוד לך על הכנת המופלטה
יש תמיד פעם ראשונה והנה גם אני לראשונה הכנתי מרוזיה
 

עלמה 3

New member
איזה יופי, לתפארת הפורום , ../images/Emo20.gif

וואנוואנה כל הכבוד, פשוט מדהים
את -
 

wan

New member
תודה לכולםםםםםםםםםםםםםםם../images/Emo140.gif

 
למעלה