superman1234
New member
היום הייתי עם אחד מבני ב "סטודיו לבישול"
בסדנה לאפיית לחמים עם אוהד בודזנק. היינו כ 20 אנשים רובם צעירים....
הכנו לפי הסדר :
לחם סקנדינבי.
חלה 10% קמח מלא.
לחם מחמצת חיטה מלאה ושיפון.
באגט צרפתי.
אוהד הכין והדגים - בצק לפוקצ'ה/פיצה.
מה שהכי הרשים אותי , הבצק לפוקצ'ה/פיצה שהיה גמיש בצורה מדהימה, רטוב!!! ולא דביק בכלל. ראו תמונה מצורפת. להלן המרשם לפוקצה :
350 גרם קמח לחם
5 גרם שמרים יבשים
*50 גרם פוליש - מעין STARTER , ראו הסבר בהמשך.
200 גרם מים.
7 גרם מלח.
20 גרם שמן זית.
לשים את כל המרכיבים במהירות בינונית כ 5 דקות.
משאירים לתפיחה כ 30 דקות. מורחים שמן זית בנדיבות אופים בטמפרטורה המירבית של התנור . מוציאים מהתנור לפי "העין" . היה טעים טעים.
גם הפיצה שהוכנה מבצק שכבר היה מוכן (פיצה גדולה מאוד מ 4 ק"ג בצק) היתה טעימה מאוד.
* פוליש - כמויות לדוגמא :
200 גרם קמח.
200 גרם מים.
1.5 גרם שמרים יבשים.
מערבבים ונותנים לו לעמוד כ שעה.
בסדנה לאפיית לחמים עם אוהד בודזנק. היינו כ 20 אנשים רובם צעירים....
הכנו לפי הסדר :
לחם סקנדינבי.
חלה 10% קמח מלא.
לחם מחמצת חיטה מלאה ושיפון.
באגט צרפתי.
אוהד הכין והדגים - בצק לפוקצ'ה/פיצה.
מה שהכי הרשים אותי , הבצק לפוקצ'ה/פיצה שהיה גמיש בצורה מדהימה, רטוב!!! ולא דביק בכלל. ראו תמונה מצורפת. להלן המרשם לפוקצה :
350 גרם קמח לחם
5 גרם שמרים יבשים
*50 גרם פוליש - מעין STARTER , ראו הסבר בהמשך.
200 גרם מים.
7 גרם מלח.
20 גרם שמן זית.
לשים את כל המרכיבים במהירות בינונית כ 5 דקות.
משאירים לתפיחה כ 30 דקות. מורחים שמן זית בנדיבות אופים בטמפרטורה המירבית של התנור . מוציאים מהתנור לפי "העין" . היה טעים טעים.
גם הפיצה שהוכנה מבצק שכבר היה מוכן (פיצה גדולה מאוד מ 4 ק"ג בצק) היתה טעימה מאוד.
* פוליש - כמויות לדוגמא :
200 גרם קמח.
200 גרם מים.
1.5 גרם שמרים יבשים.
מערבבים ונותנים לו לעמוד כ שעה.