הוטל מונטפיורי והמלצרית מהגהנום !

אני ממש יכולה להבין את ההתנגדות

סורי אם אגיד משהו שיגרום להתהלמות, אבל גם כשבאים למסעדה צריך להבין שהמקום לא נועד רק בשבילכם ולא צריך להתאים את עצמו לגמרי אליכם. להחליף 10 סטים של צלחות לכל אחד מיושבי השולחן, להתאים את המטבח בדיוק לצורככים שלא לדבר על המלצר/ית, זה די טירוף וגם טיפ של 15-20% לטעמי לא ממש שווה את זה. למעט מסעדה אחת שעבדתי בה, אני לא מכירה מקום אחר שיכול היה לעמוד בלחץ ובעומס של זה.
 

Pixelss

New member
אני דווקא הייתי מאוד שמחה לשרת שולחן כזה

ולא חושבת שצריך להחליף 10 סטים של סכום וצלחות עם עובדים בסדר נכון (ראשונות קרות/חמות/דגים/בשר/קינוחים) מניחה שיוצא להחליף סכום אולי פעם או פעמיים יותר ממה שצריך בכל מקרה.
לגבי המטבח לא בדיוק הבנתי איזה התאמות צריך? להוציא מנות בקצב מסויים זאת בקשה מאוד לגיטימית לדעתי וגם אנחנו מבקשים מנה אחרי מנה ולא ביחד ואנחנו מזמינים בממוצע 6-7 מנות (2-3 ראשונות, סלט, 2 עיקריות, וקינוח).
לדעתי מבחינת המטבח במידה מסויימת זה אפילו קצת יותר קל כי לא צריך לתזמן 6 עיקריות שונות באותו הזמן אלא כל פעם עמדה אחרת פשוט מוציאה 2 מנות זהות

לדעתי לדוגמא לעבוד בבית קפה ושיביא שולחן של 6 סועדים יהיה יוצר קשה בהרבה מלשרת שולחן כמו של יויו
 

Pixelss

New member
שיביא-שיבוא יוצר-יותר

מתי כבר תהיה אפליקציה תפוזית נוחה לסמארטפונים??
 
צריך להחליף, הוא בעצמו ציין את זה

וצריך להיות תזמון מדויק מול המטבח: בד"כ עושים את זה עם כל שולחן, פה צריך לוודא שבכל פעם מכינים מנה וזה לא יצא מהר מדי, עוד לפני ההחלפה של כל הכלים, וגם לא יצא מאוחר מדי, כך שתהיה להם המתנה של 15-20 דקות בין מנה למנה(וכולנו פה אוכלים בהמון מסעדות, כמה זמן לקח לכם לחכות את הזמן ההגיוני הזה למנה?). זה תלוי בזמן ההכנה של כל מנה, במלצר, בעומס שיש במטבח וכו'. זה המון עבודה בשביל מלצר אחד שלא יכול להתפנות ולדעתי גם לא צריך לשולחן כזה, בטח לא כשהטיפ מחושב לפי זה, ובפועל עם יינות שהביאו מהבית והצורך בפתיחה, מזיגה מחדש ושוב החלפת כל הכוסות עם השתנות כל יין: זה פשוט לא שווה את זה.
 

Pixelss

New member
אני עדיין לא מסכימה

גם אני בדיוק כמוך באה מהתחום ואני עדיין בטוחה שהייתי שמחה לשרת שולחן כזה.
אני דיי בטוחה שלא מחליפים להם סכום 10 פעמים כי כמו שאמרתי עם עובדים בסדר נכון אין צורך, אם יש שתי מנות ברצף מאותה המשפחה/טעמים לא באמת צריך סכום חדש וגם ככה בכל ארוחה את מחליפה 3 פעמים (ראשונה, עיקרית, קינוח)

אני בתור מלצרית אעדיף שלוחן כזה מאשר 3 שולחנות של זוגות (לא שיש לי משהו נגד זוגות...)

גם לגבי המרווח של ה 15 דקות בין מנה למנה, האי זה לא בדיוק ככה, בהתחלה בטח בראשונות יש מרווח קצת יותר קצר בין מנה למנה וככל שהארוחה מתקדמת הקצב יורד, אנשים שותים יין ופחות לחוצים.

לגבי היין, נו שוין, זה שולחן מכובד שמזמין יפה לפי התיאור, נשמע לי שולחן שאם את לא חמוצית הם גם חייכנים ואדיבים ובדיוק כמו שמלצרית יכולה להרים או להפיל את הערב ככה גם לקוח יכול.
 
כמה הערות

לגבי היין- כמות היין ששולחן כזה שותה לא אמורה להשתנות לפי שיטת ההזמנה והחלפת כוסות בין יינות שונים היא אלמנטרית וברגע שאתה מתיימר לקצת יותר משירות בסיסי גם החלפת כוסות בין בקבוקים היא די הגיונית.
לגבי המטבח- במצב כזה הכי טוב זה עם המלצר מדפיס כל פעם מנה אחת ואז למטבח זה מאוד נוח- יש לו בון קצר ובו מנה מסוג אחד בלבד בכמות גדולה מאחד, זה דווקא מאוד נוח למטבח ולרוב גם מאפשר לקדם את הבון בתור כי מדובר במנה אחת בלבד.
לגבי החלפת צלחות וכו'- לא חושב שיש צורך להחליף צלחות אישיות אחרי כל מנה שמגיעה אלא רק פעם בכמה מנות לפי מרקמי/עוצמת הטעמים של המנות וסגנונן.
סה"כ אם הלקוחות נוחים- ויויו לא נשמע כלקוח נרגן ומרגיז, זה דווקא יכול להקל על ההתנהלות הכללית של הסרוויס
 

החתולית

New member
מסכימה

אנחנו מעולם לא נתקלנו בעיקום אף או הרמת גבה. אנחנו לא מבקשים להחליף סכו"ם או צלחות בין המנות, והרבה פעמים אוכלים ישירות מהצלחות המרכזיות.

אני גם לא רואה איפה הבעיה למטבח, כמו שכתבו פיקסלס ותום, שניהם אנשים שמכירים את התחום מבפנים.
 

sweetdreams

New member
מה הבעיה? מה זה כבר דורש מהם?

פרט לזה שזמן הישיבה במסעדה הוא כנראה ארוך משמעותית מזמן הישיבה של שולחן ממוצע (וזה כבר משהו שצריך לתאם עם המסעדה מראש ברגע ההזמנה, על מנת שלא יהווה בעיה), בזמן הארוחה עצמה, למה הם כבר נדרשים מעבר? להוציא את המנות בצורה מדורגת? לא לחזור על ההזמנה בקול רם? מי ישמע...
אז ממלצרים וממטבחים שיתנגדו בצורה יוצאת דופן לשתף פעולה עם הזמנה כזאת מראש, ולקיחת חלק מאחראיות המעקב והזמנים על עצמם, אפשר גם לוותר על ההזמנה של כל המנות כבר בהתחלה, ולהזמין אותם בצורה מדורגת (נגיד, בהגשת כל מנה להזמין את המנה הבאה, או משהו בסגנון). זה כבר מקובל בעולם המסעדות, נכון? או שגם כאן יש דרך ״נכונה״ לאכול את הארוחה שלך, ומסעדות שיצאו נגד זה?
 

יויו13

New member
למה התלהמות זאת דעתך רק את פשוט טועה .

לא צריך להחליף 10 סטים וגם לא 5 חלק כמו האחרונות מנושנש ישירות מצלחת ההגשה למשל.
אין שום בעיה במאות ! מסעדות בארץ ובעולם כמו שציינתי ושום לחץ ועומס פשוט שינוי מהמקובל.
רוב מוחלט של המלצרים מאד נהנים מהקטע בטח בשולחן שלנו שהוא מאד עליז חייכני ולא לחצני .
את כל בקבוקי היין אנחנו חולצים מיד בהתחלה ומוזגים לעצמנו .
טיפ לדוגמה כמו בפעם האחרונה של קרוב ל300 ש"ח על שעתים עבודה אולי לך לא שווה אבל הכרתי כמה מאות מלצרים ומלצריות שממש שמחו בו,
או כמו שאחי אומר יותר משתלם להיות מלצר מאשר רופא.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני תהיתי... אבל הנחתי שזה איזה קוד למשהו

שאני לא מכירה ולא חשבתי שזה עקרוני שאדע לצורך הבנת הבעיה.
(אגב, אני ממש לא חדשה בפורום, פשוט לא קוראת הכול באופן עקבי... ויש פה עוד הרבה מבקרים מתחלפים, אז לא כדאי לקחת כמובן מאליו שהקוראים שולטים בז'רגון).
 

passioneta

New member
בשביל זה יש חיפוש

חלק מהכיף בפורומים (חקרתי את זה) זה העובדה שנוצרת קהילה סביב נושאים משותפים ובשלב שני סביב "מיתולוגיה" (בהעדר מילה אחרת, כמובן בקטנה) משותפת.
מי שקורא פה ולא מבין חלק מההתיחסויות - יסתדר, יבקש הסבר או יחפש אותו בעצמו. אי אפשר לדרוש מה"קהילה" שנוצרה פה להתבטא כאילו אין לה "מיתולוגיה" (ושוב, הכל כמובן בזעיר אנפין).
 

pix37

New member
יש על זה כתיבה מאוד יפה של פרופ' שיזף רפאלי

מאוניברסיטת חיפה
 

מיתר44

New member
רעיון נחמד לשירשור: מושגים מיתולוגיים בפורום

"מעשה גסטרו" למשל
 

pix37

New member
זה יהיה שרשור קצר מאוד - אין הרבה

הסיסטמה - או שיטת יויו - ראה לעיל

לעשות גסטרו - לשרשר לא נכון

נימואח / נימוך (הטעות במקור) - שימוש במלים שלא במשמעותם המקורית או מבלי שהכותב הבין את משמעותן - אנחנו קוראים לזה כתיבת "לימור" אבל בפורום זה לא תפס

ביקורת ג. יפית - ביקורת חיובית בלא כל פרופורציה לרוב על ידי בלוגר שסעד חינם תמורת זיהום הפורום בהגיגיו.

שרשורפלצת - שרשור ענק שגדל הרבה מעבר למימדיו "הטבעיים"

אישתתי - אישתי שלא כדמו"י.

ביקורת הטרקלין / יוסי בן אודיס - ביקורות שנכתבות על ידי בעל העסק או מקורב בלי "גילוי נאות"

פורום אורט - פורום אוכל שפעל בעבר באתר אורט - גסס שנים ארוכות ולאחרונה נסגר - כאשר חלק גדול מכותביו עברו אלינו

הפורום האחר / הגוסס - פורום ביקורת מסעדות של YNEא

פרשיות שזוכות מידי פעם לאזכורים והדהוד
תום - והנמל 24 - כותב צעיר כתב כאן ביקורת על הנמל 24 שהובילה בביקור מאוחר יותר לגרושו מהמקום (סרבו לשרת אותו)
פרשת גו מיו - גולש שניסה לעורר פרובוקציות (טרול) לרוב על רקע אידאולוגיה חילונית קיצונית שגרמה להשתלחותו בכותבים אחרים - נחסם לצמיתות - ומאז מוזכר כמעט בכל פוסט של נחשונת (בת זוגו) אשר אמצה סגנון דומה.

שכחתי משהו ?
 

pix37

New member
קב"א - קינוח במקום אחר + VFM

כאשר מוותרים על קינוח במסעדה (שעמום / מחיר) ואוכלים משהו מתוק במקום אחר - כדור גלידה וכו'...
VFM - תמורה למחיר - כמה המחיר ששולם עבור הארוחה היה מוצדק
 
חחח מעולה, ויש דמויות

שמהן מבקשים עצות לעיתים תוך ציון הפנית השאלה לדמות X ולכל השאר.
לעיתים פשוט ברור שהם מי שיענו לאתגר השאלה.

לדגים- יש
צפוני- יש
לאלכוהול -יש
למתכונים ומרכיבים מסובכים- יש ויש
ועוד כהנא וכולי
 

passioneta

New member
יש מושגים, יש דמויות, יש ידע שמניחים שקיים

אצל מי שקורא (ולא נניח הנחות דומות במקום אחר), לכל אחד מאיתנו יש מכרים וירטואליים שאנחנו סומכים על דעתם יותר או פחות.
אני מניחה שאני יכולה לכתוב שרשור דמיוני ומרבית הקוראים פה בפורום ינחשו את מי אני מחקה בכל תגובה.
 

pix37

New member
רעיון מעולה - אולי ננסה לעשות את זה בפורים

 
נראה אותך! זה יהיה חידון לא פחות מוצלח

מחידוני 'ענני תקשורת'...קבלי משפט ראשון:
"נראה שלא נהניתם" - זה תמיד הורג אותי. המדווח כתב שלא נהנה מה תגובה כזו מוסיפה?
 
למעלה