הדילמה עם עוגות

הדילמה עם עוגות

את מכירים את זה שמגישים לכם לשולחן עוגה שהתחתית שלה עשויה קמח המכיל גלוטן והחלק העליון הוא גבינה או שוקולד ואומרים לכם: תאכלו רק מלמעלה !!! האם אתם אוכלים????
 
אני אוכלת

אם בוודאות רק הבסיס מכיל קמח אני אוכלת רק את מה שלמעלה. יש הרבה עוגות שוות שחבל לפסול רק בגלל הבסיס.
 

daniela21

New member
אבל זה ברור שזה לא ודאי,

לא נראה לי הגיוני שמי שהכין עוגה של שתי שכבות (נניח הבסיס מכיל קמח והחלק העליון זו אינסטנט פודינג) גם טרח להחליף את הכלים שנגעו בבסיס לפני שעמל על החלק העליון, ניקה את סביבת העבודה, שטף את הידיים. זה בדיוק כמו הסיפור של עלית ופסח. המוצרים שכביכול לא מכילים גלוטן היו בסביבה עשירה בגלוטן ולכן המליצו להימנע וחלק הרגישו רע. אז מה בעצם ההבדל? בעוגה כזו יש אפילו יותר זיהום משני, זה לא יגרום להרגשה רעה בסופו של דבר?
 
אני עושה את זה בד"כ בעוגות קנויות

מקונדיטור ומקצועניים אחרים ידוע לי שהבסיס נאפה בנפרד ובד"כ אפילו לא באותו יום שנאפה החלק "המוסי" של העוגה. בבית דואגים להכין עוגות שאו מותר לי לחלוטין או אסור לי בכלל...
 
זה תלוי במצב רוח שלי

אם אני באמת רעב לעוגה (כמו שאמרו פה - "עוגה זאת קיבה אחרת!) אז אני אוכל את הלמעלה, רק במידה וזה באמת לא מכיל גלוטן. אבל ברוב המקרים, אני לא אוכל, ולו רק כדי ליצור רגשות אשמה למי שהזמין אותי לארוחה (או הזמין את העוגה בלי להתחשב בי), ואני גם אוסיף שבעוגות גבינה לרוב יש קמח בגבינה של הלמעלה, ואז הם בכלל מרגישים רע עם עצמם...
 
בשום פנים ואפן לא

זה שרק החלק התחתון מכיל גלוטן ודאי זה לא אומר שהשאר לא. גם למעלה ישנו המון זיהום משני. אני ממליץ להמינע מזה ובכלל לברר תמיד לגבי הקימוח
 

shavririt

New member
בעיקרון עדיף שלא לאכול את הקרם-

או המילוי שמעל העוגה. אבל..אני יכולה להעיד על עצמי, כי בעוגת גבינה למשל, איני שמה קמח בחלק העליון וגם מכינה אותו בנפרד מן הבסיס הקמחי. הכלי והמערבל אינם באים במגע עם הבסיס, כך שאין בעייה ואפשר "לחטוף ביס". ותזכרו את הקרמבו. יש צלאקים רבים שאוכלים את החלק העליון שמעל לעוגיה. אבל שוב- ממליצה שלא!
 

noosh 19

New member
עוד לא יצא לי

להיות במצב כזה. מכיון שאני צליאקית חדשה. אך לא נראה לי שהייתי מנסה וגם לא את הקרמבו.
 

Lihi05

New member
ממש לא. למרות שכל מכרי יודעים על

הצליאק, עדיין אני זוכה להצעות שכאלו ("אולי תאכלי את המלמעלה של העוגה? הרי אין בזה גלוטן") ועבורי זה מעיד על הבורות שקיימת בקרב אנשים בכל הנוגע לצליאק. אני ממש לא מתכוונת לשפוט את מי מאיתנו שאוכל. כל אחד עושה מה שטוב עבורו (כאן מתווספת לדבריי נימת קינאה :)).
 

meitush123

New member
כן

אם החלק העליון עוד לא מלא פירורים (אחרי שכולם התעללו בעוגה)
 

Ccyclist

Well-known member
זו טעות של השנה הראשונה. מספיק פירור שיופיעו סימפטומים.

 
למעלה