הארוחה הערב בהשראה איטלקית

  • פותח הנושא ybo4
  • פורסם בתאריך

ybo4

New member
הארוחה הערב בהשראה איטלקית

חזרתי משבוע נפלא באיטליה (וצרפת בקטנה). הארוחה המשפחתית הערב תהיה בהשראה איטלקית.
ארוחה אצלנו זה עניין מורכב בדרך כלל: חלק צמחונים, חלק ממש לא, אחת מתעבת תירס, אחר אוהב תירס במיוחד אבל לא יכול להסתדר עם בצל, אני שונאת דגים... בקיצור - תערובת לא פשוטה של ענייני אכילה.
אז הערב נאכל:
* עוף בערמונים ובצל - מנה אהובה עלי במיוחד שתזכיר לי את גלידת הערמונים הנפלאה שאכלתי בשבוע שחלף
* פסטה - חייבים, לא? (פסטה מסוג פנה קטנה שהבאתי איתי)
* לפסטה - רוטב פטריות: תערובת של טרטופו, פורצ'יני מיובשות (שאת שתיהן הבאתי איתי) ושמפיניון
* לפסטה - רוטב פסטו למי שלא אוהב פטריות, כמובן עם עלי בזיליקום טריים בתוספת
* זוקיני בכרשה ופטרוזיליה - באזור בו היינו מגישים מעט מאוד ירקות בארוחה. זוקיני אכלנו מנה נהדרת בצרפת
* חצילים בתנור בתוספת פלפל אדום לצבע
* כרובית בתנור
* תפוחי אדמה בתנור - כי אי אפשר שתהיה אצלנו ארוחה בלי תפוחי אדמה בתנור (שההיא ששונאת תירס תאכל אותם עם גבינה לבנה...)
* סלט עגבניות, זיתים וצנוברים - כמה התגעגעתי לעגבניות בארוחות הערב.
יהיו עוד בנוסף מספר מנות שכל קשר בינן לבין איטליה מקרי בהחלט.
 

Maldini Girl

New member
איזה כיף לכם.

הארוחה נשמעת יופי
גם אני אשמח למתכון של העוף בערמונים.
 

ybo4

New member
לכבוד הוא לי

מה צריך?
שלושה כרעיים מחולקים לשני חלקים
חמישה או שישה בצלים
שתי חבילות ערמונים
מספר שיני שום
מלח
פלפל
כורכום
פלפל צ'ומה
פפריקה אדומה
שמן זית לא הרבה - לטיגון
איך מכינים:
בסוטאז' (אפשר בוודאי בסיר אחר) מחממים מעט שמן זית ומטגנים את חלקי העוף. קודם בצד העור ואחר כך בצד השני - עד שמזהיב.
מוציאים את העוף לצלחת בצד
מוסיפים עוד מעט שמן ומטגנים תוך כדי ערבוב את הבצלים - שחתוכים לטבעות או חצאי טבעות לא עבות. כשמזהיב יפה מוסיפים את השום ומערבבים עוד מעט.
מוסיפים את הערמונים ואת התבלינים. וכן מעט מים (כרבע כוס אולי)
אז מחזירים את העוף לסוטאז', מערבבים היטב עם הבצלים והערמונים.
מכאן אפשר לבשל מכוסה במכסה על אש קטנה כשעה או להכניס לתנור בחום של כמאתיים מעלות לכשעה.
בודקים מדי פעם. אני אוהבת להפוך את העוף תוך כדי בשביל השחמה אחידה.
בתיאבון
 

Maldini Girl

New member
נשמע מצוין. ושאלה

כמות המים שתיארת במתכון קטנה מאד - לא נשרף? מתייבש?
 

ybo4

New member
שאלה טובה

אני מודה שאינני מודדת ולכן הכמות שהגדרתי משוערת.
א. הסיר מכוסה, כך שאיבוד המים הוא מינימלי
ב. בהחלט טוב תמיד (חוץ מחמין למיניו) לפתוח ולבדוק מה המצב. אם צריך להוסיף מעט מים
ג. אצלי בהחלט לא נותרו כמעט מים ברוטב, הוא היה מרוכז ודי יבש. אולי לא צריך להגדירו כרוטב. אבל כנראה שכך אני אוהבת את זה (והסירים שלי מתנקים בקלות יחסית...)
 


יצא מצחיק כי המתכון שפירטת הוא היחידי ותו אני לא אוכלת כי אני צמחונית :)
&nbsp
אני גם צמחונית צריכה להודות שהמנה הזאת נשמעת מעולה...
אני אשאר עם השאר :)
 

ybo4

New member
במיוחד בשבילך

מתכון נהדר צמחוני למהדרין וקל להכנה
עלי פילו ממולאים בעדשים
מבחינת זמן - צריך להכין מראש את תבשיל העדשים
אצלי זה תבשיל די קבוע, בשל צמחוני המשפחה (גם אני שאוכלת מדי פעם בשר מעדיפה לרוב מנות צמחוניות). לכן כשאני מכינה זה בדרך כלל בכמות גדולה, כשאני מקפיאה מחצית התבשיל לשימוש בשבועות הבאים.
לתבשיל:
שקית עדשים חומות או שחורות
שני בצלים קצוצים/שני גבעולי כרשה קצוצים
פטריות קצוצות/תרד מאודה וקצוץ גס
3-4 שיני שום
שמן זית לטיגון
מלח, פלפל, אפשר להוסיף כורכום, פפריקה מתוקה
הכנתו:
מבשלים את העדשים עד שמתרככות במים.
אם בוחרים בתרד - מאדים בסיר נוסף במהירות ואז קוצצים. אם בפטריות - רק קוצצים.
אחרי שהעדשים מוכנות, מסננים ומצננים אותן מעט.
בסיר מחממים מעט שמן זית ומטגנים קלות את הבצל או הכרשה, כשמתחיל להזהיב מוסיפים את שיני השום (אצלי שום קפוא שכבר טחון, אם שיניים שלמות - צריך לקצוץ) ואת התרד או הפטריות. מערבבים-מטגנים עוד שתי דקות לכל היותר ומוסיפים את העדשים. מערבבים היטב ומתבלים.
מאפשרים לתבשיל להצטנן.
להכנת עלי הפילו:
חבילת עלי פילו
מעט שמן זית למריחה
קצח ומלח גס לזריה מעל
מה עושים:
מחממים תנור ל200 מעלות. מכינים תבנית ועליה נייר אפיה בסמוך.
פורסים שני עלי פילו (האחרים בינתיים מתחת למגבת כדי שלא יתייבשו). מורחים שמן זית על העלה העליון. מחלקים את העלים לארבעה חלקים. במרכז כל חלק מניחים כף גדושה של תבשיל עדשים וצוררים את העלה לחבילה לא מסודרת (אפשר במקום זה להכין בכל צורה שמתאימה לכם). מניחים בתבנית על נייר אפיה ומורחים בשמן זית למעלה. מפזרים קצח ומעט מאוד מלח גס.
כך עד שמסיימים את חבילת עלי הפילו.
אופים בתנור בין 10 דקות לרבע שעה עד שמזהיב יפה. מוציאים ומגישים.

אצלי בדרך כלל תבשיל העדשים מספיק לפעמיים - כלומר לבערך שתי חבילות עלי פילו.
מתנצלת אם ההסברים מסובכים. בסך הכל הכנת תבשיל ואז הכנת צרורות עלי פילו ממולאים בו.
בתיאבון
 

mykal

New member
אני כך מכינה

את תבשיל העדשים,
ומגישה כתוספת למנה עיקרית על אורז (לא מג'דרה--לא מתבשל יחד)
או על פירה.
ואני שואלת האם עלי הפילו משבחים את הטעם, או רק נעימים למראה.
וחגיגיים להגשה.
 

ybo4

New member
גם אני לפעמים

מכינה את התבשיל כמנה.
אבל שמתי לב שאני טורחת הרבה סביב מנות בשריות בעוד שניים מילדיי האהובים הם צמחונים. זה נראה מעט מזלזל מבחינתי.
לכן התחלתי לנסות דרכים להפוך את המנה הטעימה למנה יפה יותר וגם יותר אישית.
עלי הפילו מוסיפים פריכות נעימה למנה, מעבר לכך שזו בהחלט מנה נעימה לעין.
בהחלט אפשר כך ואפשר בלעדיהם.
 

mykal

New member
מסכימה איתך,

אצלי פשוט מפוררים את הפילו ולא אוכלים,
אבל תודה למדתי.
 
למעלה