אני פשוט
אני נהניתי אפילו כשלא היו לך דברים טובים לומר על הסדרה, אבל הפעם בעצם כתבת בעיקר על דברים שאת אוהבת אז זה בכלל גורם לי להיות מלא אושר.
"הם חמודים בזה כרגיל" - כן, סוף סוף את אומרת שהסקוביז הם פשוט חמודים (אני לא בטוח אם הם כבר מכנים את עצמם סקוביז, אבל אני לא מחשיב את זה כספוילר)

לא אין שום דבר מיוחד במפלצות השבועויות בארבעת הפרקים האלו. אבל הפרקים טובים בלי קשר.
פרק 3X01 - הבנת מי זאת הבלונדינית (לילי)? היא הבלונדינית שראינו בפרק מעונה 2 שבו היו אנשים שרוצים להיות ערפדים.
החלק של באפי בפרק הוא פשוט דיכאון גדול ועוסק באנשים אבודים וכמובן מתקשר לכך שבאפי מרגישה אבודה.

הצד בסאנידייל הרבה יותר קליל וכולל סצנת וואנשוט ארוכה שמאוד אהבתי במסדרונות התיכון. היא כוללת את לארי (הJock שיצא מהארון בעונה שעברה) אומר:
This is our year, I'm telling you. Best football season ever. I'm so in shape, I'm a rock. It's all about egg whites. If we can focus, keep discipline, and not have quite as many mysterious deaths, Sunnydale is gonna *rule!*
אני סאקר בשביל הקטעים האלו שבהם הם מכירים בכך שיש הרבה יותר מידי מיתות משונות מסביבם, אבל ממשיכים עם החיים כרגיל.
פרק 3X02 כשג'יילס רוטן לעצמו על אמריקאים
Unbelievable. "Do you like my mask? Isn't it pretty? It raises the dead." Americans.

פרק 3X03 - כשבאפי חושבת שהערפדים אמרו I live for kissing toast

אגב, האם את מכירה את השחקנית של פיית' (אלייזה דושקו) ממקום אחר? כי היא שיחקה בכמה דברים שונים במהלך השנים. (היא גם הייתה הבת של ארנולד שוורצ'נגר בסרט שקרים אמיתיים)
פיית' היא בהחלט טיפוס מאוד שונה של קוטלת (סליירית=קוטלת) מקנדרה וגם עדיין מבאפי. נראה לי במיוחד חשוב שלא עשו אותה אותה טיפוס.

זה שלא הזמינו את ג'יילס לנופש של הצופים זה באמת מוזר ודי מטופש כי הוא כאמור צופה פעיל. אבל בהמשך תגלי שהתנהלות מועצת הצופים היא הרבה פעמים מוזרה.

אבל את עניין הפעלת הקוטלת בכלל לא הבנת.
מועצת הצופים לא מפעילה את הקוטלת. הכוח של הקוטלת הוא משהו מיסטי שבני אדם לא שולטים בו. כשקוטלת אחת מתה הכוח מתעורר אצל בחורה אחרת.
לכן כשבאפי מתה לרגע בפרק סיום עונה 1 הכוח התעורר אצל קנדרה. כשקנדרה מתה הכוח התעורר אצל פיית'.
נכון שנאמר שיש קוטלת אחת בכל דור, אבל הכוונה היא שתמיד יש רק אחת. כשאחת מתה, אחרת הופכת לקוטלת.
*בכלל מידי פעם מדברים על כך שקוטלות לרוב לא שורדות מעל שנים בודדות. ככה שיש תחלופה גבוהה.
עוד משהו - לא מדברים על זה הרבה בסדרה בנתיים אבל יש תמיד הרבה נערות ברחבי העולם שיש להן פוטנציאל להיות קוטלות. ויש דרכים לגלות מי הן למרות שהן עוד לא הפכו לקוטלות. לכן קנדרה למשל הוכשרה להיות קוטלת הרבה שנים לפני שהיא בעצם הפכה להיות קוטלת.
תמיד כשקוטלת אחת מתה אז אחת מהפוטנציאליות האלו תהפוך לקוטלת החדשה.
אבל למועצת הצופים אין דרך לקבוע מי זאת שתהפוך לקוטלת החדשה.