דיווחים מן הבירה

amirhir

New member
דיווחים מן הבירה

זו שנה שניה שאני מגיע לירושלים לכבוד פסטיבל היין במוזיאון ישראל. פסטיבל שלטעמי הוא מהמכובדים והמהנים בארועי היין בארץ (ושלא לדבר על קצת קרירות בקיץ...).
הפעם, כהפקת לקחים מהביקור הקודם, הוזמן מלון כדי להימנע מלחזור למרכז אחרי כל היין. מלון הרברט סמואל הוא המלון שנבחר.
את מסעדת המלון לא ממש ניסיתי.
לגבי ארוחת הבוקר, המלון לא מספק מאפים או מוצרים נטולי גלוטן (אפילו לא במיניבר) ולכן דאגתי להצטייד מבעוד מועד. בסופו של דבר לא היה בכך צורך.
ארוחת הבוקר צנועה ביחס למלונות אחרים. אין מיליארד סלטים או עמדות הכנת פנקייקים ושאר ירקות. מה שכן יש שם זה מבחר נאה של אנטי פסטי ושניים שלושה סלטים טריים טריים. שילובים של ירקות, גבינות, תבלינים ואגוזים. פשוט, איכותי וממש טעים. היו גם שניים שלושה סוגי דגים כבושים. כך שבסופו של דבר החוסר במאפים לא היה קריטי (אם כי היה משדרג פלאים את הארוחה)
 

amirhir

New member
מסעדת טלבייה

הגעתי לבר מסעדה החביב הזה בעקבות המלצות של חברים. ואכן, הבילוי היה כייפי וטעים ברובו.
הברמן החביב השקה אותי בקוקטייל עלום, טעים ורב אלכוהול שאהבתי במיוחד והזמנתי שוב. בנוסף היו גם צ'ייסרים OTH מדי פעם. יאי!

פתחתי בפתיחים.
רייט ברווז - מושחת וטעים אך פחות מומלץ למי שלא יכול לזלול אותו על לחם.
תפוח אדמה - אני זוכר שראיתי במקום כלשהו ביקורת על הפתיח הזה. אני נהניתי מכל ביס. השילוב המנחם של תפו"א מלא בטעמי חמאה, ביצה רכה, שמנת חמוצה, דג מלוח וביצי דגים זה פשוט כיף.

אחרי הפתיח הוזמנה עוד מנה ראשונה של שרימפס בעגניות. ביצוע מושלם ורוטב שהייתי מזמין בכוס אם היה אפשר.

הייתי צריך להפסיק כאן, אבל היה כל כך טעים וכיף שהחלטתי להזמין עוד מנה של דג דניס. זו היתה מנה לא מוצלחת במיוחד. העור של הדג היה עשוי מדי, מה שהשאיר טעם לואי. בנוסף, ברוטב הקלאסי שולבה כוסברה שלא עשתה למנה טוב. בדרך כלל אני מהחובבים של העשב הזה, אבל הפעם שילוב הטעמים לא עבד. הברמן הציע להחליף אך סירבתי.

יחד עם קינוח פשוט וחביב של קרם מסקרפונה עם רוטב פירות יער יצא 350 ש"ח לפני שירות. מחיר סביר לגמרי לכמות האוכל והאלכוהול שהוזמנה.

אשמח לחזור שוב בהזדמנות אחרת לנסות את תפריט היין ועוד כמה מנות מושחתות וכיפיות מהתפריט.
 

החתולית

New member
החברים שמחים שנהנית

והכי כיף, לקרוא על הארוחות שלך
 

amirhir

New member
וקצת על הפסטיבל עצמו

הגעתי למקום מצוייד בקופסה עם לקט גבינות שהכינו לי בבאשר בשוק מחנה יהודה (שוב עקב נסיון העבר עם סביבת העבודה רוויית הגלוטן בדוכני הגבינות בפסטיבל עצמו).
כמו בשנה שעברה כמות היקבים, הצפיפות הסבירה והאווירה הטובה לא אכזבו.
התגליות שלי:
  • סוביניון בלאן של יקב מטר
  • הרוזה של יקב ז'אק קפסוטו (גם הלבן שלו מעולה)
  • הלבן של יקב בת שלמה
  • הסוביניון בלאן של שאטו גולן
  • יין לירה של יקב קדמא (שעם יתר היינות שלו התקשתי להתמודד)
  • יקב טפרברג שהפתיע אותי לטובה עם רוב מה ששתיתי VFM מצויין. שינה את התמיד שלי לגביו לגמרי
הזוכים שלי: במקום השני יקב הר ברכה
ובמקום הראשון יקב מידבר. יינות שלטעמי מצליחים להביא לידי ביטוי את האופי המיוחד של אזור הגידול וגם להיות טעימים מאוד (שזה בעיקר מה שחשוב. לא?)
 

החתולית

New member
ניסיתי להגיע לפסטיבל

ואפילו תכננתי להפתיע אותך בהגעה לירושלים בימים בהם אתה שם, אבל לא הצלחתי.
&nbsp
מאד אוהבת את הלבנים של יקב מדבר.
 

amirhir

New member
ובקטנה - אמא

באמת שרציתי לאכול באיזו מסעדה ירושלמית "אסלית" בצהריים שאחרי.
ניסיתי בפורטונה, ניסיתי במסעדות שבאגריפס, אך לא נמצאה האחת שמוכנה להכין איזה מעורב לצליאקי.
המשכתי עד למסעדת אמא בקצה של אגריפס. מסעדה שהיא גם סוג של מוסד וגם מקפידה על נושא הגלוטן.
אני יכול להעיד על השירות המהיר והלבבי ועל כמויות האוכל הבלתי נדלות שקיבלתי תמורת 70 השקלים שלי.
4 צלוחיות סלטים קטנות, הר של מקלובה עם המון עוף וצלחת עם הר של צ'יפס (כן - מטוגן בשמן נפרד כדי להימנע מזהום משני).

האם אחזור? הסלטים היו בסדר וגם המקלובה. הצ'יפס פחות טעם לי. רך אך לא עשוי מספיק וגם קצת מתקתק מדי.
עשיתי וי על מסעדה ירושלמית, היה נחמד.
 

החתולית

New member
נטול גלוטן בשוק מחנה יהודה

היה לי די ברור שזו תהיה משימה כמעט בלתי אפשרית. המטבחים הקטנים והפשוטים שלך חלק מהמסעדות, לא ערוכים לכך.
טוב לדעת שבאמא נערכים להכנת מנות נטולות גלוטן.
&nbsp
אולי תמציא קובה נטולת גלוטן?
 
ארוחה בפורטונה בתחילת השבוע היתה מאכזבת מאוד

קובה סלק צמחוני במרק דליל כמעט חסר טעם מעבר לחמוץ.
סלטים סתמיים ב-10 שקל לאדם(בשיטת המספרים על המחיר עם הסלטים על הראש שלך)
מנה קמצנית של חומוס ב22 שקל.
&nbsp
ב-65 שקל לאדם(היינו שניים) גם לא טעים וגם לא זול.
 

Maldini Girl

New member
בחיים לא אכלתי בפורטונה משהו שהוא לא בשר

הסלטים שלהם באמת לא הכי מוצלחים בז'אנר, אבל כשאנחנו אוכלים שם בשר לרוב הוא טוב. אנחנו גם אוהבים את הצ'יפס שלהם, הסלטים והצ'יפס מגיעים חינם עם הזמנת מנת בשר (כנראה התוספת מחיר היא כי הזמנתם מנה צמחונית?) אנחנו לרוב משלמים שם 85 ש"ח לאדם ויוצאים די מרוצים.
 

FiReBall

New member
אני דווקא חשבתי שהסלטים שם הם מהיותר מוצלחים בתחום...

...
 

החתולית

New member
פורטונה היא מסעדה לבשר על האש

להזמין קובה סלק במרק או חומוס בפורטונה, זה כמו להזמין סטייק אצל מורדוך.
 
למעלה