גלידת חלבה/בניטה לנצר
באדיבות פורום "מתכונים". גלידת חלבה 6 מנות מקור המתכון: זעפרן בניטה לנצר סוג מנה: קינוחים/ממתקים דרגת קושי: בינוני זמן הכנה: 45 דקות ועוד כ-40 דקות הקפאה זמן בישול: 5 דקות שיטת הכנה: בישול מהיר אביזרים מיוחדים: מיקסר עם ראש הקצפה, מעבד מזון, מכונת גלידה חומרים 100 גרם חלבה משובחת 250 מ"ל שמנת מתוקה 2 חלמונים רבע כוס סוכר (לא חייבים, למי שאוהב מתוק במיוחד) 200 מ"ל יוגורט 4.5 אחוזי שומן רבע כוס ליקר אמרטו הכנות בסיר מעל להבה בינונית מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ומכבים את הלהבה. מקציפים במיקסר את החלמונים עם הסוכר (אם משתמשים) לקצף בהיר ותפוח. יוצקים מעט מהשמנת לקצף, תוך ערבוב, עד שהתערובת פושרת. יוצקים תוך ערבוב את תערובת החלמונים והשמנת לתוך השמנת שנשארה בסיר ומבשלים תוך ערבוב מעל להבה נמוכה עד שהתערובת מסמיכה מעט ומצפה את גב הכף בשכבה דקה ואחידה. מכבים את הלהבה. במעבד מזון מעבדים את היוגורט והחלבה למחית חלקה, מוסיפים לתערובת שבסיר, מערבבים ומוסיפים את הליקר. מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למכונת גלידה ומקפיאים לפי הוראות היצרן (בדרך כלל 40-30 דקות), מגישים מייד או שומרים בכלי אטום במקפיא עד להגשה.