בקשת מתכונים למרקים קרים

Szasinko

New member
אפשר, גם אפשר יוליקה

כשהבת היתה עוד גרה בבית היא הקפידה שנשתמש בשמנת 15%. המתכונים המקוריים ההונגריים עשירים בחמאה, שמנת, שמנת לקצפת, שומן לטיגון ועוד "מריאין בישין". כשהזמנו חברים שהכשרות היתה חשובה להם, הכנתי עם "מחמאה" במקום עם חמאה. במקום שמנת לקצפת השתמשתי ב"קצפת צימחית". הטעם אמנם שונה אבל בהחלט טוב וטעים.
 

ויוי 25

Well-known member
אגב,
אם האורחים מחפשים מזון בריא ולא משמין - או דאייט ,
הם יהנו לקבל מרק סלק -קר (בורשט.)
(זמן הכנה כ- 20 דקות.)

המצרכים:
חצי ק"ג סלק -אדום
מיץ מלימון אחד
7 כוסות מים
3 שקיות קטנות מתוק -וקל ,(ממתיק מלאכותי.)
גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
1.מגוררים את הסלק בפומפיה- גסה ,ומבשלים בסיר (7 כוסות מים) ועם מעט מלח.
2 .בזמן הבישול מוסיפים את מיץ -הלימון והממתיק.
3 .לאחר שמרק הסלק מתקרר מערבבים אותו עם השמנת.
4. אפשר לסנן את הסלק מהמרק , להכין ממנו סלט ולהגישו צונן וטעים!
 
למעלה