בעיה עם המון מתכונים שרשמו לי בעבר

  • פותח הנושא emh
  • פורסם בתאריך

emh

Member
לפני שלושים שנה בערך, ההורים שלי תפסו לי את המחשב
ורשמו בקיוטקסט כ-450 מתכונים (אפילו יותר)
עכשיו הבעיה היא לא זה שרשמו אותם בקיוטקסט
את זה אני יודע להפעיל, אני רוצה להעתיק אותם לוורד
הבעיה היא שאיך שרשמו לי את המצרכים זה לא ברור כיום
ואני בטוח שאמרתי להם את זה אז, ונאמר לי אז שהכל ברור ואין צורך.
אז זה לא ברור ורוצים שאשחזר את המתכונים ואני לא יודע מה המקור
(חיפשתי בספרים שלנו, בארכיון העיתונות - יש של מעריב, אין לידיעות באינטרנט)

אז ככה: למשל יש מתכון לפיצה צרפתית
ויש 2 עמודות מספרים רק שלא ברור הכמויות ככל שרואים עוד מתכונים

מצרכים:
שמרים יבשים 8 2
סוכר 1 8
מים פושרים 3/4 5 - שלושת רבעי כוס, למה חמש?
מלח 0 0 - (בסדר, זה קורט מלח)
שמן זית 4 3
קמח 320 2 - נניח 320 גרם, אבל פעמיים? לא מצאתי מתכון עם 320 גרם קמח!
לציפוי 0 0 (כנראה סתם נכתב)
רוטב פיצה מוכן 0.5 5
בצל גדול 1 5 (מה חמש?)
אנשובי מסונן 360 2
זיתים שחורים 0 8 - (אני מבין שמחלקים לשמונה מנות ושמים זית למנה, מה זה אפס?)

ואז יש אופן הכנה שלא עוזר לי כשאני לא מבין את הכמויות
יש למישהו רעיון מה לעשות?
(זה מתחיל: בקערה בינונית מערבבים שמרים עם סוכר ומים פושרים,
משהים כחמש דק' ומוסיפים מלח, שמן וקמח ומערבבים...)

דרך אגב, מצאתי שבמדור סגנון 1990 אלינוער רבין
כתבה על פיצה צרפתית בתאריך 14 בנובמבר
וזה בארכיון הספריה הלאומית אתר NLI.ORG.IL
אבל זה מתכון עם 350 גרם קמח ויתר המצרכים לא מתאים.

והייתי יכול להעלות צילומי מסך של עוד מתכונים כאלה
אבל אני לא יודע אם יש טעם, כשהפורום לא כזה פעיל.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לפני שלושים שנה בערך, ההורים שלי תפסו לי את המחשב
ורשמו בקיוטקסט כ-450 מתכונים (אפילו יותר)
עכשיו הבעיה היא לא זה שרשמו אותם בקיוטקסט
את זה אני יודע להפעיל, אני רוצה להעתיק אותם לוורד
הבעיה היא שאיך שרשמו לי את המצרכים זה לא ברור כיום
ואני בטוח שאמרתי להם את זה אז, ונאמר לי אז שהכל ברור ואין צורך.
אז זה לא ברור ורוצים שאשחזר את המתכונים ואני לא יודע מה המקור
(חיפשתי בספרים שלנו, בארכיון העיתונות - יש של מעריב, אין לידיעות באינטרנט)

אז ככה: למשל יש מתכון לפיצה צרפתית
ויש 2 עמודות מספרים רק שלא ברור הכמויות ככל שרואים עוד מתכונים

מצרכים:
שמרים יבשים 8 2
סוכר 1 8
מים פושרים 3/4 5 - שלושת רבעי כוס, למה חמש?
מלח 0 0 - (בסדר, זה קורט מלח)
שמן זית 4 3
קמח 320 2 - נניח 320 גרם, אבל פעמיים? לא מצאתי מתכון עם 320 גרם קמח!
לציפוי 0 0 (כנראה סתם נכתב)
רוטב פיצה מוכן 0.5 5
בצל גדול 1 5 (מה חמש?)
אנשובי מסונן 360 2
זיתים שחורים 0 8 - (אני מבין שמחלקים לשמונה מנות ושמים זית למנה, מה זה אפס?)

ואז יש אופן הכנה שלא עוזר לי כשאני לא מבין את הכמויות
יש למישהו רעיון מה לעשות?
(זה מתחיל: בקערה בינונית מערבבים שמרים עם סוכר ומים פושרים,
משהים כחמש דק' ומוסיפים מלח, שמן וקמח ומערבבים...)

דרך אגב, מצאתי שבמדור סגנון 1990 אלינוער רבין
כתבה על פיצה צרפתית בתאריך 14 בנובמבר
וזה בארכיון הספריה הלאומית אתר NLI.ORG.IL
אבל זה מתכון עם 350 גרם קמח ויתר המצרכים לא מתאים.

והייתי יכול להעלות צילומי מסך של עוד מתכונים כאלה
אבל אני לא יודע אם יש טעם, כשהפורום לא כזה פעיל.
אני מניח שמדובר באחת מגרסאות הקיוטקסט המאוחרות כי הגרסאות המוקדמות כתבו ASCI טהור.

במקום לנסות להעתיק טקסט צרף לכאן קובץ או שניים וננסה לבדוק איך אפשר להמיר אותו לפורמט קריא.
 

emh

Member
אני מניח שמדובר באחת מגרסאות הקיוטקסט המאוחרות כי הגרסאות המוקדמות כתבו ASCI טהור.

במקום לנסות להעתיק טקסט צרף לכאן קובץ או שניים וננסה לבדוק איך אפשר להמיר אותו לפורמט קריא.
הקבצים נכתבו בקיוטקסט 5.5 ואני ניסיתי לשנות להם את השם ולקרוא אותם בקיוטקסט 252 הישן
הקבצים כנראה קטנים מקילובייט ואני לא יודע מה יש בהם אז כיווצתי כמה מהמקוריים (23)
בכיווץ שבע-זיפ 13K כדי לבדוק אם זה יעזור לפענח אותם. אני בספק אבל אפשר להתרשם.
תודה.

(רק להבהיר: את מתכון הפיצה העתקתי מדף מודפס, ואני לא בטוח באיזה קובץ הוא נמצא
ולשנות שמות קבצים מקיוטקסט ידני זה עבודה שלוקחת לי זמן, והכוונה היא להקליד הכל לוורד)
 

קבצים מצורפים

  • qtext.zip
    KB 13 · צפיות: 5
נערך לאחרונה ב:

emh

Member
טוב מכיוון שאני יודע שרוב הגולשים היום לא מכירים קיוטקסט ולא יוכלו לראות את זה
אירגנתי כמה צילומי מסך שיראו על מה אני בכלל מדבר ומה הבעיה בעצם.

(למשל במתכון האמצעי מיונז רבע, חמש - מה אפשר להבין מזה?)
(במתכון התחתון - גביע יוגורט אחש וחצי שש - גביע יכול להיות בנפח אחר, ומה המספרים אומרים?)
 

קבצים מצורפים

  • Image3.jpg
    Image3.jpg
    KB 109.2 · צפיות: 7

סתם מבקרת

Active member
לדעתי הם לא כתבו את זה ככה וזה קורה בגלל שאתה קורא את זה בגירסה אחרת של התוכנה.
אז קודם כל, המילה לציפוי לא מופיעה סתם כי תחתיה אכן יש את המצרכים ששמים על הבצק כלומר הציפוי.
שנית, לדעתי המספרים בעמודה השניה מייצגים את יחידות המידה.
להבנתי
2=גר'
8=כפית
3=כף
5=כוס (כן, גם לבצל, אם התכוונו בערך כוס בצל קצוץ) אז מיונז רבע חמש אומר רבע כוס מיונז
6=יחידה שלמה (יש לך גביע וחצי יוגורט בקובץ שצירפת וגם שן שום)
 

emh

Member
תודה, אני די בטוח שזה כן נכתב ככה (זה גם מודפס ככה במתכון הפיצה)
ומכיוון שיש כ"כ הרבה קבצים ובחלקם יש גם קבצי רשימות מתכונים
ייתכן שיש קובץ עם מפתח כזה, רק שאני לא בטוח לגבי 8 (כפית)
משום שיש בפיצה זיתים 0 8 - וחשבתי שמדובר ביחידות ולא נראה לי שעל זית יגידו כפית
וחוץ מזה במתכון של המקרל גם כתוב 8, וזה לא מובן לי למה, ויש עוד מקומות שזה כתוב ככה.
 

סתם מבקרת

Active member
תודה, אני די בטוח שזה כן נכתב ככה (זה גם מודפס ככה במתכון הפיצה)
ומכיוון שיש כ"כ הרבה קבצים ובחלקם יש גם קבצי רשימות מתכונים
ייתכן שיש קובץ עם מפתח כזה, רק שאני לא בטוח לגבי 8 (כפית)
משום שיש בפיצה זיתים 0 8 - וחשבתי שמדובר ביחידות ולא נראה לי שעל זית יגידו כפית
וחוץ מזה במתכון של המקרל גם כתוב 8, וזה לא מובן לי למה, ויש עוד מקומות שזה כתוב ככה.
אני לא אתווכח איתך אבל בגילי המופלג ראיתי מאות מתכונים, לפחות, בעיתונים, במוספי לאישה, בחוברות בשפות שונות (יש לי ערמות דפים, חוברות וגזירים מהם) ומעולם לא ראיתי מתכון כתוב בצורה כזו אז אם זה לא הופיע כך זה גם לא הועתק והוקלד כך. אני כבר ממש לא זוכרת את הקיוטקסט והאיינשטיין אבל בכל התוכנות האלו היה הגיון והצורה שבה מופיעים לך המתכונים עכשיו אינה הגיונית מה שמרמז שבאיזה מקום השתבש הקידוד של מה שהודפס.
 

emh

Member
טוב, אני לא רואה טעם להתווכח על זה לפני שאבדוק את זה
(למרות שאני לא זוכר את התוכנה ולא כ"כ הסתדרתי איתה)
 
למעלה