תשובות
לגבי בורגוס ראי כאן את הביקורת המקורית (תודה למטעמים)
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=551&MessageId=143771087
לגבי הציפיה מההמבורגר - כאשר קוראים למשהו בשם הוא צריך להיות או לפחות לדמות לדבר שהמילה מתייחסת אליו . זו המשמעות של שימוש בשפה.
לואיס קרול התייחס לזה יפה באליס מבעד למראה (ציטוט של ביצון טפשון - humpty dunpty)
"When I use a word," Humpty Dumpty said in rather a scornful tone, "it means just what I choose it to mean -- neither more nor less."
"The question is," said Alice, "whether you can make words mean so many different things."
"The question is," said Humpty Dumpty, "which is to be master - - that's all."
(Through the Looking Glass, Chapter 6)
לגבי הציפיה - בעיני זה הכי טבעי בעולם.
אני אוהב בשר - אוהב את הטעם ואת המרקם,אך בוחר לא לאכול אותו מסיבות מוסריות, מאחר ואני פשוט לא אזמין בשר, אין שום סיבה שלא אחפש תחליף כמה שיותר קרוב למקור,
גם קציצה צמחית יכולה לדמות למקור ואפילו לדמות מאוד כמו שמוכיחות הרשתות האחרות (שלא לדבר על מקומות מתמחים כמו יולי'ס) ןלכן כאשר אני מזמין המבורגר אני מצפה למשהו שיראה כמו המבורגר, ויהיה לו טעם ומרקם דומים ככל הניתן להמבורגר, בדיוק כמו כאשר אני מזמין שווארמה צמחונית אני מצפה למשהו שיראה כמו שווארמה ויהיה לו טעם של שווארמה.
קציצה הצמחונית היא אכן "פתרון למי שלא רוצה בשר" אבל במקרה של בורגוס היא איננה (או לפחות לא היתה) המבורגר