bali - עוגת תפוחים של FAIRY
זו עוגת תפוחים של ענבל ומדינת ישראל הכינה אותה עם 50 טיפות סוכרזית ואמרה שיצאה מציון. עוגת תפוחים של FAIRY פאי תפוחים מצוין קל להכנה ונחטף בשניות... החומרים: לבצק: 2 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה 2 כפות סוכר 1 חלמון 1/2 גביע לבן קורט מלח 150 ג"ר מרגרינה קרה למלית: 1 ק"ג תפוחי עץ מסוגים שונים 1/4 כוס סוכר 1 כפית קינמון 1 כף קליפת לימון מגוררת 2 כפות מיץ לימון 1/2 כוס צימוקים 1/2 כוס אגוזים קצוצים אופן ההכנה: מחממים תנור לחום גבוה. לשים את כל החומרים לבצק לבצק רך וחלק שלא נדבק לידיים. משהים במקרר בינתיים. מוציאים את ליבת התפוחים ופורסים לרצועות דקות. מרדדים 2/3 מהבצק לעלה דק ומניחים בתבנית הפאי, על התחתית והדפנות. מסדרים שכבות תפוחים על הבצק ובין לבין מפזרים צימוקים ואגוזים. מערבבים סוכר, קינמון וקליפת לימון ובוזקים על התפוחים. לאחר מכן מטפטפים את מיץ הלימון שייספג בסוכר. מרדדים את שליש הבצק שנותר לעלה, פורסים לרצועות ומסדרים שתי וערב. מפזרים מעט סוכר וקינמון על הבצק. ניתן לקשט בשאריות תפוחים. אופים במשך 40-50 דקות עד שהפאי מזהיב עד משחים. להתמוגג לאחר גמר האפיה בפאי עדיין נותרים מעט נוזלים יש לתת להם להתייצב ולהיספג מעט. הניחי את הפאי לאחר האפייה להצטנן והנוזלים ייעלמו כלא היו...