לאחרונה, בשביל הגיוון אני מכינה סלט טונה שהוא יותר דומה לממרח אבל מאוד אהוב פה.
מהמתכון יוצא בערך קופסא של ליטר.
 
4 טונה מסוננת
2 - 3 ביצים קשות
2 מלפפון חמוץ גדול במלח
1 בצל מאוד קטן (מוותרת רוב הפעמים)
1 כף גדושה רסק
1/2 כף קטשופ
מיונז - לפי הצורך
מלח ופלפל לטעם
 
מרסקים במעבד מזון או עם בלנדר עד שאחיד.
 
חנה וחני, תודה! שלומי טוב, ב"ה, לפני חודש עברתי השתלת קרנית,
סוףסוף, אחרי 3 שנים שחיכיתי.
מקווה להסתגל חזרה למסך.
חני, המתכון הזה חדש לי ואני חושבת שאם הוא יהיה קצוץ זה יהיה רגיל בערך כמו המתכון שאת משתמשת בו קבוע.
 
טונה ים תיכוני - טונה, לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים, זיתים שחורים טובים, בצל אדום, פלפל קלוי, עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, בזיליקום, אורגנו, מה שיש), לימון. רוטב וינגרט. מבוסס על סלט שאכלתי בהול פודס.
כמו בחנויות ביילגס - אמרו לי שזה יוצא טעים כי הם שוטפים וסוחטים את הטונה לפני שהם מכינים. לא יודעת אם זה נכון, או סתם אגדה אורבנית. הרבה מיץ לימון, קליפה מגורד, גזר טרי מגורד, סלרי, בצל אדום, הרבה מיונז. המון. יוצא לבן.
טקס-מקס - קוביות עגבניות, פלפל (רגיל או חריף), בצל אדום, כוסברה (אם אפשר), תירס, זיתים שחורים, אבוקדו, צ'דר מגורד או קוביות, שעועית שחורה. וינגרט למרות שכאן כמובן מגישים עם ראנצ'. בגלל האבוקדו לא צריך מיונז. אפשר לפזר טורטייה צ'יפס מעל (ממש בהגשה)
2-3 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
4-5 שיני שום קצוצות
שמן זית או קנולה
1/4 כוס מים
2 קופסאות טונה מסוננות
חופן זיתים
מעט מלח, פלפל שחור, 1/4 כפית אבקת מרק, כמון, כורכום
1 כף רסק עגבניות
מטגנים את העגבניות בשמן, מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מפוררים את הטונה ומוסיפים. מוסיפים את המים - מעט בכל פעם. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל באש נמוכה. נזהרים לא לחרוך את הסלט.
מוסיפים חופן שיתים חתוכים.
המרקם צריך להיות כמו של סלט טונה מוכן - לא סמיך מידי וגם לא נוזלי.
(אפשר להכין מזה גם מוס)
1-2 אבוקדו
1 קופסא של טונה מסוננת
1-2 כפות מיונז
מלח, פלפל
לימון תוספות:
ביצה קשה מגוררת
כפית צלפים
חצי בצל קצוץ דק
פלפל אדום קלוי קצוץ או קוביות של גמבה טריה
מעט לימון כבוש קצוץ