עם מתכון אחר מוצלח - שושני פסטו
מותאם על-ידי ממתכון של קרין גורן.
לבצק:
1 קילו קמח
11 גרם שמרים יבשים (1 שקית)
2 כפות סילאן
2 כפות מלח
2 וחצי כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
עוד מעט קמח, לקימוח
למילוי:
ממרח פסטו
אופן הכנה:
1. במיקסר עם וו לישה לשים יחד את כל חומרי הבצק (אפשר גם בידיים) עד לקבלת בצק חלק ומבריק (בערך 10 דקות בידיים, 7-8 דקות במיקסר).
2. משמנים את הבצק בספריי שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח עד להכפלת הנפח.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1 ס"מ.
4. מורחים פסטו על הבצק. מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות.
5. מניחים את הפרוסות מרוחקות קצת אחת מהשניה על תבנית מרוססת בספריי שמן ומקומחת.
6. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
7. מחממים תנור ל-190 מעלות. אופים עד להזהבה. מגישים חם.