אם אתם קונים גבינת גד 30 אחוז שומן

puptits

New member
זה קשור במכונת המילוי והאריזה

אם זה לא היה נדבק בכלל, אפשר היה להסביר את הפאשלה כפגם ביצור היריעה.
&nbsp
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, אם זה לא היה ברור, זה לא היה רק במוצר אחד

זה היה בהרבה. אבל בכל אחד הפתח היה שונה. היו כאלה שהוא היה רחב יותר והיו כאלה שהוא היה צר יותר. והיה אחד שממש כמעט שסגרו כמו שצריך, אבל לא, נשאר מילימטר של רווח
 

superman1234

New member
ממש לא נכון. ובודאי שלא נישנושים.

הסגירה עם הפלסטיק המולחם היא חובה, בכדי לעמוד בתקן tamper avident. או בעברית - "אריזה שפתיחתה ניכרת".
בעולם זהו תקן מחייב כבר הרבה זמן , בארץ מ 1992. מטרת התקן למנוע את האפשרות שמישהו יכניס לקופסה חומר זר ומסוכן ויסגור את הקופסה.
כבר היו דברים מעולם.
התקן - כאן
https://www.health.gov.il/LegislationLibrary/health-mazon25A.pdf
 

רוני1955

Active member
זה בדיוק מה שכתבתי.

זה לא בשביל תוספת בריאותית, אלא בשביל לראות אם מישהו פתח. כשיצאה התקנה הזו, זה היה ההסבר שניתן לטובת הסגירה. אמנם אני מבוגר, אבל לא סנילי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
עם זאת הסגירה ההרמטית מאריכה את חיי המדף של המוצר

ולהשפעה הבריאותית הזאת יש השלכה שיווקית נוחה למדי, למען האמת. מאז שהחלו לשווק כך בישראל הגבינות פשוט מחזיקות מעמד יותר, וזה טוב לכולם.
 

puptits

New member
נכון

מזון, במיוחד מוצרי חלב, מרגע שבא במגע עם חמצן מתחיל תהליך "קלקול"...עד להפיכתו ללא ראוי למאכל.
אני הכי מרגיש זאת בגבינת קוטג, ככל שעוברים הימים כך טעמה יורד
לעומת כל קוטג הנפתח לראשונה, אין על הטעם הטרי.
 

רוני1955

Active member
זה לא נכון, אבל מה זה משנה?

לחברות אין כל אינטרס להאריך את חיי המדף. נהפוך הוא. הסיבה היחידה ששמו את התוספת הזו, זה לאינדיקציה האם האריזה נפתחה לפני והאם מישהו נגע במוצר עצמו.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה נכון מאוד, וודאי שלחברות יש אינטרס להאריך את חיי המדף

חלק ניכר מהטכנולוגיות כיום נועדו להאריך חיי מדף של מוצרים. על מוצר שמתקלקל מהר יש הרבה יותר פחת. הרבה יותר אובדן והחזרות של מוצרים (מהמשווקים), מוצרים שמתקלקלים מהר ולא ניתן למכור יותר, יותר תלונות מלקוחות על מוצרים מקולקלים, פחות הזדמנות למכור אותו לפני שהוא מתקלקל, יותר עלויות שינוע (כי צריך לספק אותו בתדירות גבוהה יותר) ועוד. בשורה התחתונה, מוצר בעל חיי מדף קצרים הוא מוצר יקר יותר.

לאובדן מזון יש עלות כלכלית בכל החוליות בשרשרת:
https://he.wikipedia.org/wiki/אובדן_מזון

תוספת בעריכה: כתבה בנושא:
עוד לא מאוחר מדי
"עניין ההארכה החוקית של חיי המדף של מוצרי מזון הוא אחד הנושאים החמים ביותר בתחום", אומרת הד"ר עירית וייזר, מנהלת המכון למיקרוביולוגיה של המזון. "היצרנים מאוד מוטרדים מהנושא, ורוצים ליצור באופן חוקי את חיי המדף הארוכים ביותר האפשריים למוצריהם". שיטות שונות משמשות להארכת חיי המדף, ובהן אריזות ואקום וחומרים מייצבים ומשמרים. היצרנים אמורים לשקלל את כל הנתונים הנוגעים למוצר (חומרי הגלם, תנאי האחסון, אריזת המוצר, טכנולוגיית ההכנה), וכך להעריך את התאריך האחרון לשימוש, בהתאם לבדיקות שנעשות. בפועל התהליך לא נקי מכשלים, מכוונים ולא מכוונים."
https://www.haaretz.co.il/gallery/1.968635
 

superman1234

New member
התקנה שמוצרי המזון הארוזים חייבים לעמוד בתקן TAMPER EVIDET

הינה תקנה בטיחותית/בריאותית. אין לה שום קשר לטריות המזון.
אף חברת מזון לא שינתה את תאריך ה"פג תוקף" מרגע החלת התקנה [1992].
מוצר מזון "מתקלקל" בגלל תהליך התרבות החידקים הפאטוגניים במוצר.
בחלק מהמקרים המוצר רק מאבד את טעמו ואינו מסוכן לאכילה.
במקרים אחרים המוצר הופך למסוכן לאכילה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
כל מוצר ארוז שהסגירה שלו הרמטית הוא יותר טרי

כל אחד יכול לבדוק את זה בעצמו.
צריך רק למצא גבינה צהובה מאותו סוג שיש גם במקררים וגם במעדניה שקונים לפי משקל.
&nbsp
וזה לא שמה שבמעדניה לא טרי. זה רק שמה שיגיע ארוז הרבה יותר טרי.
&nbsp
 

superman1234

New member
נו, אם אתה כותב את זה בכזה ביטחון אז לבטח יש לך מקורות

אמינים לאמת זאת.....
אחזור פעם אחרונה על מה שכתבתי - פעם...מניזמן מניזמן..., מפעל מזון רציני, שפיתח מוצר , במידה והמוצר הצריך אטימה מבחינה טכנולוגית הוא נאטם.
נכון להיום, מוצרים ארוזים חייבים להאטם בין אם יש צורך טכנולוגי ובין אם אין !
 

רוב הזמן נח

Well-known member
רשמתי שכל אחד יכול לבדוק את זה בעצמו

צריך רק למצא מוצר זהה שנמצא גם ארוז וגם במעדניה לפי משקל.
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הבטיחות והבריאותיות האלה באות לידי ביטוי גם בטריות המזון

וחברות בהחלט שינו את תאריכי התפוגה שלהן מאז, אני זוכרת שהתאריכים של הגבינות היו קצרים יותר לפני כן והגבינות התקלקלו מהר יותר. אני לא מבינה מה כ"כ כואב או מפריע לכם להודות בכך... זה לא סותר!
 

superman1234

New member
חחח ממש לא כואב ולא מפריע, אבל להודות במשהו שאינו נכון ?

ד"א התקנה נכנסה לתוקף בארץ ב 1992, כלומר לפני 26 שנה. .....
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מה לא נכון? שהגבינות מחזיקות יותר? זה נכון, ויש בכך היגיון

כי אטימה טובה יותר של המזון = פחות חשיפה לאוויר (במקרה או במכוון...
) = נשמר לאורך זמן. בעצמך כתבת שהיו שעשו זאת מסיבות טכנולוגיות, אז אני באמת לא מצליחה להבין את ההתעקשות התמוהה הזאת. וזה לא רק בתחום מוצרי החלב, כמובן. לדוגמה, האריזה המקורית של במבה הייתה מפלסטיק פשוט (שקוף) ולימים הוחלפה באריזה מבריקה מבפנים (ציפוי מתכתי כלשהו, אני מניחה?) שאוטמת טוב יותר וכך שומרת יותר על טריות המוצר.
&nbsp
וכן, קראתי שכתבת שהחוק נכנס לתוקף ב-1992, אז? הייתי בחיים, אני זוכרת מוצרי חלב לפני שכולם היו אטומים כך. הם החזיקו פחות זמן במקרר והיו טריים פחות, וגם היו לפעמים בעיות שנפתחו ונשפכו בדרך הביתה, לדוגמה (וכמובן, זה לא קרה רק אצל הלקוח אלא גם לפני כן). יש לאטימה הזאת יותר מיתרון אחד, זה הגיוני וברור ולא ברור לי פשר הוויכוח המטופש הזה.
 
למעלה