אחסון אוכל

טליונת1

New member
אחסון אוכל

איך אתם מאחסנים את החציר והאספסת - סגורים ? פתוחים ? מחוררים ..? מה עדיף כדי לשמור עליהם לטווח ארול ?
 

Runny

New member
מחורר
חשוב לשמור במקום יבש, לא חשוף לשמש וקריר. בשל כך אנחנו משתדלים לא לשמור במטבח.
בנוסף אנחנו דואגים שיהיה לפחות חור קטן שיאוורר, שהרי רובה החציר מגיע באריזות שכאלו (אז זורמים...)
 

טליונת1

New member
אוקיי תודה, אכן חוררתי רק לגבי

האספסת - יש לה ריח שאם את השקית אחורר רני חוששת שתתייבש מאד ולא ישאר לה הריח הזה. אני משלבת ושמה גם חציר וגם אספסת
 

Runny

New member
צודקת, אבל...
אין מה לעשות, מה שלא נצרך מיידית מאבד מהטריות. העיקר הוא שלא מתפתח עובש מהלחות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לכל סוגי החציר יש ריח, אספסת ריחנית יותר בד"כ מחציר דגן

אנחנו מאחסנים הכול בשקיות, כדי לנסות לשמור את הריח ונגד חרקים, כמה שאפשר... (לפעמים החציר כבר נגוע, ואז המטרה שלא ידביק חבילות אחרות). לגבי "טריות" זה חסר משמעות, מדובר במזון יבש והוא לא יכול להתייבש יותר (אלא אם משאירים אותו בשמש ואז הוא מאבד את הריח ואת הצבע).
&nbsp
את כל המזון אנחנו מחזיקים בפינה של קֶבּוֹ (לא במקום שהוא מגיע אליו) בקופסת פלסטיק גדולה (60 ליטר) של כתר פלסטיק. נוח מאוד.
&nbsp
נ.ב.
שוב אתקן: לומר "גם חציר וגם אספסת" זה כמו "לשחק גם בספרד וגם באירופה"... ;-ׂ) אספסת היא סוג של חציר (כי היא סוג של צמח שמייבשים אותו לחציר, בין היתר). כלומר את נותנת חציר אספסת + חציר מסוג אחר (איזה סוג, אגב?).
 

טליונת1

New member
האספסת בצבע ירוק והסוג השני לגמרי צהוב דומה לקש

זה לא לידי כרגע בהמשך אדייק
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כנראה חיטה או שיבולת שועל. גם אלה סוגי חציר ירוקים (בהיר)

אבל לרוב מצהיבים בשמש.
 

Runny

New member
תוספת מידע
מטרת החציר היא שיוף השיניים ושיפור התנועתיות של המים, בזכות אחוז הסיבים הגבוה בהם, בשל כך החציר היבש ובר"כ הלא ריחני עדיף היות והוא מכיל כמות קטנה של ניוטריאנטים (פחות קלוריות->יותר רעב->יותר אכילת חציר).
&nbsp
כל זאת כמובו שהארנבון אוכל ממנו, גם להם יש סטנדרטים.
 

טליונת1

New member
אני רואה שהיא מעדיפה יותר אספסת... אבל

כשהיא נגמרת עוברת בלית ברירה לחציר .....
 

trilliane

Well-known member
מנהל
רוב הארנבונים מעדיפים יותר חציר אספסת, הוא עשיר וטעים יותר

את יכולה לשלוט בכך ולתת לה יותר חציר מסוג אחר, לנסות אפילו לאט לאט להוריד לה את כמויות האספספת מתוך כלל החציר ולהעביר אותה לחציר בריא יותר (אגב, לא ציינת בסוף באיזה סוג חציר מדובר, ואשמח אם תצייני גם היכן קנית וכמה עלה).
 

טליונת1

New member
את החציר קניתי כשקניתי את

גדר הגורים מחנות ברחובות. ברוב החנויות שהייתי לא היה חציר כזה רק אספסת . אני לא זוכרת כמה עלה , נדמה לי בסביבות 30 ש״ח לכנות יפה (יותר מגודל שקית אספסת).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה! תוכלי לצלם? שנדע... קשה להשיג בחנויות חציר שאינו אספסת

ולמען האמת אפילו אספסת לא תמיד יש. אנחנו קנינו שיבולת שועל ממושבים שונים ואחרי כמה שנים ויתרנו כי הוא כמעט לא אכל ממנו וסתם הצטברו לנו ערמות ענקיות.
 

טליונת1

New member
תמונת השקית



 

trilliane

Well-known member
מנהל
יפה, לא הכרתי. זה של ארנון בלפונטה? כתובים פרטי היצרן?

 

טליונת1

New member
כן, התקשרתי לשאול

אם מגיעים גם לירושלים . הם מגיעים לחנות מסויימת ובהמשך אגיע לשם. זה ממושב חגור
 
למעלה