אז מה בישלתם לשבת?

שילה1

New member
כן.כמה דקות עד שהתחתית משחירה קצת.

יש ריח,לא להבהל.הטוב ביותר-עם שומן של חיה,אם תתאמץ להשיג.
 

prizman

New member
פויקה מברזל יצוק שקניתי אומנם בישראל

אבל מקורה בדרא"פ גם השאירה טעם לוואי והפסקתי להשתמש בה, היא כן טופלה לפי כל הכללים.
כלי ברזל יצוק ממקומות אחרים לא השאירו ואני משתמש בהם באופן רציף למדי.
ג"כ בישראל היה לי ווק מברזל יצוק, נדמה שהגיע מאירופה, לא השאיר טעמי לוואי.
כאן
יש לי ווק ממש לא מברזל יצוק אלא אלומיניום מצופה טפלון של חברת MEYER, עושה
את עבודתו נאמנה כבר 8 שנים. למרות האלומיניום הוא די כבד, אבל משקלו רחוק מזה של ברזל יצוק.
המחירים שלהם הם בטווח הביניים ומאמין שניתן למצוא בישראל. לאור הצלחתו רכשתי
גם 3 סירים שלהם ואני מרוצה.
 

שילה1

New member
יופי.לי יש תבניות עגולות לפיצה ופוקצ'ה

וכאלו מברזל של ממש.
הגיעו במשלוחה לאחר שטופלו כיאות.אין מה להשוות בחנן לבין תבניות אחרות.
&nbsp
&nbsp
 

prizman

New member
כשיש לי 4 מסעדות איטלקיות מעולות המרחק 500 מ' מהבית

שמגישות גם פיצה, השף בהן איטלקי וחומרי הגלם מיובאים מאיטליה,
אני לא משחית את זמני על הכנת פיצה בבית.
זה יעלה לי בזמן ולא יחסוך לי כסף.
יש גם 2 פיצריות, אבל הן לא נראו לי יוצאות דופן כך שאותן לא ניסיתי.
 

prizman

New member
גם את מעשי ידי אוהבים,

להאכיל רק את זוגתי, עם חברים אוכל בחוץ ורובם בכלל לא ראו את דירתי
ואני לא את שלהם, ובטח שלא אכין בעצמי את מה שאני יכול לקבל במסעדה
מחומרי גלם טובים יותר המוכנים ע"י שף אמיתי, לא מה שבישראל מכונה שף.
אין המון דברים כאלה אבל כשיש אעדיף לאכול אצל המומחה. אני לא יומרני
להגיד שאת הכל אני מכין טוב יותר אבל תמיד אני מעדיף לאכול את הטוב ביותר.
 

שילה1

New member
זו בחירה ודרך.אני בעד לארח בבית

חברים קרובים ולהכין בהתאם.
וגם בארץ יש מסעדות טובות.אל תגזים,בבקשה.
 

prizman

New member
אני שונא אנשים, את חברותית.

חוששני שברדיוס 2 ק"מ מהבית שלי יש יותר מסעדות ממש טובות מאשר בכל ישראל
אבל אין לי עניין לקדם את התיירות הישראלית לתאילנד אלא להפך כך שאתמוך
בשמחה בכל טענה שישראל ארץ זבת חלב ודבש והשלום והשלווה שוררים בה.
 

שילה1

New member
חחחחח אהבתי.האמת-יש לי גם משפחה

גדולה במיוחד,המון בני דודים מכל מיני דורות וכולנו קשורים.ממש שבט!
אז גם מארחים ומתארחים,לבד ממשפחה קרובה מאוד וחברים.
וכן-אוהבת לארח.
ואל תגיד נגיד.יש גם בארץ מסעדות טובות.(לא כשרות...)
 

prizman

New member
אחלה.

באותה מידה שאני שונא לארח אני שונא להתארח.
יש בישראל מסעדות טובות, אבל ממש מעט.
אם נוסיף לכך את העובדה שמול ים נשרפה וכתית נסגרה אז כבר ממש לא נשארו הרבה.
גם מוסקט נסגרה וטיבי לא מצליח לשחזר את אותה איכות.
מעיין הבירה מאוד כיפית, אבל היא לא בקטגוריה של מסעדה טובה בדיוק.
מקום של בשר מוצלחת אבל זה בית בשרים, לא מסעדה במלוא מובן המילה
עם מגוון מנות. סטייק כזה וסטייק כהוא וזהו.
קלואליס. בסדר. מצאנו אחת.
אולי פלאפל הזקנים?
וכן הלאה.
אם נגדיר מסעדה טובה ככזו ששווה לנסוע אליה 100 ק"מ אז יש בעיה.
 

שילה1

New member
יש את מיט,שוואטינה ועוד.

ויש מסעדות דגים טובות,כמו דולפין,אורי בורי.מעגן ועוד.
אל נא תשלול.
טובות בעיני אינן פלצניות אלא טובות.
ואלו החיפאיות.
 

prizman

New member
את אורי בורי אני מכיר והיא אכן טובה

אבל לא חיפאית.
על דולפין שמעתי שהיא נחמדה, לא טובה, על השאר לא שמעתי מעודי וזה אומר משהו.
יש גם הטוענים שקפה גלידה בחיפה טובה, היא הכי סתם שיש.
יש מרחק גדול בין בסדר לטוב.
בסדר זה מה שכל מסעדה אמורה להיות בתור מינימום. טובה כפי שכתבתי קודם
זו אחת ששווה לנסוע אליה במיוחד.
לאורי בורי נסעתי במיוחד ויותר מפעם, אבל כאלה מאוד נדירות בישראל.
לכמה מסעדות את נוסעת במיוחד 100 ק"מ או שאת לא מאוד אוהבת לאכול בחוץ?
לי הבחוץ שווה או כשיש בישול שאני לא מכיר, או שיש טבח/שף מוכשר במיוחד
עם יצירתיות מיוחדת או כשיש מוצרים שלא זמינים לי או כשאני מתעצל לבשל

מגוון האפשרויות מסמן על פעמיים בשבוע בערך לאכול בחוץ.
נסיעה מהדירה למסעדה הודית שהמליצו לי עליה לוקחת יותר משעה למרות שהיא
בתוך העיר, בערך כמו מחיפה לת"א, אבל בכ"ז נסענו אליה לפני שבועיים.
 

שילה1

New member
אז זהו.גם אם אינך מכיר-אין זה אומר שאלו לא מסעדות טובות.

כאן לא מכירה הרבה אנשים שיסעו 100 ק"מ למסעדה.
מנטליות שונה.
קפה גלידה?הצחקת אותי.לפני 20-30 שנה-אוליי.עבר זמנו.
ביחס לדולפין-היא לא רק טובה,היא טובה מאוד.לידיעתך.מי שמסר לך אחרת-טעה בגדול.
יש עוד כמה מסעדות דגים טובות בחיפה,לוגם מסעדות בשרים.לבטח אינך מכיר.
&nbsp
 

prizman

New member
כשאתה נמצא בטווח קטן,

הגדרת המסעדות הטובות שלך נגזרת ממנו.
אני מכיר גם בישראל לא מעט אנשים שיסעו 100 ק"מ למסעדה כשהיא מצדיקה את זה.
אני עשיתי זאת החל מגיל 25 בערך, לפני כן לא היה לי רכב שיכולתי להיות משוכנע שיסע הלוך וגם חזור
כי מימנתי את הרכב בעצמי, לא ההורים קנו לי כפי שמקובל היום בעדות ה"לא גומרים את החודש".
מי שמסר לי לגבי דולפין, הם שניים שאמונים עלי בנושא אוכל לחלוטין.
אני מאוד מעריך לוקאל פטריוטיות, אבל מעדיף שתהיה מגובה במשהו שאוכל לסמוך עליו.
גם בהרבה מחקרים בתחומים אחרים אני לא מתפתה להאמין בקלות ודורש הוכחות
קצת יותר מעמיקות מאשר טענות.
אילו מסעדות בשרים טובות יש בחיפה?
הסינטה בר? פארש. הנמל 24? ירדו מגדולתם מזמן. הבוקרים? אל תצחיקי אותי.
בינתיים נתת שמות של מסעדות בסדר, לא מעבר.
אשמח לשמוע על מסעדת בשרים טובה בחיפה ובקלות אברר עליה, יש לי מספיק חברים שם
שמבינים באוכל טוב ואשאל אותם. לטענתם אין מעבר לסביר.
אולי תגלי לי על משהו שטרם שמעתי עליו. על עלי גפן המתנדנדת אני יודע מזמן, לא בטוח שאת.
 

שילה1

New member
נו טוף.על "מיט" במרכז הכרמל-שמעת?

ניסית?
והמסעדה האיטלקית ברוממה?(פרח לי שמה)
והאמן לי יש עוד.ולא מעט.
 
מרחתי את הסיר בשמן והכנסתי אותו לתנור לוהט לכל כך הרבה זמן

וכל הבית התמלא כל כך בעשן עד שהשכנים פינו את הבנין והזעיקו מכבי אש.

סתאם, סתאם. אבל היה באמת עשן, ולא עזר. כנראה שהיצרן הסתמך על זה שריח הסיר, שכנראה נועד לפי מראהו לבישול מעל מדורה, לא יורגש בעשן המדורה.

כנראה זה הצבע שבו צבוע הסיר.

 
למעלה