אורני, ביקשת בזמנו: גלילות חזה עוף ברוטב פלפלים חמוץ מתוק של דבורושקה

לאה סי

Active member
טובלים חזות עוף מחולקים למנות בפירורי לחם מוזהבים ביצה ושוב פירורי לחם.
מגלגלים את השניצלים סביב עצמם ומסדרים בתבנית
מטגנים פלפלים מכל הצבעים,.
אם מתעצלים קונים רוטב חמוץ מתוק של אסם או קנור , שופכים מעל ואופים בתנור 45 דקות עד שעה
אני הכנתי רוטב חמוץ מתוק-
4 כפות קטשופ
4 כפות סוכר (עדיף חום)
4 כפות חומץ (אני שמתי 3)
2 כפות רוטב סויה
3/4 כוס מרק עוף(מאבקה...)
מערבבים בנפרד
שופכים מעל הפלפלים במחבת ומביאים לרתיחה
מוסיפים כפית קורנפלור מדוללת במעט מים, מבשלים עד שמתחיל מעט להסמיך
שופכים מעל השניצלים כמוסבר לעיל

הערות (לאה):
מיצמיצ העירה בזמנו, שהיא ממלאת את הגלילות בפרוסות חזה בקר מעושן.
יעל מווינה הציעה להשתמש ברוטב פטריות:
2 בצלים קצוצים
500 גרם פטריות טריות פרוסות
מלח, פלפל
מזהיבים בצל בשמן זית, מוסיפים פטריות ומבשלים לצימצום הנוזלים שמצטברים, מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים על גלילות העוף
 
טובלים חזות עוף מחולקים למנות בפירורי לחם מוזהבים ביצה ושוב פירורי לחם.
מגלגלים את השניצלים סביב עצמם ומסדרים בתבנית
מטגנים פלפלים מכל הצבעים,.
אם מתעצלים קונים רוטב חמוץ מתוק של אסם או קנור , שופכים מעל ואופים בתנור 45 דקות עד שעה
אני הכנתי רוטב חמוץ מתוק-
4 כפות קטשופ
4 כפות סוכר (עדיף חום)
4 כפות חומץ (אני שמתי 3)
2 כפות רוטב סויה
3/4 כוס מרק עוף(מאבקה...)
מערבבים בנפרד
שופכים מעל הפלפלים במחבת ומביאים לרתיחה
מוסיפים כפית קורנפלור מדוללת במעט מים, מבשלים עד שמתחיל מעט להסמיך
שופכים מעל השניצלים כמוסבר לעיל

הערות (לאה):
מיצמיצ העירה בזמנו, שהיא ממלאת את הגלילות בפרוסות חזה בקר מעושן.
יעל מווינה הציעה להשתמש ברוטב פטריות:
2 בצלים קצוצים
500 גרם פטריות טריות פרוסות
מלח, פלפל
מזהיבים בצל בשמן זית, מוסיפים פטריות ומבשלים לצימצום הנוזלים שמצטברים, מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים על גלילות העוף
תודה רבה, במיוחד על ההערות והתוספות.
 

michalgad

Active member
רוטב הפטריות נשמע גיוון מעניין שאף פעם לא ידעתי על קיומו. אני מניחה שהכוונה שאחרי הכנת הרוטב אופים איתו את הגלילות כמו רוטב הפלפלים.
לא בטוחה איך יגיבו פה לשינוי שכזה. המתכון המקורי אהוב מאד אצלינו ( אולי אנסה פעם כששונאי הפטריות לא יהיו זמינים)
 
למעלה