אבקת חלבון לבן 16

התשובה שלך נובעת מבורות

שחקני כדורסל עוברים בדיקות כל תקופה מה שאדם ( ילד בן 16 ) לא עובר
במיוחד שהוא הולך לרופא משפחה רק כדי לקבל " אישור "
&nbsp
בנוסף המבנה שלו "קטן " לדבריה ולכן ישנם ממצאים שלא עובדים עפ גנטיקה ויכולים לצמצם את הגדילה
&nbsp
&nbsp
 

מירי,

New member
כן, בדיקות.

גובה, משקל, אחוזי שומן- נו? בזכות זה הם ימשיכו לגבוה?
אני ממש לא מדברת מבורות, בן ה-18 שלי עובר את הבדיקות הללו כבר כמה שנים, מתאמן המון ובשלבי סיום למיצוי פוטנציאל הגובה שלו....
גם החברים סביבו (שהם כדורסלנים) רובם לא נמוכים, ואלה שכן- בקלות אפשר לזהות את ההורים שלהם

&nbsp
 

ai21

New member
סריקת כף יד לגילוי גיל עצמות.

השוואת גיל העצמות לפוטנציאל הגנטי (גובה אב+אם לחלק ל2 והוספת מקדם מין של 6.5 ס"מ)
בקיצור - לקבוע פגישה עם אנדוקרינולוג.
&nbsp
פגיעה בגובה מתרחשת בין השאר בגלל חוסרים תזונתיים, שהאימון מחריף.
 

מירי,

New member
את זה לא עושה תזונאית

אלא אנדו' ומניסיון אספר לך שכדורסלנים לא עוברים בדיקות כאלה (אלא אם כן את מתייחסת למדידה הראשונה שנלקחת לטובת זיהוי פוטנציאל - ואין לה מעקב).
&nbsp
 
דעתי הפרטית, אני לא תזונאי

אני לא תזונאי ואין לי שום השכלה רפואית.
אנסה להסביר את הדיעה האישית שלי בעניין, שלי ואני מקווה שהיא לא כוללת יותר מדי טעויות.
&nbsp
אבקת חלבון WHEY מתוצרת מוכרת ומבוקרת, היא למעשה ייבוש של מי גבינה.
כשמכינים גבינה מחלב, מפרידים את הגבן ומסננים אותו מנוזלים מסוימים. אלו הם מי הגבינה.
את מי הגבינה מייבשים כדי לקבל את המשקעים שלהם, שהם בעלי אחוז חלבון גבוה. זהו חלבון בריא שנספג היטב בגוף, ויש לו ערך ביולוגי גבוה.
המשקעים המיובשים עוברים שיטות שונות של סינון, על מנת לקבל אבקה שיש בה אחוז מקסימלי של חלבון ואחוז מינימלי של רכיבים אחרים מאותם משקעים. מוסיפים לאבקה חומרי טעם וריח, וזו למעשה אבקת החלבון, ממנה מכינים שייק.
&nbsp
נכון, אפשר לקבל חלבון מכל מני מאכלים שעברו תהליכים אחרים, כמו קוטג', יוגורט ושאר מוצרי חלב. יותר קל לנו לקבל את המוצרים המעובדים האלו כדברי מאכל, מאשר אבקות לבנות שצריך לערבב במים ולשתות. ויזואלית, אבקת החלבון דומה לסמים והיא לא נתפסת כדבר מאכל מעובד.
אפשר לקבל חלבון גם מבשר ודגים, ביצים ודברי מאכל לא מעובדים. בעידן ה"טבעי ובריא" זה משתלב עם התפיסה שלנו בצורה טובה יותר.
&nbsp
אז למה אנחנו צורכים אבקות חלבון אחרי אימונים?
באימון אנחנו מפרקים רקמת שריר, במטרה לבנות רקמת שריר חדשה ומאסיבית יותר.
אין שום ויכוח על כך שחלבונים משמשים אבני בניין לשריר.
בשייק חלבון אנחנו מקבלים אחוז חלבון גבוה במנת צריכה קטנה ונוחה לשימוש.
&nbsp
כוס מים עם כף של בערך 30 גרם מאבקת החלבון, מכילה 25-27 גרם חלבון מסונן היטב.
&nbsp
גביע קוטג' (250 גרם) מכיל 10-11 גרם חלבון, כלומר, שני גביעי קוטג' (חצי קילו קוטג'!) מכילים פחות חלבון מאשר מנה אחת של שייק חלבון.
&nbsp
גביע יוגורט (200 גרם) מכיל 9 גרם חלבון. 600 גרם יוגורט יביאו אותנו לכמות החלבון שמספק שייק חלבון אחד.
&nbsp
טונה משומרת - ב-100 גרם טונה יש 26 גרם חלבון. כמות זהה לזו שנצרוך בשייק, אבל יש חילוקי דיעות בשאלה האם החלבון הזה נספג בגוף באותה יעילות ומהירות כמו חלבון מי גבינה, וכן הטונה מכילה 10% שומן.
&nbsp
אז נכון, יש תחליפים לאבקת חלבון. הם זולים יותר, פחות ממותגים לספורטאים, ופחות נוחים לצריכה בדרך כלל.
באופן אישי אני צורך אבקת חלבון בכל בוקר ובסוף כל אימון. זה טעים, אני חושב שזה בריא, ומפונק שכמותי מצליח לצרוך את כמות החלבון הנדרשת לו באופן הזה.
&nbsp
חשוב לי לציין שבעיקר אצל ילד בן 16, כדאי שצריכה של אבקת חלבון תהיה מפוקחת. ילדים בגיל הזה יכולים להשתולל ולחשוב שאם יצרכו יותר ויותר חלבון, הם יראו יותר תוצאות, מהר יותר.
זו גישה מוטעית, וצריך להבין שאבקת החלבון מאפשרת צריכה של כמויות חלבון גדולות מדי.
לפי ייעוץ תזונתי שאני קיבלתי, אצל אדם בוגר ופעיל המתאמן דרך קבע, אין בעיה לצורך 1.5 עד 2 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל הגוף. אנחנו מקבלים את החלבונים האלו מכל מני מקורות תזונה, ואפשר להשלים את הכמות הנדרשת באמצעות שייק חלבון.
צריכה של כמות גבוהה יותר של חלבון (וכבר שמעתי ילדים בחדר כושר מתגאים בצריכה של 4-5 שייקים ביום) עשויה להזיק לגוף.
&nbsp
לסיכום, זה מה שאני יודע על אבקות חלבון בתור מתאמן ממוצע.
יכול להיות שאני בעצמי טועה בכל מני דברים שציינתי כאן, וכדאי להתייעץ עם תזונאי כדי לקבל תשובות מוסמכות ומדויקות.
&nbsp
אה, ולגבי אבקות טובות - דיימטייז, BPI, אולטימט נוטרישן, צ'מפיון נוטרישן ויש עוד רבים וטובים.
 
למעלה