הבטחתי את המתכון לכבד - אז בבקשה.

lseugy

New member
הבטחתי את המתכון לכבד - אז בבקשה.

המרכיבים:

650 גר' כבד הודו (גם כבד עוף הולך. אין לי נסיון עם כבדים אחרים).
שני בצלים די גדולים קצוצים גס.
3 פטריות גדולות מאלה שמוכרים בתפזורת למילוי (אבל כל פטריה אחרת – טובה) קצוצות בינוני.
6 שיני שום די גדולות פרוסות (או כמות אחרת לפי טעמכם) או שום כתוש.
כף שטוחה חרדל (אני השתמשתי בחרדל דיז'ון חלק, כי זה מה שהיה אבל כל חרדל חלק טוב).
שמן לטיגון.
כוס וחצי מים או חצי מהכמות יין לבן חצי יבש וחצי הכמות מים.
לפי טעמכם: סילאן, או דבש, או סוכר חום, או סוכר רגיל (וזה בעיני סדר עדיפויות). אני השתמשתי בערך בשתים-שלוש כפות סילאן. לא יודע בדיוק כמה כי שפכתי ישר מהצנצנת.
משחת ציר בקר (ואז בשום אופן לא להוסיף מלח או אבקת מרק כי זה נורא נורא נורא מלוח. אם אין – עדיף מלח).
פפריקה חריפה, או פלפל שחור.
תבלינים נוספים – לפי מה שאתם אוהבים.

הכי טוב לעבוד עם סוטאז' רחב או מחבת גדולה מאד.

שוטפים ומנקים היטב את הכבדים ואח"כ צולים אותם (אני עושה את זה מטעמי כשרות). מי שלא רוצה לצלות – בכל זאת קצת. אם לא רוצים בשום אופן – עניינכם. משאירים בצד להתקרר קצת (אח"כ צריך לחתוך אותם בלי שישרפו האצבעות. חוץ מזה קשה לחתוך כבד חם כי הוא מתפרק).

קוצצים את הבצל והפטריות ומטגנים בשמן עד שקיפות של הבצל.

בזמן הטיגון קולפים את שיני השום ופורסים. מוסיפים אותן לבצל השקוף. לא קודם, כי שום נחרך ונשרף יותר מהר מבצל. למשתמשים בשום כתוש - לא עכשיו אלא להוסיף יחד עם התבלינים.

טיגון קצר ומוסיפים את הסילאן (לקבלת מתיקות קלה. לא יותר).

כוס וחצי מים (או חצי חצי מים ויין לבן חצי יבש).

מביאים לרתיחה מוסיפים את התבלינים ומנמיכים להבה למינימום שיצטמצמו קצת הנוזלים.

טועמים ומתקנים תיבול.

בינתיים פורסים את הכבד לפרוסות של 5-6 מ"מ. מוסיפים לחגיגה שבסוטאז'/מחבת. אם לא צליתם בכלל את הכבד – אז חתיכות קצת יותר גדולות.

מבשלים קצת ומדי פעם בעזרת כף מערבבים כדי שכל הכבדים יספגו מהנוזלים ויתרככו קצת.

תהנו.

הצעת הגשה: על מצע פירה מתובל עם בצל מטוגן. עם הרוטב של הכבד על זה – חבל"ז.

ואתם מוזמנים:
לבלוג שלי: [URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya[/URL]

לפוסט המלא: [URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/4863989[/URL]

 
למעלה