3 קטנות מהעיר-התחתית

3 קטנות מהעיר-התחתית

1-פיצה לינגה-- איפשהו על רחוב יפו, לא זוכר את המספר מעריך אולי 34, בכל מקרה למי שבא מרחוב העצמאות ופונה ימינה ברחוב הבנקים, יש לפנות ימינה לרחוב יפו וממש אחרי עשר מטר הפיצרייה,
הייתי שם בערב מאוחר אתמול אבל לצערי לא צילמתי,
הפיצות שם ללא תוספות בשריות , אבסל יש שם פיצה ממש ממש טובה, הבצק דק אבל מצליח לסחוב את התוספות עליו,
יש בין היתר:
זוקוני, גבינת גוגו.... לא יודע איך כותבים חחח, יש עגבניות שרי מיובשות ויש עגבניות טריות וכל מיני סוגים של ירקות וגבינות, המקום מאגניב, מאגניב של היפסטרים כאלו, על לוח גיר תלוי כל הרפרטואר, ניתן להזמין פיצה שלמה או רבע פיצה ב 15 נראה לי, הרבע פיצה זה שני משולשים, יש שם פינת מוסיקה, פינה שהדוקטור שכותב כאן לפעמים היה מוצא בה אושר, תקליטים ישנים שאתה יכול לבחור ולהניח אותם מתחת למחט הרוטטת, כמו כן אם אני ראיתי טוב יש רפרטואר של קסטות, המקום משדר היפסטריות אולם יחד עם הרוח הזו הוא מתקתק יפה את העניינים,
ניתן לשתות שם בין השאר את הבירה האיטלקית" פרוני" שאלייה נגיע בהמשך:)
עיקר הקהל בערב ממה שראיתי היה קהל מהמכללה הסמוכה ברחוב הנמל, פיצה לינגה זה הסנטה קטרינה של חיפה.

2-לאונצ'ינו- מקום חדש שנפתח זה מכבר , הבקר שתיתי קפה בקפה פלמר וממש על צלע הבניין של הבית קפה הבחנתי במסעדה הזו, זו לא בדיוק מסעדה אלא סוג של בר-פסטה, קצת בסגנון של פסטה בסטה בשוק הכרמל,
מציעים שם פיצות,פסטות, קינוחים וגם שם ניצב לו בהתרסה ברז של בירה "פרוני "מהחבית,
האיטלקים פלשו לחיפה?

הזמנתי פסטה ברוטב עגבניות(גם פה משום מה אין תוספות בשריות) בתוספת של גבינת פרמז'ן, היה טעים אם כי הרוטב עגבניות היה סמיך לי מדי ,אני אוהב רוטב קליל יותר, לא דליל ומיימי אבל לא סמיכות כמו שאכלתי,
שטפתי הפסטה עם בירה לא רעה בכלל (פרוני)קלילה אידיאלית לקיץ-הישראלי, יש שם גם מבחר בקבוקי יין ואף כוסות יין שמתומחרות בשפיות ובהוגנות-22 לכוס,
לקינוח על הבקר אכלתי פנקוטה עם רוטב דובדבני אמרנה ודובדן שהונח מעל הפנקוטה,
טעים, קליל ושיהיה להם בהצלחה, השף שם עבד בעברו באחד המסעדות של רושפלד, עושה רושם שיש נהירה של שפים ממרכז הארץ לחיפה, תופעה מבורכת מבחינתי.

3-כולא--כולא נמצאת 20 מטר מהבר פסטה, בכולא כבר יצא לי לשבת כמה וכמה פעמים אולם לא חושב שפירטתי כאן, בכל אופן בסביבות 1400 הבטן שוב כירכרה לי ..גורו ..גורו,
התיישבתי ברחבה המקסימה של כולא, עצי דקל ממול, רחבה גדולה ושולחנות עץ בחוץ, בחרתי לי שולחן חצי בשמש וחצי בצל וישבתי בצד של " הטובים"
הגישו לי שרימפסים עם רוטב מעניין, סלט פקוס מעולה ומרענן עם סלייסים דקיקים של קולורבי , סלט פשוט לכאורה אבל מרענן וטעים,
בעסקית צהריים יש שם דיל ראשונה פלוס עיקרית ושתייה קלה במחיר העיקרית, אני העדפתי להתפנק על קמפרי-סודה שהוגש בבקבוקון שהתערובת כבר מוכנה ונשאר רק למזוג לכוס עם קוביות הקרח, רעיון לא רע בכלל הבקבוקונים הללו,
גם בכולא לא ויתרתי על קינוח:)
הזמנתי ליילות ביירות שזו גרסה קלילה הרבה יותר ממה שאכלתי בזמנו בעכו אצל "דלאל" מנה לא גדולה אבל מספקת, עוגת סולת רטובה עם קציפה ופיסטוקים ושברי אגוזים,
מלצרית נחמדה ואדיבה בעלת מבטא הולנדי שירתה אותי כמו בספר, היתה קשובה אך לא מהסוג המנג'ס,
ברדיוס של 30 מטר יש באזור שער פלמר 4 מסעדות לא רעות בכלל :
הנמל 24, כולא, ביסטרו-וניה ולאונצ'ינו, מעולם השפע הקולינארי לא היה כזה רחב,
לכל מי שאוהב פיצה עם בצק דק אני ממליץבפה מלא על פיצה לינגה, רק לקחת בחשבון שאת הרבע פיצה אתה חייב לבחור ממה שיש מוכן כבר באשנב, כאמור אמש היינו כמה חברה ואכלנו 3 פיצות שלמות, אבל ניתן לקחת גם רק רבע פיצה, מה שכן צריך להתפלל שמה שיוצא מהתנור זו הבחירה שלך,













 
גורו ..גורו,


נשמע מעולה!!!!
&nbsp
אני דווקא מחובבי רטבי העגבניות הסמיכים והכבדים :)
&nbsp
תודה רבה על הדיווחים והתמונות...
&nbsp
 

החתולית

New member
על הדיווחים

אני מוצאת שהפרוני קצת דלת טעם. אבל אני אוהבת בירות כהות, סטייל גינס, אז זו לא חכמה.
 
לטעמי במזג אוויר שלנו אך ורק בירות לאגר בהירות

אבל זה כבר סובייקטיבי,איש איש והנאותיו, לשתות ג'ינס בקיץ שאצלנו מתמשך כמו 9 ירחי לידה זה כמו ללגום מרק באוגוסט על שפת הים
 
לצערי הישראלים לא למדו להתאים בירות למזג אוויר ולאוכל עדיין

הבירות הכהות והכבדות מתאימות לאקלים הרבה יותר קר, ובארת בכלל אוהבים את הבירות הבלגיות בגלל אחוז אלכוהול גבוה שגורם להרגשה של היי גבוהה ומהר במחיר זול יותר ובגלל זה מעדיפים הרבה פעמים להזמין בירה עם 6-8% אלכוהול לעומת בירות קלילות של 4.8% אלכוהול.
לטעמי הביורת שהכי מתאימות לאקלים הישראלי הם IPA, משלבים יפה בין ראש פירחוני והדרי, מרירותץ נהדרת, אחוז אלכוהול יפה ובכלל מתאימים לרוב המאכלים היום התיכוניים מכיוון שהם מתמזגים איתם ולא משתלטים על החך, אני אישית פחות אוהב לאגרים בגלל שהם מאוד חד-גוניים ולא מתפתחים.
יום אחד יתחילו בארץ להבין שבירה היא כמו יין- יש את הפשוט שפשוט נשפך בכמויות בשביל הכיף ויש איכותיים שיכולים להתפתח וצריכים להתאים אותם לאוכל.

ובקשר לתקליטים- אני אוהב את המקומות שמציעים מבחר תקליטים שכל אחד יכול לבוא ולתקלט בו, הפסקול שנוצר בדרךך כלל מיוחד ויוצא דופן ואתה מגלה הרבה פנינים נשכחות ככה.
 
צודקת כמובן,לא צריך לעשות הכללות

תמיד יש אנשים שאוהבים דברים אחרים ומתייחסים לבירה בצורה שונה, אבל בתור אדם שמתעסק הרבה עם שוק האלכוהול בארץ אני רואה מה הדרישה של הקהל שהרבה פעמים ממש לא מתאימה למה שהוא טוען שהוא רוצה מהמשקה שלו
 

pix37

New member
זה בעיקר קשור לחוסר הכשרה של הבארמנים בארץ

במשך הרבה מאוד שנים (וברובו גם היום) השוק בארץ היה שוק שבוי שנשלט על ידי שתי חברות אשר קבעו מה כולנו נשתה ולא השקיעו כלום בחינוך הציבור או בהכשרת ברמנים, וכיום כאשר השוק נפתח מעט יותר ויש המון בירות בוטיק - אין מספיק אנשים שיודעים לשווק אותן ללקוחות ולהתאים את הבירה ללקוח, למזג האויר, למצב הרוח ולאוכל אם יש.

הכי פשוט בעולם לשכור בחורה נאה אשר תמזוג גולדסטאר לכולם מאשר ללמד אותה להבדיל בין סוגי הבירות השונות, ודרכה לעדן את הקהל ולעצב אותו. מה גם שלבעלי הבית הרבה פחות נוח להחזיק כמה חביות ולוודא שהן זורמות.
 
הבעיה הגדולה היא השליטה על מערכות המזיגה

החברות הגדולות למעשה שולטות על מערכת המזיגה שהיא יקרה ודורשת תחזוקה, ככה שבעל הבית לא יכול לעבוד עם המבשלות שהוא רוצה.
בשנים האחרונות יותר ויותר מקומות עוברים למערכות עצמאיות עם חדרי קירור משובחים ורואים את התוצאות.
לגבי בירות הבוטיק- הם עדיין מאוד נדירות בפאבים, יש את המבשלות היותר גדולות עם זרוע הפצה (גולן, מלכה, אלכסנדר) שרואים פה ושם בבארים ומבשלות הקראפט הקטנות כמעט לא נוכחות בפאבים אלא בעיקר במקומות מתמחים או אזוריים
 

החתולית

New member
יש התקדמות גדולה בארץ בתחום הבירה והיין

הכל מתחיל בזה שתרבות השתיה בארץ לא התפתחה מסיבות היסטוריות שונות.
&nbsp
כשכבר התפתחה, הושפעה מהכללים האירופאים הנוקשים, והתעלמה ממזג האוויר בלבנט שלנו.
&nbsp
אני משערת שכמו שאני לא מבינה למה אנשים שותים בקיץ יין אדום כבד, ולא יין לבן קר וקליל, כך אתם לא מבינים למה אני שותה גינס בקיץ (בעצם, אני פחות שותה גינס בקיץ, כי היא כבדה, אבל נעזוב זה).
 
אני מרים כוס להתקדמות תרבות השתייה

ולאט לאט יש ניצנים של התפתחות, אני מחכה לבום הגדול
 

pix37

New member
מצטרף - אנחנו די בהתחלת הבום

היה באזז מאוד חיובי עד לפני שנתיים של המון מבשלות בוטיק וגם היקבים הקטנים התחילו לשבור את שטאנץ המרלו / קבארנה.

אבל אז לפיד קיבל עצת אחיטופל איומה ודפק את הכל עם מיסוי מופרע. תוסיף לזה דרישות פסיכיות של משרד הבריאות וחמדנות יתר של בעלי הפאבים והמסעדות ותקבל בום שנגדע בעיבו - ורק כעת מתחיל להתאושש
 
הרבה באזז ובלי תוכנית עסקית אמיתית

רוב המבשלות הקטנות נפלו בגלל תכנון לא נכון , חוסר הבנה של השוק ופשוט בגלל שלא היה איש מקצוע אמיתי שילווה אותם.
כיום קו הרווחיות של מבשלת קראפט ישראלית נמדד אי שם בגבול העליון של עשרות אלפי ליטרים בשנה וזה דבר שקשה מאוד להגיע אליו
 

salo22

New member
ומה לגבי איכות המוצר ובקרת איכות ?

לדעתך מהבחינה הזו ענף בירות הקראפט בארץ משגשג או התפתח בצורה נכונה ? לדעתי לא, למרות שיכול להיות שהמצב בשיפור, מקווה לפחות. המעבר בארץ מתחביב למקצועיות תמיד היה "מאוד פשוט", בולט מאוד בכל תחום, כולל כמובן בישול בירה. אתה בטח יודע היום הרבה יותר טוב ממני עד כמה האנשים בתחום התפתחו והתמקצעו, כמובן לא מדבר בהכללה, אבל לפחות ביקורים בשנים עברו בכל תערוכות הבירה שהיו ביד אליהו (השנה במקום אחר?) אף פעם לא היו חוויות "יציבות" ומוצלחות במיוחד באופן גורף מבחינת ההנאה מהבירה, ונאמר זאת בעדינות. כמובן שזה לא אומר עדיין, כי היה שם עודף בשלנים ביתיים כמעט לגמרי, אבל לדעתי גם יש בזה לא מעט.
ואחרי כל זה, אני חושב שפשוט מדובר בכל מקרה ושוב פעם, ב"נישה מיוחדת" וכתוצאה מכך גם יותר יוקרתית ויקרה, שבאופן התחלתי תדבר לקהל יעד מועט יחסית, אפילו מועט מאוד, עדיין רוב האוכלוסיה בארץ (גם בעולם) תמיד תעדיף מכבי\גולדסטאר\קרלסברג\הייניקין בחצי או שליש מחיר.
 
המבשלות המסחריות בדרך כלל מציגים מוצר ברמה גבוהה יחסית

צריכים להבדיל בין מבשלים מאוד קטנים שמציגים בתערוכות או מוכרים מדי פעם מספר בקבוקים קטן מאוד (כמה מאות ליטרים בשנה)- שם יש לפעמים בירות שלטעמי לא מוצלחות, שטוחות וללא גזים. מצד שני שם יש גם הרבה בירות מקוריות עם טכניקות מיוחדות ותיבולים מטורפים ואני אוהב לנסות את הבירות של המבשלים החצי-ביתיים הללו.
ברגע שעוברים למבשלות שכבר מנסות לשווק את התוצרת (בדרך כלל מבשלות כמה אלפי ליטרים בשנה לפחות) שם המוצר בדרך כלל איכותי מבחינת היצור אבל הרבה פעמים משעמם יותר והולך על הבטוח מכיוון שהוא מכוון בדרך לכלל לקהל הרחב ומנסה להציע בירות מתחנפות יחסית לחיך הישראלי ושם לטעמי יש פיספוס כי על מוצר שדומה בסופו של דבר לבירות הרגילות קשה לבקש מחיר גבוה כל כך.
 

קליספרה

New member
אני רק בשנה האחרונה גיליתי שאני אוהבת בירה

ולומדת לשתות אותה לאט לאט
אני מאמינה שהזמן מפתח את הטעמים והחך משתנה בהתאם
לדוגמא הגינס כרגע מרגיש כמו לשתות בירה ממאפרה
&nbsp
אני מנסה בכל פעם בירה אחרת וזה ממש נחמד
כמו ילד שלומד ללכת
טוב שהאופנוען זוכר מה מוצא חן בעיני ומה לא
כי השמות הופכים לי ללתת בראש
 
כמו כל טעם חדש תריכים לתת לחיך להתרגל

גם ויסקי בהתחלה לא אהבתי עד שגילית את מורכבות הטעמים והתמכרתי לעישון ולמליחות של סינגל טוב
אוצו דבר גינס- בירה שלומדים לאהוב ואז מרגישים שאי אפשר בלעדיה
ויש מבחר עשיר של בירות עם טעמים שונים שצריכים רק להכיר, ברגע שיוצאים מהתחום המוכר של הלאגרים הישראלים
 

קליספרה

New member
טעמתי - בחיי שטעמתי

אבל היה לי מר

&nbsp
אני משערת שהמעבר לקפה נטול המתקה לימד את החך שלי לסבול טעמים מרים ורק אז הוא המוח התחיל לעכל את העניין של הבירה ופתאם אני מוצאת את עצמי מעדיפה בירה. הזוי

&nbsp
והפסדתם הופעה משובחת שבמשובחות
 
למעלה