אז מה אכלתם בסוף השבוע?

שרוצקי

New member
סבסטיאן בחמישי - טעייייים!

את סבסטיאן אני מכירה כבר המון שנים וכל ביקור שם הוא מוצלח. ביום חמישי הצטרף עוד אחד לאוסף...
הוזמנו מקומות ל-2 בשעה 21:00 ועל אף הסערה בחוץ שמנו נפשנו בכפנו והגענו למקום. המקום מלא והומה אבל האווירה לא רועשת ומאוד נעימה. בכניסה יש מתלה למעילים וסטנד למטריות - 2 הוכחות לכך שטיפה השקעה ותשומת לב תורמת לאווירה הנעימה...במקום הסרבול של המעיל על הכיסא והמטרייה המטפטפת בכל מקום פשוט שמים את שניהם בכניסה והכל טוב

המלצר שלנו (שלצערנו מתישהו נעלם) היה אדיב ומקסים ומאוד התעניין בכל מה שאנחנו כן/לא אוכלים כדי להתאים את המנות. אנחנו קצת מוזרים בעניין הזה וכל הכבוד לו על הסבלנות...
אני הזמנתי קוקטייל מוחיטו תפוחים (לא ממש מוחיטו כי זה על בסיס וודקה, אבל היה חמצמץ וטעים ומלא חתיכות תפוח קטנות בפנים שנהניתי לנשנש) והבחור הזמין ערק.
למנה ראשונה הזמנו קלאמרי על מסבחה של שעועית לבנה - מנה מ-ע-ו-ל-ה!!!! הקלאמרי עשויים בצורה מושלמת והקרם שעועית (שהוגש בטמפרטורת החדר והיווה ניגוד מושלם לקלאמרי החמים) היה מתובל היטב, רך ומנחם. הייתה בצלחת איזו שליכטה של רסק עגבניות שהיה טעים אבל מיותר לטעמי וקצת בצל מטוגן שתמיד טוב בכל מנה...הצלחת לוקקה עד תום והייתה פשוט מושלמת.
לעיקריות 2 אנטריקוט : אני MR בתוספת תפ"א אפויים והוא MW (אוי הבושה...) עם צ'יפס. המנות הוגשו בתוספת קצת שעועית ירוקה שלא הייתה עשויה לגמרי והייתה קצת קשה ולא משהו אבל חוץ מזה מנה מעולה! סטייק עסיסי, עשוי בצורה מושלמת ובלי יותר מדי שומן. אפילו התפ"א בתנור היו קריספיים בחוץ ורכים בפנים והיו מצויינים.
לקינוח (לא הצלחתי להתאפק) "שטרוייזל תותים" - קרם פטיסייר, רוטב תותים חמצמץ וקוביות של תותים טריים ובתוך כל העונג הזה זרקו חתיכות של בצק (פילו?) אפוי שנותר מתפצח והיווה ניגוד מושלם למנה הקרמית והרכה.

סה"כ 462 ש"ח + 60 ש"ח לשירות מצוין שניתן לנו על ידי כל המלצרים. לא זול, אבל שווה כל שקל...לא סתם בערך כל מילה שנייה שלי בדיווח הזה הייתה "מושלם" - אחרי יותר מדי חוויות בינוניות טוב שיש חוויה חיובית במקום שלא מתפשר על האיכות אחרי כל השנים האלה
 
ארוחת קופון בביסטרו קורדיליה

פעם ראשונה שלי שם..
העלות היא 130 ש"ח לאדם ומקבלים:
סלסלת לחמים (יותר נכון לחם אחד) עם שמן זית.
מנה ראשונה לבחירה מתוך 4.
מרק.
מנה עקרית לבחירה מתוך 4.
קינוח ויין קינוח.
בגלל שלא הרגשתי כ"כ טוב,ולא היה בא לי על אוכל מבושל, החלטנו שאני אקח את 2 הראשונות והוא את 2 העקריות.
ביקשנו להתחיל במרק..
היה רק מרק אחד,מרק עם ירקות ירוקים שהיה בעיני לא משו בכלל, ולא הצלחתי לאכול יותר מ2 כפות,
אחד העובדים (לא מלצר) שעבר ליד השולחן שלנו,שאל אם המרק לא לטעמי.. אז עניתי שהוא ממש חמוץ ואני לא יכולה לאכול אותו..
אז הוא הסביר לי שהוא חמוץ כי יש בו חמציצים <?>
ולאחר כמה דקות הוא חזר עם קערת מרק חדשה... שכנראה לא היו בה חמציצים, כי המרק היה הרבה יותר טעים ולא חמוץ.
לראשונות לקחתי קרפצו ושרימפס
והוא לקח עוף ממולא בפטריות ודג בס.
את המנות שלו לא טעמתי.
השרימפס היו מצויינים, כ8 שרימפסים עם רוטב ממש טעים והרבה שום
.
הקרפצו היה דיי בנוני האמת, היה קצת "עיסתי".
לקינוח לקחנו שנינו קרם בורלה שהיה מעולה.
בעיני זה לגמרי היה VFM,השירות היה מעולה,נעים ומהיר.
&nbsp
 

dror2311

New member
פיטר הומל, בני דרור

שבת בצהריים, אחרי ליל גשם סוער, שמחנו לקבל שבת אביבית ושמשית. קפצנו לבני דרור הסמוכה לארוחת צהריים נחמדה.

סינטה 250 גרם, בשר באיכות טובה מאוד שהותקן בצורה טובה. לווה בתפוחי אדמה משעממים וסלט ירקות בחיתוך רשלני.
המבורגר פיטר, עסיסי וטוב.
המבורגר ספיישל שחפן בחובו, בייקון וגבינה כחולה. לווה באותם תפוחי אדמה (לא משהו), קולסלואו טוב ומנה קטנה של צ'ילי מעולה! עם נאצ'וס וגבינה. מנה מעולה במיוחד.

אספרסו קצר אחד (מעולה!) חתם ארוחה נחמדה למדי. השירות היה בסדר ולא יותר מזה.
 

bruno01

New member
הרבה זמן לא שמענו עליהם וטוב לשמוע שהרמה נשמרת. תודה!

 

salo22

New member
סופ"ש

בחמישי – תיקון קטנטן של "עוול היסטורי", לא אוהב את הלחמים ושאר מאפים שניסיתי ממאפיית לחמים בחשמונאים, אבל אוזני המן שאכלנו שם פלוס פס פרג היו טובים מאוד, במיוחד אוזן המן עם התמרים, בצק דקיק, הרבה מילוי טעים. בהחלט פעם ראשונה שיוצא לי לכתוב משהו ממש טוב עליהם.
יותר מאוחר עשינו ערב טורטיה ביתי בליווי בירה שפירא, "מעורב מכסיקני" של כבדים ופרגיות עם ממרח פלפלים והמון עשבים..
בשישי פירה, תפוחי אדמה שהתבשלו באופן לא מפתיע עם אצות קומבו והרבה פטריות שיטאקה "
הרבה בצל ושאלוטס קצוצים ומטוגנים פנימה.. "קארי" חזה עוף מוקפץ עם שלל פטריות ואבקת פטריות, קצת חלב קוקוס.. לקינוח פרוסת עוגת פרג מלחמים עם גלידה "בלי סוכר" שאפשר פחות או יותר לאכול רק מהמכונה, שהתבשלה מחוזקת ביותר מידי יוזו וסאקה, על כל זה אבקת גרנולה ביתית "
יצא טעים להפליא ודי מוזר, לטענת הסועדים, קינוח שהיה ליווי הולם לצפייה במלון גרנד בודפסט.
שתינו אסמבלז 2010 של צפית\ברקן, מאוד מאוד היה לטעמינו, יין פירותי מאוד ו"לא מעיק", גם לא יקר, שלבטח יכנס לרפרטואר הביתי בעתיד..
שבת מבחר מנות באווירה בראנצ'ית, סלט קיסר עם אנשובים טובים, סלט אבוקדו ופורל מעושן, "שקשוקת" פצצת פטריות, פיצות על טורטיות, פונדו שוקולד טעים מאוד בחיזוק פולי קקאו ועוד קצת גלידת יוזו עם אבקת גרנולה, היה טעים
 
נשמע כמו אחלה סופש

מלון גרנד בודפשט סרט נהדר אבל זו לא חוכמה, אני ממעריצי אנדרסון
 

salo22

New member
היה לי קצת קשה לעקוב אחריו


היו כמה הסחות דעת וענייני מחשב לטפל בהם, וקשה "להישאב" פנימה, סרט מיוחד, חובה לעקוב. אבל בסה"כ היה מעניין מאוד ובהחלט אהבנו, הוא מדהים ויזואלית ובפסקול והצטערנו שלא הלכנו לראות בקולנוע.
 
את moonrise kingdom ראיתם?

אם לא, בעיני זה סרט שהוא פשוט אגדה לילדים בוגרים, תענוג צרוף.
 

salo22

New member
לא יצא עדיין, תודה על ההמלצה !

הטריילר עושה רושם של סרט שמאוד נהנה לראות
 
בעיקר ארוחות בוקר

במהלך השבוע היינו בחופשת יום הולדת של הבחור בים המלח במהלכה הצלחתי להידבק ממנו בצינון. העניין הוא שהגוף שלי לא יכול להסתפק רק בצינון והוא חייב לעשות דרמה אז ביום חמישי, אחרי שהבנתי שזה לא צינון פשוט ראיתי רופא והתברר שאני עם סינוזיטיס ודלקת ריאות. אז כדי שלא נצא מהבית וכיוון שחיכה לנו סוף שבוע עמוס, החלטנו להזמין טייק אווי מפילדלפיה - קלאסי וקלאסי עם ירקות שהיו בסדר, טבעות בצל שהיו מיותרות (וחבל, טבעות בצל זה אחד הדברים האהובים עלי בעולם), הום פרייז וכנפיים. כל אלו מילאו את הצורך לאוכל מנחם ומרדים.

בשישי בבוקר נפגשנו עם המשפחה של הבחור לארוחת בוקר יום הולדת, עקב אילוצים שונים הגענו לבסוף לברד סטורי - 4 ארוחות בוקר ושני אינגליש מאפין עם סלמון וקרם תרד. היו טעימים וסיפקו את הסחורה. לקינוח הזמנו שני ברד פודינג עם פצפוצי שוקולד ובריוש מטוגן עם גלידה. לקחנו הבייתה גם לחמים שונים ואבא של הבחור לקח גם ריבות. לא יודעת כמה שילמנו כי לא ראיתי את החשבון.

אחר הצהריים הגיעו אחותו של הבחור ועוד חברה וכמובן השותף שעזרו לי להכין את הבראנץ' שארגנו יום למחרת - בראנץ' יום הולדת לבערך 40 אנשים.
חילקתי משימות ופיקחתי על הכל וגאה לומר שהכל יצא מצוין - קישים מסוגים שונים (עגבניות וכרישה, ברוקולי, תרד), מאפי פילו טבעוניים (חצילים, תרד), דגים כבושים (סלמון, אינטיאס), ממרחים תוצרת בית (איולי, ממרח לחם, עגבניות מיובשות, טפנד, פסטו), סלטים שונים (חסות, חסות עם אבוקדו וצ'ילי, סלקים צבעוניים, קפרזה), אנטי פסטי (כרוביות, עגבניות, שומר) ועוד (חצילים בטחינה, גבינות שונות).

לא הוכנו על ידינו - לחמים (חלק מברד סטורי וחלק חברה הכינה), לבנה, סלט פסטה.
כמובן שאי אפשר גם בלי אלכוהול בוקר ולכן הכנתי בלאדי מרי בבוקר וכן היו קמפרי סודה, ערק לימונים, קאוות ובירות.

אחרי קריסה קלה ולארוחת ערב הכנתי סבי'צה אינטיאס עם עגבניות מיובשות, בזיליקום, צ'ילי ומלח ורוד. יצא טעים ונחמד. למנה עיקרית הכנתי פרידות על מחבת עם פסטו ואספרגוס בתנור עם גבינת עזים.

צרפתי קצת תמונות מהבראנץ'



































 

salo22

New member
איזו השקעה ! כל הכבוד


אני בטוח שהבחור מעריך מאוד את המאמץ המיוחד הזה, ועוד כשלא הרגשת טוב.. נראית כמו ארוחה מעולה ביותר, קישוטים על הסלט סלק ופתקים לכל דבר, אהבתי
 

החתולית

New member
הכנת בראנץ' ל- 40 איש, כשאת חולה?

את אוהבת אותו, את באמת באמת אוהבת אותו :)
&nbsp
החלמה מהירה.
 
למעלה