בשרים, רבותי, בשרים
הבקר היפני מפורסם בעולם בשמות וואגיו (מילולית - בקר יפני) וקובה (פרות מזן מסויים של וואגיו שמגודלות לפי כללים נוקשים באזור קטן של יפן) ופחות מפורסמים זנים ואזורים אחרים ביפן כמו מישימה, טו'טורי ועוד. בכל מקרה, מדובר על בקר משוייש מאד, יקר מאד, ובעל טעם טיפוסי שלוקח קצת זמן להתרגל אליו. את הבשר אפשר לרוב לאכול באחד מכמה פורמטים:
סטייקהאוס - מדובר על חיקוי מיושן יותר או פחות של פורמט הסטייקהאוס האמריקאי. מאחר וחומר הגלם המרכזי הוא כל כך יקר, כל שאר המרכיבים בארוחה מסבסדים אותו וכך תמצאו את עצמכם משלמים עשרות דולרים על צד של שני גזרים גמדיים או מתאבן של פרוסת סלמון מעושן. אבל זו עדיין חוויה שכדאי לחוות פעם בחיים והייתי ממליץ למשל על גוריו, בו תוכלו להנות מסטייק בגודל סביר (350 גרם לזוג). אחרי ארוחב בדון דה לה נטור, בה הוצע לשנינו סטייק של 600 גרם הרגשנו כאילו השומן זורם בעורקינו (ובעבר כבר אכלנו כבדי אווז שלמים לא פעם ולא פעמיים), קצת מוגזם.
יש בטוקיו גם מספר הולך וגדל של סטייקהאוזס המתמחים בבשר מיושן - לרוב הוא מאיכות התחלתית (ושיוש התחלתי) נמוכים משל המסורתיים, אבל הישון מפצה על זה ובאופן כללי האווירה נעימה יותר. למשל יש את נאקה סיי אוצ'י החביב:
https://lh4.googleusercontent.com/-...ww_aU/w972-h550-no/IMAG0106_ZOE001-MOTION.gif
https://lh6.googleusercontent.com/-...q3Qlgds/w465-h822-no/IMAG0119_ZOE006_SHOT.jpg
אחרי הסטייק - יאקיניקו - מדובר על אימוץ של סגנון קוריאני - סדרת בשרים מוגשים לשולחן בו מותקן גריל והסועדים מכינים אותם במו ידיהם. חלק מהמקומות מתמקדים בחלקיי סטייק שונים, חלקם בחלקי פנים (למשל יוז'י, שבו ראינו שלישיית יפניות מעלות את כל הבשר שלהן בלהבות), חלקם מסודרים ונקיים ואחרי חלק תרגישו כמו עובדים במפעל פסטרמה. מקום אחד שאני מחבב (למרות שלמעשה כל הצלייה נעשית בו במטבח) הוא הורוצ'אן באקסקה (הבעלים מדבר אנגלית שוטפת) אבל יש רבים.
בקר אפשר למצוא גם בסוקייאקי ובשאבו-שאבו - בעיני מדובר על בזבוז וחוסר הבנה של המוצר.
ועוד לא הגענו לחזיר, עוף ושאר אוכלי ירקות.
הבקר היפני מפורסם בעולם בשמות וואגיו (מילולית - בקר יפני) וקובה (פרות מזן מסויים של וואגיו שמגודלות לפי כללים נוקשים באזור קטן של יפן) ופחות מפורסמים זנים ואזורים אחרים ביפן כמו מישימה, טו'טורי ועוד. בכל מקרה, מדובר על בקר משוייש מאד, יקר מאד, ובעל טעם טיפוסי שלוקח קצת זמן להתרגל אליו. את הבשר אפשר לרוב לאכול באחד מכמה פורמטים:
סטייקהאוס - מדובר על חיקוי מיושן יותר או פחות של פורמט הסטייקהאוס האמריקאי. מאחר וחומר הגלם המרכזי הוא כל כך יקר, כל שאר המרכיבים בארוחה מסבסדים אותו וכך תמצאו את עצמכם משלמים עשרות דולרים על צד של שני גזרים גמדיים או מתאבן של פרוסת סלמון מעושן. אבל זו עדיין חוויה שכדאי לחוות פעם בחיים והייתי ממליץ למשל על גוריו, בו תוכלו להנות מסטייק בגודל סביר (350 גרם לזוג). אחרי ארוחב בדון דה לה נטור, בה הוצע לשנינו סטייק של 600 גרם הרגשנו כאילו השומן זורם בעורקינו (ובעבר כבר אכלנו כבדי אווז שלמים לא פעם ולא פעמיים), קצת מוגזם.
יש בטוקיו גם מספר הולך וגדל של סטייקהאוזס המתמחים בבשר מיושן - לרוב הוא מאיכות התחלתית (ושיוש התחלתי) נמוכים משל המסורתיים, אבל הישון מפצה על זה ובאופן כללי האווירה נעימה יותר. למשל יש את נאקה סיי אוצ'י החביב:
https://lh4.googleusercontent.com/-...ww_aU/w972-h550-no/IMAG0106_ZOE001-MOTION.gif
https://lh6.googleusercontent.com/-...q3Qlgds/w465-h822-no/IMAG0119_ZOE006_SHOT.jpg
אחרי הסטייק - יאקיניקו - מדובר על אימוץ של סגנון קוריאני - סדרת בשרים מוגשים לשולחן בו מותקן גריל והסועדים מכינים אותם במו ידיהם. חלק מהמקומות מתמקדים בחלקיי סטייק שונים, חלקם בחלקי פנים (למשל יוז'י, שבו ראינו שלישיית יפניות מעלות את כל הבשר שלהן בלהבות), חלקם מסודרים ונקיים ואחרי חלק תרגישו כמו עובדים במפעל פסטרמה. מקום אחד שאני מחבב (למרות שלמעשה כל הצלייה נעשית בו במטבח) הוא הורוצ'אן באקסקה (הבעלים מדבר אנגלית שוטפת) אבל יש רבים.
בקר אפשר למצוא גם בסוקייאקי ובשאבו-שאבו - בעיני מדובר על בזבוז וחוסר הבנה של המוצר.
ועוד לא הגענו לחזיר, עוף ושאר אוכלי ירקות.