שיפודי זיקה - הפתעה נהדרת: אולגה קל"ב.

שיפודי זיקה - הפתעה נהדרת: אולגה קל"ב.

הסתובבתי היום ברחוב יפת ביפו למילוי חוסרים בפריזר. באבו חילווה - לשונות ומוחות, גוש סינטה יפה ומיושן לרוסטביף [105 לק"ג] ועוד אי אלה בשרים טובים וג'מבו שריפס קפוא.
באטליז עמוס, קצת דרומית, מילאתי את מלאי הטחול הממולא, מולוחייה ובמיה מהקפואים וכבד אווז במחיר מצחיק, 205 ש"ח לק"ג. עד היום שילמתי סביב ה-280.

בדרך מפה לשם עברנו על פני שיפודייה. הרעב הציק והריחות של גריל הפחמים עלו באפינו. נכנסנו והייתה לנו הפתעה נפלאה. בשרים מעולים וטריים, סיחים נדיבים, בינהם חלקי פנים טובים. עם הבשרים מגיעים 8 צלוחיות קטנות עם פינוקים וסלסות, סלט ירקות גדול וטרי מאד, צלחת צ'יפס תוצרת בית זהוב ופריך וצלחת חומוס גדולה, מהטובים שטעמתי. באמת.

כל זה ב-45 או 55 ש"ח, תלוי בשיפודים שבוחרים.

מומלץ ביותר! מופתעת ששמו של המקום עוד לא עלה בפורום. אני בטוח אשוב לשם.

אז לא לשכוח - שיפודי זיקה, יפת 160, יפו.
 
נקרא יופי

אני מאוד מחבבת את אבו חילווה, בעיני אחת הקצביות הכי טובות בארץ. התערובת שלהם לקבבים ממכרת (צלויה או חיה).
 
אז פעם הבאה שתהיי שם תקפצי לטעום.

אגב, הקבב של אבו חילווה קצת שמן לטעמי. מעדיפה את של חינאווי בקדם.
 
אם את מגיעה לקדם תעצרי לשיפוד בדני וסלים

או בכינוי הידוע "הברברי"- מדובר בצריף קטן שמהצד נראה כמו פלאפליה וככה גם מבחר התוספות שם. אוכלים שיפוד בפיתה עם קצת סלט ויש גם עגבניה וחריף מהגריל.
מנה של 2 שיפודים בפיתה עולה 30 ש"ח (אולי התייקר כי הייתי לאחרונה לפני שנתיים לפחות). הכי כיף חצי חצי שיפוד אדום ונקניקיה חריפה
 
תום - לסלים עוד הייתי הולכת עם אבא שלי

בתור ילדה...
הכל בתורשה. זה אפילו לא היה צריף אז. מצטרפת להמלצה ועכשיו ראיתי שגם המלצת על זיקה בשעתו. לא זכרתי ונהניתי מאד.
 

salo22

New member
הרבה תודה על המידע

הטחול של איטליז עמוס הוא משהו מיוחד בז'אנר ?
ושיפודי זיקה בהחלט רשמתי לעצמי גם כן, תודה רבה.
 
טחול ממולא טוב, קשה להשיג.

מניחה שיש סבתות מרוקאיות שמכינות טחול ממולא יותר טוב...אבל הוא בהחלט טעים והם פורסים אותו.
 

salo22

New member
רות יש מקום מוצלח לירקות בסביבה ?

מקורות טובים ים יבשה לבטח יש.. עכשיו רק חסר להשלים סיבוב קניות מלא עם ירקות..
 
יש על יפת כמה ירקנים אבל

הכי טוב ביפו יש בשד' ירושלים לכיוון דרום אחרי יהודה הימית ירקן מאוד גדול איכותי ולא יקר. נמצא על אחת הפינות וקשה לפספס
 
אם אתה רוצה קצת יותר באלאדי הייתה פעם

זקנה ברחוב המקביל [ממערב] לרחוב קדם. מחינאווי פונים שמאלה ונופלים עליה.
 

salo22

New member
תודה לשניכם לא הספקתי לראות


אני במין חופש היום והייתי צריך לעבור יותר מוקדם בסביבה, בהחלט אבו חלווה היה לי הרבה יותר נעים לביקור ממה שהיה בשבת אחת לא מזמן, הכנתי לי צהריים מושחתים של ג'מבו שרימפס מהקפוא עם אוכף טלה בצד, כיף
לקחתי גם במיה שנראית סופר ומלוחייה, איזו המלצה נהדרת כי פעם קודמת פיספסתי מרוב שהיה עמוס שם ולחוץ מידי. עברתי גם מסקרנות ליד זיקה ונראה מעניין מאוד אבל היה קצת מוקדם וריק ובכל מקרה רציתי לאכול בבית. ירקות לקחתי בקטנה משוק יפו צפונה יותר על יפת, לא משהו מעניין אבל סגר פינה של ירקות טריים ליד הטחינה.. התלבטתי קצת לגבי מוטראן אבל משתדלים לשמור אז עדיף לא להכניס מה"תועבה המתוקה" לבית, נקנח בתה ושוקולד מריר &quot

מקווה להמשיך לגלות האיזור וההמלצות שלכם מאוד עוזרות לי, תודה !
 

pix37

New member
את המלוחיה קנית עם הגבעולים או מנוקה / קפואה

(או אפילו יבשה ?)
 
זו לא העונה למולוחייה טרייה. הם קונים אותה

בעונה, מנקים, קוצצים ומקפיאים. אגב, כך הייתי עושה כל השנים לבד ומחזיקה בפריזר. מאז שגיליתי אותם, חוסך לי שעות עבודה והטעם מצוין.
 

pix37

New member
אצלנו עדיין יש מלוחייה טריה

דווקא הקונספט לאשכנזים לא תפס (מנוקה וקפוא) למרות שרמזתי די באגרסיביות על השוק המתפתח ועל אופציות התעסוקה האפשריות.
מה שכן לשמחתי אני מקבל דיווח מהירקן שלי שאני כבר לא היהודי היחיד שקונה מלוחיה, וכי זה התחיל לתפוס גם אצל האנטרופוסופים.
(כת חמודה שמקדשת את האינדיבידואליזם ולכן כולם מתלבשים בדיוק אותו דבר חושבים אותו דבר ועושים פחות או יותר אותו דבר.
)
 

pix37

New member
לפחות זה עשה טוב לזעאטר

זאעטר אוהב לסבול וכאשר יש לו המון מים הוא מאבד מטעמו וריחו (ראו את זעטר החממות אצל הירקנים) אבל השנה בגלל החורף המופרע (קר/רע בלי גשם) הזעטר בטבע כל כך טעים. ואם באמת בא לכם דקויות חפשו את אלה שגודלים בטרשים (כמה שיותר קרוב לסלע) הסלעים עושים את הרקפות הכי יפות ואת הזעטר הכי טעים
 
למעלה