הוטל מונטפיורי והמלצרית מהגהנום !

יויו13

New member
הוטל מונטפיורי והמלצרית מהגהנום !

או כותרת מישנה ,,"איך הצלחנו להנות למרות כל המאמץ שהמלצרית השקיעה שלא נהנה "
עשרות אם לא מאות פעמים אני קורא כאן על אותם אנשי שירות
שהם הכל חוץ ממתאימים לשרות ,למזלי אלוהי המסעדות שומר (או שומרת ) ולא נתקלתי ברבים מהם
אתמול
היא באה עלי בגדול
אותה בחורה אשר בחרה במקצוע המלצרות וגם מצאה מקום ראוי לעבוד בו
אבל לא יקירתי אסור לך לעבוד במקצוע שקשור לארוח את פשוט לא מתאימה
באנו להנות
ולא אחותי שממש רגע לפני נחתה מסקי מצרפת
לא אחי שרץ לו בין ניתוחים לקלינקה (למה רופאים תמיד עובדים ב8 מקומות.) ובטח לא אני
ניתן לילדונת חסרת הבנה מינימלית גם בהליכות ונימוסים גם בשרות וגם בסתם לחייך לקלקל לנו את ההזדמנות להיות ביחד לחגוג ולהנות.
אני אקצר כאן
ביקשנו כדרכנו את שיטת הסיסטמה
כשאני מבקש לשמור על מה שאני מזמין בהפתעה לנוכחים ולדבר בקול שקט כדי שלא ישמעו מה שאני מזמין
נו שווין
לא הצליח
וגם כעסה עלי
גם חינכה אותי
בקיצור קצת אחרי אמצע הארוחה ביקשתי ממנה אם יכולה להתחלף עם מישהו אחר
ואכן הוחלפה במותקית אמיתית.
אני יודע כמה מפעלות הזוג משקיעים בעובדים שלהם למזלנו הרע נפלנו על פיספוס רציני.
נו טוף
חפרתי וחפרתי ומה עם האוכל
בסך הכל היה כייף גדול הרבה בעזרת חליצה של כמה בקבוקים שאחי הביא
קולות השחוק והמשובה נשמעו טיפלה מוגזמים מזל שהיינו מופרדים מרוב המסעדה (ממש המחלקה הסגורה )
השולחן והישיבה היו נוחים (בחדר על יד המרפסת)
המנות זרמו בקצב טוב חלקן מעולות
הנאם (42) המפורסם אותם דפי אורז ממולאים בשרימפס וחזיר
צלע החזיר (92) עם גבינת המנצגו ללא ספק תמיד המנה המנצחת ולדעתי המנה הטובה בתפריט
גם האויסטר ג'ילרדו (הסוג היותר גדול 30 לאחד ) היו מצוינים והביאו אותנו לים למרות שהמחיר אמר לי
אויסטרים רק בעיסקית במול ים.
גם את הספריבס(96 )אני מכליל במעולות
בדרג הבינוני
פסטה עם פטריות יער (68) שהייתה עשוי אלדנטה על המילימטר בדיוק כמו שצריך אבל היית טיפונת חלשה בטעם .
שרימפס טמפורה (49) חלקנו חיבב וחלקנו לא אבל זו מנה עם עדינות וקלאס למרות שרבות כמוה מוגשות בגסות .
החלשה
מולים מרינייר (58) כאן הטבח שכח קצת את עצמו והמנה היתה בין אנמית לחסרת טעם בצורה קיצונית.
קיבלנו 4 פעמים את המיני באגטים שלהם מבלי שנבקש ובלי חיוב ! כבוד.
על הקינוחים לא אפרט אומר רק שהיו נפלאים אחד אחד :טארט ווסקי ,לימונשלי ,גלידה ,עוגת גבינה ,ומיפוי מייפל כולם בסביבות 35 ושווים כל אגורה
וקיבלנו גם 2 ע"ח הבית .
עוד כמה אספרסו (12)
ודמי שרות חניה (30 לרכב )
הביאו אותנו לחשבון מכובד של 1340 לא כולל טיפ ל6 שמבחינתנו היה שווה את הכסף
ואם לא אותה גברת חומץ לא היו כלל טענות .
או כמו שאמר הקצין מחיל האויר לא משנה מה מי ומו כשאנחנו ביחד שום דבר לא יעצור לנו את הכייף.
הידד!
 

מיתר44

New member
הנוסחה המנצחת! אהבתי.

כפי שציינת - לא ניתן לקלקל לנו הנאות. מי שמחפש פגמים- ימצא אותם למכביר.
אתמול ישבנו שלושה במפעלם האחר של הזוג- הברסרי. התרשמתי מהשירות המשתדל והמהוקצע
והמקצועי. החל מהמארחות וכלה במלצר ובכל מי שמסביב. בקיצור - ניכר כי יש ניהול מוקפד. ממש.
 

Czerniak

New member
שמח שנהניתם וחבל...

דווקא מפעלי ברודו הם מהבודדים שמשקיעים בסוגיית השירות. בשאר המקומות - זה מקרי בהחלט, כך שאני תמיד נהנה מביקורות על שירות, אבל לוקח אותן בערבון מוגבל (אלא אם הן עקביות כמו המלצריות העצבניות/עייפות/מתוסכלות בפיקוק...)
 

bruno01

New member
מאוד מאוד מפתיע.

בכל פעם השייתי שם, קיבלתי שירות באמת מעולה, מכמה אנשים שירות שונים.
זה אפילו הופך לחלק מנושא השיחה בכמעט כל ארוחה שם, על כמה השירות טוב, מקצועי, חברי אבל לא סחבקי מדי.

מבאס שלפעמים גם יש פקשושים


את הספריבס גיליתי רק לאחרונה והם בהחלט מצטיינים, אפילו לצידה של הצלע האלמותית.
 

גסטרו

New member
מזל טוב ליום ההולדת
תודה ששבת לדווח

וכל הכבוד על העוז לבקש להחליף מלצרית !
לפי מה שאכלתם- לקחתם מהתפריט הרגיל ו, לא היו מיוחדים ?
 

יויו13

New member
מהמיוחדים היה משהו שרצינו שפרח ממוחי

ספוג היינות אבל לא היה .
 

החתולית

New member
כל הכבוד על מצב הרוח

שירות רע וחמוץ יכול להרוס חוויה, ונהדר שלא נתתם לזה לקרות.
 

pix37

New member
כל הכבוד על האומץ לבקש מהמלצרית להתחלף !

היא שאלה למה ? מה אמרת לה ?

האמת שאם היינו עושים את זה לעתים יותר קרובות - אולי חמוצית היתה מוצאת קריירה חדשה שמתאימה לה יותר.
 

יויו13

New member
גם להתגרש צריך לדעת


בשלב שבו אמרתי לה(בערך אמצע הארוחה ) אני חושב שהיא הבינה שהיא לא אהודה במיוחד
מסיבות שונות ותאמין לי שמתוך כבוד לזוג בורדו הייתי מאד עדין בפוסט הפותח את השרשור.
התהליך עצמו היה פשוט ואסרטיבי
לא ביקשתי מנהל ,אחמ"ש ולא שום דרמה .לחשתי לה באוזן בשקט
"תימצאי מישהו שיחליף אותך "
זהו
היא הינהנה בראש בכעס ויצאה מחיינו לעולמים

דווקא בחילופים היא יצאה מיקצועית והעבירה למחליפתה את כל האינפורמציה הרלונטית במדויק ולא היה צורך להתחיל שום סאגות מהתחלה.
לגבי הסייפא שלך זה מאד נכון ואני מסכים
רק שלפעמים יכול להוצר מצב של "מין הפח אל הפחת "

דווקא במפעלות הזוג הנ"ל הסיכוים טובים להחלפה חיובית.
 

RandS

New member
האמת שזה לזכותה.

היא פשוט לא התאימה, או לא היתה במצב הרוח הנכון, או לא יודעת מה, אבל לא לקחה את זה למקום איזי ונקמני, אלא קיבלה את הבקשה שלך כהזדמנות להפסיק עם משהו שלא הולך לה, והעבירה הלאה כמו שצריך.
כמו אמרת, צריך לדעת גם להתגרש.
 

inבאלי

New member
עשית את זה יפה והיא גם לקחה את זה כך

אני מניחה שהיא הבינה גם שהווייב הזה לא יוציא אתכם מרוצים מהמסעדה.
תודה על הדיווח.
 

יויו13

New member
סיפרתי כבר כמה פעמים אבל תמיד יש דור חדש

אז אנסה לקצר .
לפני הרבה שנים עוד לא היו ארוחות טעימות ,מנות מוקטנות,מנות שיתופיות וכל הואריציות סביב זה.
הגענו למסקנה שיש דרך שבה גם ניתן לכל יושבי השולחן לטעום מהרבה מנות מצד אחד
ומצד שני לחלוק את חווית האכילה בין כל המשתתפים.
הסיסטמה
1: נציג נבחר (אצלנו לצערי תמיד זה אני וחייב לציין שזה לא קל ואפילו טיפה מלחיץ) מטעם יושבי השולחן
יבקש מהמלצר/ית להתאזר בסבלנות ולנסות לזרום איתנו .
זה החלק הקשה ביותר ,בערך 50% מהמלצרים יגלו סוג כזה או אחר של התנגדות .
אנחנות כבר מתורגלים הן בארץ והן בעולם ועד היום צלחנו כבר מאות מסעדות ומלצרים בהצלחה .
2:הנציג יסביר שהוא ורק הוא מזמין את האוכל כשליושבי השולחן יגיעו המנות בהפתעה(ויבקש לא לחזור על ההזמנה בקול רם שזה קורה המון משום מה )
3:הנציג גם יסביר שכל מנה תוגש בנפרד ועם סיומה תוגש המנה הבאה
4:ל6 אנשים לדוגמה יזמנו 4 ראשונות(כפול 2) 3עיקריות (כפול 2) ו3 קינוחים
הכמויות משתנות בהתאם לקהל ותאבונם.
אז מתחילות לזרום המנות למשל מגיעות 2 הראשונות כולם טועמים מחליפים חוויות דעות וכו וכמובן יש אינטרקציה נהדרת בין כל הסועדים.
למעשה לשולחן בהתאם לדוגמה מגיעות 10 ! מנות שונות שכל הסועדים טועמים מהן.
סייגים:
לא לכל אחד מתאים .
צריך חבורה מגובשת .
צריך להבין שלפעמים למישהו תצא מנה שלא לטעמו .
לפעמים המלצרים מעקמים פרצוף בהתחלה , אצלנו כמעט תמיד זה נגמר בים של מחמאות ואני לא מגזים אם אומר
שבעשרות מיקרים (מתוך מאות) הן בארץ ואפילו יותר בעולם יצאו השפים ממטבחם ובאו לחלק לנו מחמאות חמות על צורת האכילה למרות קושי מסוים בביצוע ההזמנה.
בדרך כלל אנחנו מעניקים תשר של בין 15 ל 20 אחוז על אקסטרה עבודה שכוללת גם החלפה מרובה של צלחות .
ניתן לאכול ככה גם בזוג והכייף פשוט ענק.
מקווה שברור ואם יש שאלות בשמחה.
 

RandS

New member
איך מתמודדים בשיטת יו יו עם מנות יחיד?

למשל הצלע?
בנוסף כתבת 3 עיקריות (כפול 2). זה אומר שמכל עיקרית אתה מזמין פעמיים? האם לא תעדיף להזמין 6 עיקריות שונות?
אני מניחה שבעידן מנות הביניים/חלוקה, השיטה הפכה להיות להרבה יותר פשוטה, לא?
זו ארוחה מהסוג שמאוד יתאים לי, אבל יוציא את הוריי מדעתם, באמת שצריך חבורה עם אותו ראש.
 

החתולית

New member
אנחנו אוכלים ככה כבר הרבה זמן

אבל בלי סודות והפתעות. בדרך כלל אין בעיה, אנחנו מקבלים מנה או שתיים למרכז השולחן, אוכלים אותן ואז ממשיכים הלאה.

יש לומר שהשיטה הזאת לא עובדת עם כל סוגי המנות.
 
למעלה