לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
2032220,322 עוקבים אודות עסקים

פורום ביקורת מסעדות

 
פורום ביקורת מסעדות: הפכו למבקרי מסעדות. ישבתם במסעדה ואכלתם. נהניתם? שתפו אותנו. כל החוות דעת, המלצות, המחירים והמבצעים במסעדות אצלנו בפורום. 
כיום כל אחד יכול להיות מבקר מסעדות מוביל ועל מנת לכתוב ביקורת מסעדות טובה, אתם צריכים סלולרי עם מצלמה, חוש כתיבה בסיסי ומעלה, אמביציה ובעיקר רצון לאכול ארוחות טובות .
אנחנו בפורום ביקורת מסעדות נשמח לקבל את ההמלצות שלכם, לשמוע דעות כדאי לדעת היכן הכי כדאי להשקיע את התקציב לארוחה הבאה! 

אודות הפורום ביקורת מסעדות

 
פורום ביקורת מסעדות: הפכו למבקרי מסעדות. ישבתם במסעדה ואכלתם. נהניתם? שתפו אותנו. כל החוות דעת, המלצות, המחירים והמבצעים במסעדות אצלנו בפורום. 
כיום כל אחד יכול להיות מבקר מסעדות מוביל ועל מנת לכתוב ביקורת מסעדות טובה, אתם צריכים סלולרי עם מצלמה, חוש כתיבה בסיסי ומעלה, אמביציה ובעיקר רצון לאכול ארוחות טובות .
אנחנו בפורום ביקורת מסעדות נשמח לקבל את ההמלצות שלכם, לשמוע דעות כדאי לדעת היכן הכי כדאי להשקיע את התקציב לארוחה הבאה! 

לצפיה ב-'"Baba Yaga" '
"Baba Yaga"
<< ההודעה הנוכחית
30/05/2008 | 16:42
59
257
תופעה מעניינת מתרחשת בקרב המסעדות בתל אביב. למרות אי הוודאות הכלכלית עוד ועוד שחקנים נכנסים למשחק והופכים אותו למגוון יותר. יצא לי לבקר במקום פעמיים. יהיה נכון לומר שהערכה של מקום על סמך יותר מפעם אחת, מאפשרת ראייה רחבה יותר של המציאות, במיוחד בזכות מנות שונות שנדגמו בכל פעם.

"Baba Yaga" בתרבות הסלבית היא דמות מבוגרת/זקנה שמייצגת רוח קדומה שחיה ביער ושמרה על האנשים והמסורת באמצעות כוחות קסם (במקומות מסוימים היא אף נחשבה לאלת מלחמה). עם השנים וההתנגדות של הנצרות לישויות פגאניות הפכה הדמות מידעונית למכשפה מגעילה אוכלת ילדים שיש להיזהר ממנה. בהמשך קיבלה הדמות צורות שונות. כל מדינה פיתחה דמות עם תכונות קצת שונות לטוב ולרע. השם משך אותי ופתחתי את אתר הבית של המסעדה. עולם שונה ממה שדמיינתי נגלה לעיני. מדובר במסעדה יחסית חדשה בת"א אשר מעוצבת בסגנון קלאסי ומציעה תפריט שמכיל מנות "מחצי האי האיברי ועד הרי אורל, ולפעמים גם מעבר להם".

כשנכנסים למסעדה עוברים דרך שביל יפה בגינה נעימה (ביום הגינה בטח יפה יותר). תחושה של בועה ירוקה. המסעדה עברה מספר גלגולים בעברה (בין היתר היא הייתה "אימומה" ו-"בודפסט"). המסעדה מחולקת לשני חללים לא גדולים. חלל אחד הוא מעין מרפסת סגורה עם ספות שנראות נוחות ומזמינות (ישבנו בהן בפעם השנייה). וחלל פנימי (בו ישבנו בפעם הראשונה) שהיה מאד אלגנטי עם ניגודיות נעימה של בז' וחום כהה. על השולחנות היו מפות ומפיות זהובות וסידורי פרחים. הרצפה היא רצפת עץ כפרי.

בכניסה קיבל את  פנינו הבעלים ששמו אריה. איש מיוחד. יש בו שילוב מעניין של פורמאליות וא-פורמאליות, שילוב שבעצם מייצג את המסעדה כולה. במהלך שני הערבים הוא עבר בין השולחנות, ישב עם הסועדים (כ-15 בסה"כ כולל אותנו בכל ערב), המליץ, שיתף, חלק וביקש לקבל פידבקים. הוא היה מאד נוכח בכל מקום. מדבריו התברר שכיום הוא כבר לא מבשל. לשמחתו הוא נהנה מכל רגע שהוא יכול להעביר עם לקוחותיו. הוא סיפר לנו שהמקום פתוח זה זמן מה ובשלב זה אין בכוונתו להאיץ את נושא הפרסום. יש לו את כל הזמן שבעולם שהמידע לגביהם יעבור מפה לאוזן. הוא ציין שאחד מהקהלים החשובים לו ביותר הם התיירים והוא יותר מקורץ לקהל הרוסי האמיד.
בביקור הראשון השף ישב בשולחן צדדי בחלל האורחים ומילא כיסונים. דוגמה לעירוב בין הרשמי ללא רשמי. שולחן עם שף שמתעסק בהכנת אוכל יושב בחלל כל כך נקי כאילו זה הדבר הטבעי ביותר שיש. לדעתי זה נחמד מאד אבל אוכל להבין מי שיחשוב שזה לא יאה.

ושוב נחזור לפורמאלי. כמובן שביקשנו מראש בעת ההזמנה אישור להביא יין. האישור ניתן ללא כל בעיה. כשהגענו אריה התעניין לדעת מה הבאנו. בהתאם ליין הוא הורה להחליף את הכוסות שהיו על השולחן. במאמר מוסגר הלוואי ורוב המסעדות היו מחזיקות בכוסות כמו אלו שהוחלפו. במקומן של הכוסות הקודמות, קיבלנו כוסות של חברה בשם eisch. החברה הזו מייצרת כוסות 'נושמות'. משמעות הדבר שטכנולוגיית ייצור הכוסות בה משתמשת החברה מאפשרת ליין להתחמצן גם דרך הזכוכית בזמן שהוא נמצא בכוס. תהליך זה מאיץ את מוכנות היין. ביקשנו לראות את תפריט היין. הובהר לנו שאין עדיין תפריט מגובש. התפריט הנוכחי דל ביותר.

עיון בתפריט הרגיל מגלה מגוון רחב של אפשרויות. לטענת הבעלים הם רוצים שכל לקוח שיבוא, יימצא מה להזמין. אני חושש שדי קשה להוציא ממגוון כל כך רחב של אפשרויות, מנות שכולן תהיינה טובות. לדעתי עדיף לרכז מאמץ ולא להתפרס. בניגוד לתפריט האינטרנטי(יש גם ב- rest וגם ב- rol), בתפריט המסעדה יש מנות המודגשות ב- 2 כוכבים. אלו הן המנות המומלצות במיוחד.

בזמן העיון בתפריטים מוגשים מים מינראליים (מי עדן) עם קרח בקנקנים קטנים הממולאים כל העת מחדש. אין ניסיון לשווק/לדחוף משקאות קלים או יין.
פוקצ'ות מוגשות רק עם חלק מהמנות (גרבלקס, קרפצ'ו) שלדעת המקום דורשות זאת ללא חיוב. ייתכן וניתן לבקש גם בנפרד.

להלן תיאור קצר של שתי הארוחות:
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'הארוחה הראשונה'
הארוחה הראשונה
30/05/2008 | 16:43
9
35
אריה המליץ על הקומבינציה הקרה של המעדנים שתתאים ליין. אנחנו דווקא חשבנו על הקומבינציה החמה. אז לקחנו את שתיהן. בשלב הזה הוא עצר ואמר שלא נזמין את העיקריות. הוא ייעץ להזמין עיקרית אחת אחר כך, רק אם נרצה. גישה מעניינת ולא אגרסיבית. התכונה הזו שוב מחזירה אותי לעניין הלא פורמאלי. זה נותן תחושה של רוגע ונינוחות. בסוף הזמנו גם מנה עיקרית אחת וגם קינוח.

לראשונות

ארבעה זוגות מתאבנים לשני סועדים (75 ₪)  
כריכוני קוויאר שחור – מפתיע. לטענתם הקוויאר בלוגה מגיע במטוס מרוסיה באופן פרטי.
סושי עם צלופח בהגשה יפנית מסורתית – אהבתי.
שמפיניונים ממולאים בקוביות פלפלים כבושים – מיותר.
כריכוני רוסטביף מרושתים בקרם חרדל – בסדר.

ארבעה מעדנים חמימים ממיטב הקולינריה האירופאית לשני סועדים (75 ₪)
חסילונים חובקים שיני שום אפויות בקרם שומר – השרימפס מאיכות טובה. מעדן טעים.
ביף-סטרוגנוף בקונכייה אפויה פריכה -  בצק פריך קצת קשה.
לביבות תפוחי אדמה ורוטב של שמנת חמוצה – אנמי.
כבד אווז עם גפרורי זנגביל ברוטב פלפלים  -  הרטבים היו מעולים.

לעיקרית
נתח של דג הלוקוס ממימי הים התיכון (140 ₪)  
הלוקוס שע"פ התפריט נעשה בחמאה היה בשרני מאד. מעליו הונחה סלסת עגבניות מתובלת מאד בשום ומעט שמן זית שנתנה ניגודיות בולטת ולטעמי טובה לעדינות טעם הדג. בנוסף שני שיפודים של חסילונים שנעשו על הפלאנצ'ה.

קינוח

"אס חותך" (38 ₪)
4 כדורי גלידה ביתית (אחד מהדברים שהשף מאד אוהב להכין): גלידת מסטיק בזוקה, גלידת פיסטוק, גלידת ריבת חלב וגלידת שוקולד לבן ואגוזי לוז. טעמי הגלידה היו אכן ייחודיים וטעימים. פחות אהבנו את ההגשה שמתאימה לשנות ה- 80. המלצנו לשנות את צורת ההגשה.  
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'קומבינצייה קרה'
קומבינצייה קרה
30/05/2008 | 16:47
24
לצפיה ב-'קומבינצייה חמה'
קומבינצייה חמה
30/05/2008 | 16:48
17
לצפיה ב-'לוקוס'
לוקוס
30/05/2008 | 16:49
3
19
לצפיה ב-'ללוקוס נהוג לתמחר לפי משקל'
ללוקוס נהוג לתמחר לפי משקל
30/05/2008 | 17:46
2
12
יקר
ו 160 ש"ח לפורל מן הדן ? נראה לי ממש מוגזם
חייבת להגיד שגם מהפוסט וגם מהאתר קיבלתי תחושה לא נעימה
במובן של-  אני כנראה לא קהל היעד של המסעדה הזאת
מזכיר לי את זאנר "מסעדות הרוסים" שיצא לי פעם אחת להיות שם לפני כ 12 שנה ולא יספתי
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'הדגים בהחלט יקרים'
הדגים בהחלט יקרים
30/05/2008 | 18:15
11
אני מסכים שבהתחלה יש משהו מאד מוזר עם המקום הזה. הביקור השני שלי שם בא בדיוק בגלל שיצאתי מבולבל מהפעם הראשונה.
בפעם הראשונה לא נהגנו בצורה נבונה עם ההזמנה. נראה לי שבפעם השנייה הבנו טוב יותר מה לעשות. דרך אגב לא ציינתי, היינו שלושה אנשים ושילמנו כ- 115 ש"ח לאדם לארוחה שכללה 3 ראשונות + 2 עיקריות + 3 קפה והארוחה הייתה, לטעמי, משביעה וטובה. המחיר לא מוגזם למה שקיבלנו.

אני יותר ממסכים שיש משהו דואלי במקום הזה. אפילו השם מצד אחד מסקרן ומצד שני מרתיע.

אם אני מבין למה את מתכוונת בז'אנר מסעדות הרוסים של פעם , אז זה לא המקרה.
אבל גם האוכל וגם כוונת הבעלים ימשכו, מן הסתם, סועדים רוסים. אין לי מושג איך זה ישפיע על המקום.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'דווקא אותי המקום מסקרן'
דווקא אותי המקום מסקרן
30/05/2008 | 21:28
9
אני אוהבת מקומות מוזרים
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'גלידות ביתיות'
גלידות ביתיות
30/05/2008 | 16:49
18
לצפיה ב-'היין הלבן'
היין הלבן
30/05/2008 | 16:50
10
לצפיה ב-'היין האדום'
היין האדום
30/05/2008 | 16:51
6
לצפיה ב-'הארוחה השנייה'
הארוחה השנייה
30/05/2008 | 16:44
8
24

לראשונות

"גרבד לקס" מאלתית נורווגית טרייה בכבישה ביתית קרה  (45 ₪)
מנה טעימה מאד. חמישה נתחים של דג שהיה בשרני ועסיסי לצד מיונז, בצל ושמיר.

קרפצ'ו (42 ₪)
מנה נדיבה בגודלה. הרגשתי שהבשר איכותי (ע"פ התפריט הוא "ממותנית מבכירה מיושנת כהלכה בשיטה מסורתית"). בתחילה הגיעה צלחת של נתחי בשר כמעט קפואים. קראנו למלצרית והצלחת נלקחה מיד למטבח. אריה חזר כעובר כמה רגעים והביא צלחת חדשה. על נתחי הבשר הוא גרר עם פומפייה גבינת פרמזאן כשהוא עוטה כפפות. מנה ללא ייחוד.
  
כיסוני בצק ממולאים בתערובת בשר בקר טחון ובצל טרי – פלמני (55 ₪)
לטעמי מנה מנצחת. כ- 15 כיסונים טעימים להפליא מוגשים בכלי מיוחד.

לעיקריות

ביף-סטרוגנוף  (110ש"ח)
במרכז הצלחת הונחה ערימת אורז פרסי ומסביבה הביף-סטרוגונוף (ע"פ התפריט הבשר הוא נתחי "מותנית בקר") שהיה טעים מאד.  

עופיון טאבאקה (95 ₪)
מנה מהמטבח הקווקזי. העופיון מנוקה מעצמות. הוא נפרס ונצלה עם העור בכלים מיוחדים (כך נאמר בתפריט). הבשר היה רך ועסיסי עם בולטות לטעם השום. מסביב היו פרוסות תפוחי אדמה ובצד פנכת קרם שזיפים שהיה מיותר בעיני.

היינו מלאים ולכן ויתרנו על קינוח.
שתינו קפה "פרסקו" (12 ₪ לספל).

לסיכום:

בפעם הראשונה לא ידעתי למי המקום מכוון. בהתחלה חשבתי שמדובר בעוד מסעדה בעלת מחירים גבוהים. בפעם השנייה הבנתי שלמרות שמחירי המנות העיקריות (בעיקר הדגים ופילה הבקר) נמצאים בגבול העליון של מחירי מנות, התפריט אינו יקר באופן מוגזם. בהחלט אפשר לשבוע מהמנות המצויות בתחילת התפריט שאולי ניתן להגדירן כראשונות אבל הן פשוט גדולות וטעימות מאד. המנות המושפעות מהמטבח הרוסי הקלאסי מתומחרות בהגינות רבה. אני הייתי ממליץ לוותר על הקומבינציות ולהרכיב לבד את המנות הראשונות.
כאמור אני לא בעד הגישה של catch all שברוב המקרים מביאים את המסעדה למצב של "תפסת מרובה, לא תפסת". נפילות גדולות לא היו ורוב מה שאכלנו היה מוצלח.
  
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'גרבלקס'
גרבלקס
30/05/2008 | 16:52
17
לצפיה ב-'קרפצ'ו ופוקצ'ה'
קרפצ'ו ופוקצ'ה
30/05/2008 | 16:53
11
לצפיה ב-'כיסוני בצק ממולאים בשר - פלמני'
כיסוני בצק ממולאים בשר - פלמני
30/05/2008 | 16:54
95
לצפיה ב-'ביף-סטרוגנוף'
ביף-סטרוגנוף
30/05/2008 | 16:55
25
לצפיה ב-'עופיון טאבאקה'
עופיון טאבאקה
30/05/2008 | 16:56
31
לצפיה ב-'היינות'
היינות
30/05/2008 | 16:57
5
לצפיה ב-'נשמע ונקרא מסקרן....'
נשמע ונקרא מסקרן....
30/05/2008 | 17:30
1
4
אם כי מחירי העיקריות לפי התפריט באמת דיי יקרים.

כמה זמן הם פתוחים?
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'זה נכון - יש משהו מסקרן במסעדה'
זה נכון - יש משהו מסקרן במסעדה
30/05/2008 | 18:21
6
מחירי העיקריות די מרתיעים למרות שהיום בכמה מסעדות (אפילו בכאלה שנפתחו לאחרונה) זה הפך למחירים של שגרה.

אני לא יודע למה זה קורה והאם זה ביטוי לחשש מפני קריסה כלכלית וניסיון להחזיר השקעה מהר ככל האפשר. מצד שני מחירי חומרי הגלם עלו אז אולי יש הצדקה כלשהי.

אני לא בטוח כמה זמן המקום פתוח. בהערכה גסה כחודש, חודש ומשהו.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'דמויות של ה-באבא יגה'
דמויות של ה-באבא יגה
30/05/2008 | 16:45
10
שוב שילוב מוזר של רשמי ולא רשמי
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'השף מכין כיסונים'
השף מכין כיסונים
30/05/2008 | 16:47
9
12
לצפיה ב-'הארוחה השניה מדברת אלי'
הארוחה השניה מדברת אלי
30/05/2008 | 18:13
8
5
מנת העוף ופלמיני שטרם זכיתי לטעום בימי חיי הארוכים
הראשנה- ממש לא
תודה !
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אני מסכים'
אני מסכים
30/05/2008 | 18:17
5
הראשונות או מה שמוגדר כראשונות בהחלט נותנות תמורה טובה.

אפשר לוותר על העיקריות ולהרכיב יופי של ארוחה מהן.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'לא אכלת פלמני?!?!?'
לא אכלת פלמני?!?!?
30/05/2008 | 18:37
6
6
כדאי לך ודחוף, ואם את רוצה ממש להתענג אז עם תוספת של שמנת וקצת חומץ, לא ייאומן כמה זה טעים!!!

אצלי סבתא שלי מכינה, כפרה עליה!!
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אירה83: יש לך מושג לגבי הכלי המיוחד ?'
אירה83: יש לך מושג לגבי הכלי המיוחד ?
30/05/2008 | 18:42
4
5
יש לו משמעות או שזה גימיק מבחינת המסעדה ?

הם הגישו בצד הפלמני בנוסף לשמנת (חומץ לא היה) גם קוביות חמאה. שמים חתיכה והחום ממיס את החמאה. טעים למרות שזה מרתיע מבחינת הקלוריות...
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אצל חמי וחמותי הרוסים אין כלי מיוחד'
אצל חמי וחמותי הרוסים אין כלי מיוחד
30/05/2008 | 20:04
2
7
פלמני אוכלים עם חומץ ופלפל שחור - כולם חוץ ממני, כי יש גבול לקיבוץ גלויות.

אני קוראת להם פונימיושים (פונימיוש = להבין ברוסית) ובעצם מעדיפה את הורניקי שהם כיסונים ממולאים תפוחי אדמה, אותם אוכלים עם שמנת חמוצה ובצל מטוגן.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'באמת נראה לי שהכלי הוא קצת בשביל 'שוא'ו'
באמת נראה לי שהכלי הוא קצת בשביל 'שוא'ו
30/05/2008 | 21:40
5
יש להם כל מיני כלים שבעל המסעדה טוען שהם מיוחדים: כלי לוודקות, מלבן חימר והכלי הזה שלי הוא יותר הזכיר מרקיה.

אותו אריה הסביר לנו שהוא מעדיף את הפלמני עם חומץ אבל הוא יודע שזה לא הטעם הישראלי המקובל.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אוי זה תענוג גם...'
אוי זה תענוג גם...
31/05/2008 | 11:15
7
ואת הוורניקי אפשר עם דובדבנים, זה ממממשששש מעדן עם שמנת כמובן, כמו כל דבר, או עם גבינה מתוקה וצימוקים וזה גם כמובן, איך לא בא עם שמנת בצד...
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אני לא בטוחה לגבי הכלי'
אני לא בטוחה לגבי הכלי
31/05/2008 | 11:14
3
אנחנו משלים בסיר רגיל ושמים בצלחת רגילה, אני חושבת שזה גימיק, כי הייתי במסעדות רוסיות (לא מתה עליהן) וכל פעם זה מוגש בצורה שונה, ודוגרי של סבתא שלי הכי טעים בכל העולם!

מה שאנחנו עושים בבית זה מבשלים את הפלמני, ואז ישר שמים חתיכה נכבדת של חמאה כי כשהם מתקררים הם נדבקים זה לזה וזה לא טעים ואז שמים חמאה, אפשר בלי חומץ. חבר שלי למשל לא שם חמאה אלא שם שמן קנולה כי הוא משתדל לא לערבב בשר עם חלב.

כן... כל פעם שאני אוכלת אני מבטיחה שמחר אני עושה יום צום.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'בגללך קניתי היום פלמני'
בגללך קניתי היום פלמני
02/06/2008 | 18:13
3
זה לא הדבר האמיתי - אני יודעת, אלא חיקוי מסחרי לכיסונים הנהדרים.

שמנת 9% יש, מלח יש, חמאה יש, בצל מטוגן יהיה - יופי חי :)
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'תודה על הדיווח ,נקרא מקום'
תודה על הדיווח ,נקרא מקום
30/05/2008 | 20:29
1
4
קצת שונה מהרגיל ,
ובהחלט מסקרן אותי ללכת לבדוק.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אכן מקום שונה'
אכן מקום שונה
30/05/2008 | 21:35
3
אותי הוא איתגר ואני מקווה לחזור.
כפי שכתבתי, כדאי לנסות שם את הראשונות ואת המטבח הרוסי.

על הדגים אפשר לשקול לוותר, הם מתומחרים גבוה.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'זה לא הוגן..'
זה לא הוגן..
30/05/2008 | 20:36
3
5
עשית לי חשק
הקראתי את התפריט לאמי, והיא ריירה בטלפון
בעלי החליט שהולכים מחר ל"ארוחה על הדשא"
התקשרנו להזמין מקום:
מארחת:"אנחנו לא מפעילים מחר את "ארוחה על הדשא"
אני: "למה? זה תלוי מצב רוח?"
מארחת:"לא, אנחנו פשוט מלאים ולכן לא מפעילים"

בעיני זה לא מקצועי, אם אתם מפרסמים שיש לכם בשישי שבת ארוחה עסקית
ראוי ורצוי להפעיל אותה באופן קבוע ולא בהתאם לתפוסה..

כמו כן, אין להם שום סידור לתינוקות, כלומר גם לא כסאות רגילים עליהם אפשר להלביש כסא תינוק שמביאים מהבית..
חבל, נאלץ לדגום בהזדמנות אחרת.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אני מתנצל '
אני מתנצל
30/05/2008 | 21:33
2
3
לצפיה ב-'מה לך ולהתנצלות?'
מה לך ולהתנצלות?
31/05/2008 | 00:25
1
5
אתה ממש לא אשם
אבל לטעמי זה לא מקצועי מצידם..

מקסימום אתה יכול להתנצל על החשק שעוררת, אבל במקרה שלי זה לא קשה
בעיקר עם אוכל רוסי שגורם לתחושות של בית
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אני מתנצל על ההתנצלות '
אני מתנצל על ההתנצלות
31/05/2008 | 10:15
3
עוררתי בכם עניין ולא יצא לפועל.

צריך לזכור שיש במקום כמה דברים מבולבלים והם עדיין בתחילת הדרך. אני מקווה שבהמשך דברים יתייצבו.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'מסעדה מסקרנת'
מסעדה מסקרנת
30/05/2008 | 23:07
4
4
לפי הדיווח עולה כי מדובר במקום קצת שונה מהרגיל.
גם העובדה, שהמסעדה לא משקיעה ליחסי ציבור ולא מפרסמת את עצמה (לא שמעתי עליה) קצת מוזרה, לאור המחירים הנגבים בה.
לאחר שקראתי את הרשמים מהביקור הראשון שלך חשבתי שמדובר בעוד מסעדה, אולם הביקור השני עשה חשק לבקר במקום.
אני לא כל כך מכיר את הסצינה הרוסית המבוססת, אבל אני מניח שמסעדה שתהיה פופולארית בקרב הקהילה הזאת, לא תצטרך להתחנף לישראלים ה"צברים".
תודה על הדיווח ועל התמונות המענגות !
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'בהחלט'
בהחלט
31/05/2008 | 10:36
2
המחשבה ללכת לשם פעם נוספת  נבעה מכך שבפעם הראשונה יצאנו עם תחושה שלמקום יש עוד מה להציע ולא בהכרח בחרנו את הדברים המייצגים. גם הכנת הכיסונים מולנו על ידי השף גרמה לרצון לבדוק אותם בהקדם (זה אפרופו נושא הכנת הדים סם).

כשסיפרנו על המקום לזוג חברים , הם הסתקרנו גם כן. הזמנו מקום ל- 4 ובסוף התאפשר רק לחבר להגיע (חבל היה שאישתו לא יכלה להצטרף.  היא בשלנית מעולה שגרמה לי לאכול בביתה כמה ארוחות מהיותר טובות שאכלתי  ותמיד מסקרן לשמוע מה חוות דעתה).

הביקור השני היה עוד יותר מוצלח היות והוא כלל מנות מן המטבח העממי ובתמחור ידידותי יותר לכיס.

לדעתי המקום משתדל לחבר בין עולמות : ישראלי, רוסי, קלאסי וכו'. התפריט בעברית אבל יכול להיות שיש גם תפריט באנגלית ו/או ברוסית. אני לא בטוח כי שמעתי בשולחן ליד שהתיירים מקבלים הסברים באנגלית על ידי המלצרית.

אחד מהמכשולים שהם יצטרכו להתמודד איתם יהיה המיקום  שכן מסעדות אחרות באותו המקום נסגרו. הקרבה לכמה בתי מלון היא כנראה הגורם לפנייה לתיירים.

מעניין לראות מה יקרה בהמשך.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'האמת שהמסעדה נשמעת'
האמת שהמסעדה נשמעת
31/05/2008 | 11:20
2
6
לא כמו מסעדה רוסית טיפוסית, בד"כ במסעדות הרוסיות האוכל הוא, איך להגיד, לא העיקר, כי בד"כ הוא מזעזע ממש, מלא שומן ולא תמיד טרי, אלא העיקר זה הלהלקה שמנגנת ושרה ויש ריקודים, אז זה עושה שמח וכמובן יש קצת (או הרבה) וודקה פינלנדיה אז זה מוסיף. האוכל הוא ממש לא העיקר....

והמסעדה הזאת דווקאנשמעת כמו מסעדה שדוגלת בטהרת האוכל. האמת המטבח הרוסי, מזכיר מטבח פולני וכל המזרח אירופה, טעים ממש...( אני משוחדת )
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'האווירה היא עכשווית אלגנטית'
האווירה היא עכשווית אלגנטית
01/06/2008 | 00:07
1
3
לשמחתנו נמנעו מאיתנו להקות נגנים ורקדנים.
אם אני לא טועה , לא הייתה מוסיקה כלל.

מעניין איך ייתרשם מי שבאמת מכיר את האוכל מן הבית.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'סיפרתי לחברון'
סיפרתי לחברון
02/06/2008 | 10:10
3
והוא אמר שבהחלט שוה ביקור...
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'מסעדה עם תפריט קצת הזוי'
מסעדה עם תפריט קצת הזוי
31/05/2008 | 23:24
10
12
נראה שמישהו שאב השראה מאייל שני-


דוגמאות-

"נתח של דג הלוקוס ממימי הים התיכון עשוי בחמאה מזוקקת, לבוש בגלימה של סלסת עגבניות המתובלת בשום ומעט שמן זית, מעוטר בחסילונים שהורדו זה עתה מין האסכלה."

"פיצה משובחת ובה במקום רוטב עגבניות-שוקולד לבן, במקום גבינה-פירות נפלאים ובמקום תבלינים- גלידת שוקולד וניל. אין אכזבות!"

אוי אברוך.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-' יש בזה משהו'
יש בזה משהו
01/06/2008 | 00:03
1
3
אפשר להוסיף את זה לשרשור "אילו מלים בתפריט גורמות לכם לפריחה?" של passioneta.

אני מתייחס לזה בבדיחות דעת.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'גם אני, אבל...'
גם אני, אבל...
01/06/2008 | 00:57
7
כשהייתי בסלון אחד מהחברים שנלוו אליי הזמין את מנת החציל ולא הצליח להבין מהתפריט שמדובר בעצם בפרשנות לסביח. והוא לא אוהב סביח.

אני חושב שאחת המטרות של תיאור המנות בפריט הוא שהסועד יצליח להבין מה הוא מזמין.

מהתיאור של מנת "הפיצה" אני לא ממש מבין מה הוא מנסה למכור לי.

בכל מקרה, כל עוד האוכל טעים אין לי בעיה עם "תפריטי אייל שני".
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אגב אייל שני.'
אגב אייל שני.
01/06/2008 | 00:22
3
8
כשלאיל שני הייתה את אוקינוס
מהידועות הייתה השמועה שאייל נוסע בשבת בבוקר לים
להביא מיי ים,וכשהמנה היתה מוגשת סיפור מיי הים היה גועש ורוגש לפחות כמו הגלים באמצע החורף.

והידועה הידועה יותר הייתה שכשהוא נאלץ ליסגור את המיסעדה
הוא התוודה שביכלל לא היה נוסע לים ולא היו מיי  ים במתכונים.



ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'הקוויאר בלוגה מגיע במיוחד במטוס מרוסיה...'
הקוויאר בלוגה מגיע במיוחד במטוס מרוסיה...
01/06/2008 | 00:49
1
6
(כך לפחות הם סיפרו לבוב)


האמת שאין לי בעיה עם סיפורים אלא רק עם אוכל שאינו עומד בציפיות ביחס למחיר.

מהביקורת של בוב עושה רושם שהאוכל שם טוב ברובו והמחירים (לפחות של רוב המנות) סבירים כך שנראה לי שאני אקבל את ההמלצה שלו ואנסה את המקום.

מטבח רוסי עילי. נשמע קונספט מעניין.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אהבתי את הגישה '
אהבתי את הגישה
01/06/2008 | 10:11
4
עד כמה שידוע לי לא פורסמה עד כה כל ביקורת נוספת לשלי, בוודאי לא של מבקר מקצועי.

אני ממליץ לך ולאחרים להמתין מעט לביקורות של מבקרים מקצועיים שטעמם עמד במבחנכם.

לאחרונה מספר חברי פורום ציינו שהם לא התחברו למקומות שהמלצתי עליהם.
בהקשר זה חשוב לי להדגיש שביקורות הן ביטוי לחוויה סובייקטיבית.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'יכולה להסביר את סיפור מי הים? הוא היה משלב מי'
יכולה להסביר את סיפור מי הים? הוא היה משלב מי
01/06/2008 | 10:12
5
ים במנות שלו? זה נשמע מוזר
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'רוטב עגבניות שוקולד לבן? הצילו!'
רוטב עגבניות שוקולד לבן? הצילו!
01/06/2008 | 10:08
2
8
לצפיה ב-'אייפקייקן : אני חש להצילך '
אייפקייקן : אני חש להצילך
01/06/2008 | 10:16
1
9
ציטוט מהתפריט
"פיצה משובחת ובה במקום רוטב עגבניות - שוקולד לבן ,
במקום   גבינה-פירות נפלאים
  ובמקום   תבלינים- גלידת שוקולד וניל. אין אכזבות!"
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'ראיתי את המנה אבל לא אכלתי'
ראיתי את המנה אבל לא אכלתי
01/06/2008 | 10:22
7
מדובר במנה ענקית וגדולה מידי לטעמי.

זה מין בסיס של בצק עגול על פלטת עץ (בהחלט מזכיר פיצה בצורה) ועליו כל מה שנרשם: שוקולד לבן, פירות וגלידת שוקולד ווניל.

התיאור בנוסח אייל שני יכול לעורר הרמת גבה או לשעשע.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'התפריט אכן נקרא הזוי'
התפריט אכן נקרא הזוי
02/06/2008 | 11:16
3
וגם אקלקטי משהו.

הלואי וידעתי אפה אפשר למצוא מנת פלמני טובה שלא דורשת ביקור במסעדה עם תזמורות, רקדנים ותכניות אמנותיות.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אפרופו אייל שני - קבלו את הגדרת דן ססלר לקובה'
אפרופו אייל שני - קבלו את הגדרת דן ססלר לקובה
01/06/2008 | 18:30
5
4
צריך לחכות קצת כי הוא המבקר השני שמדבר.


ההגיגים האלו הצליחו, משום מה,  לגרום לי אי נוחות.

ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'איזה קשקשן הססלר הזה'
איזה קשקשן הססלר הזה
01/06/2008 | 19:10
3
לצפיה ב-'איזה יופי יהיה אם מישהו יאסוף ברשת זו או אחרת'
איזה יופי יהיה אם מישהו יאסוף ברשת זו או אחרת
01/06/2008 | 20:50
3
את מקבץ עשרת "הגיגי האוכל" הטובים דוגמת, הקובה הזו"ן וכאלה.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אוי ויי...'
אוי ויי...
02/06/2008 | 09:16
3
enough to put one off food for good. אני שמחה לראות שעם השנים (והביקורות) ססלר תפח ועלה כפורח - אולי יש פה מקום להגיג נוסח הקובה?
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'כל מבקר שתמונתו מופיעה במדיה -'
כל מבקר שתמונתו מופיעה במדיה -
02/06/2008 | 10:20
1
8
עבודתו כולה שווה ל_ _ _.
אנונימיות היא כלי עבודה ראשון במעלה של מבקר מסעדות.
סליחה.

אנונימיות היא כלי העבודה הראשון במעלה של מבקר מסעדות.
מי שמוותר עליו - מבחינתי כאילו מכר את לקוחותיו (=הקוראים) תמורת חתיכת חמאה נוספת עם הלחם.

ולמען הסר ספק - אינני חושבת ש"מבקרי" פורומים למיניהם זוכים ליחס מועדף יותר מדי,
כך שמהימנות הסבתא או בוב ושות' אמינה עלי פי מאה מססלרים ו\או רוגובים למיניהם.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'תודה על הביקורת...'
תודה על הביקורת...
02/06/2008 | 09:21
4
תהיתי רבות לגבי המקום.

ביקורת מסעדות >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ