אפייה טבעונית #9 - שבלולי קינמון

ג ל ע ד א

New member
אפייה טבעונית #9 - שבלולי קינמון

שבלולי קינמון (סינרול)
מאוכזב מהאפייה הטבעונית הקודמת, אני נותן אתגר לא ממש פשוט, אבל פחות מסובך מהקודם. אני מתחיל אותו היום כדי למחוק את הטעם הרע של האפייה הקודמת.
מדובר בשבלולי קינמון. זה מאפה שמרים שמציף את הבית בריחות שקשה לעמוד בהם. אפשר להכין אותם כעוגה או כשבלולים בודדים (ראו בתמונות).

אני מקווה שנראה יותר השתתפות מהפעם הקודמת (ואולי אפילו מישהו תיקן את המרצפות בבית של תום).
הדרך לאכול את השבלולים היא לבצוע שבלול בידיים ולאכול (כבר ראיתי אנשים שחותכים בנימוס עם סכין).
אשמח לענות לכל שאלה.
בהצלחה


מתכון בסיסי לעוגת שמרים
המתכון מתאים לעוגה אחת
החומרים הדרושים
250 גרם קמח לבן (2 כוסות פחות 3 כפות)
20 גרם שמרים טריים או 6 גרם שמרים יבשים אינסטנט (2 כפיות)
60 גרם מים (¼ כוס) או 80 גרם חלב סויה (⅓ כוס)
40 גרם סוכר (½3 כפות)
½1 גרם מלח (¼ כפית)
60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני = 3 כפות)
45 גרם שמן צמחי (4 כפות)
ההכנה
שמים במיקסר את כל החומרים ולשים עם וו לישה כ-10 דקות. אם לשים ביד, יש לשים טיימר על 15 דקות וללוש חזק ובנחישות במשך כל הזמן הזה.
הבצק המתקבל צריך להריח נפלא, להיות חלק וגמיש. אם הבצק מעט יבש, אפשר להוסיף לו כפית מים. אם הבצק מעט רטוב ונדבק, אפשר להוסיף כפית קמח.
מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח. (כשעה וחצי)
אפשר (ורצוי) גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר, למשך כל הלילה.
מילוי קינמון (למנה אחת של בצק):
חצי כוס סוכר חום (100 גרם)
כף קינמון
כפית קקאו (אופציה)
מי סוכר:
40 גרם מים (3 כפות)
40 גרם סוכר (3 כפות)
להרתיח
הרכבה
1. לרדד למלבן 40X30.
2. למרוח שמן בנדיבות על הבצק, ועליו לפזר את תערובת הסוכר.
3. לגלגל לגלילה.
4. לחתוך שבלולים ולהניח אחד ליד השני בתבנית (אינגליש קייק או עגולה). אם משתמשים בתבנית עגולה "26, יש להכין כמות כפולה של בצק ושל מילוי.
5. להתפיח כשעה וחצי עד שעתיים ולאפות כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.
6. לאחר האפייה להרטיב את העוגה עם 80 גרם מי סוכר.
 

tombenarye1234

New member
אני לא רוצה להכין, אני רוצה לאכול

זה לא הוגן שאני אעשה את כל העבודה - גם לאפות וגם לאכול. אני מציע חלוקה הוגנת - אתם תכינו ואני אוכל.

הממ.. אולי אני אסע לבקר את ההורים...
 

DonnaJoe

New member
אולי אני אעשה את זה מחר

אם לא, כנראה שזה לא יקרה, ביום שני טיסה, ובסופש יומולדת לחבר.. אין זמן
אבל אם מחר אחרי העבודה אני אספיק- זה ייאפה ליום ההולדת של החבר ותקבלו תמונות וביקורות!
 

ג ל ע ד א

New member
אם זה יקרה, ואם זה יצליח

ואם הוא יבקש את ידך בגלל הקינמונים האלה -
האם תזמיני אותי לחתונה?
 

DonnaJoe

New member
אם תמצא מאפה

שמשלב ארטיקים
(אותם הוא טוחן כל היום)
ויגרום לו לבקש את ידי-
אתה תהיה שושבין הכבוד!
 

ג ל ע ד א

New member
סבבה. אני מוכן לאתגר

עוגיות ענקיות סטייל קוקילידה עם גלידה פרווה באמצע.
לוקח?
אם כן, זאת תהיה הפינה הבאה ולא אכפת לי שיש כאן ספוילרים.
 

DonnaJoe

New member
כן כן כן!

רק תעשה אותו אחרי ה19.9 (חוזרת אז מברלין) ואני אשתתף בשמחה!
אם יש טיפים גם איך להכין את הגלידה בלי מצרכים מיוחדים (כמו בלנדר מוט או הבלנדר הזה עם המכסה שיש בו מקל כזה שדוחף את הקרח) אני בכלל אשמח!

גלעד אתה הורס לי את הדיאטה
 

DonnaJoe

New member
אה, בעצם אני לא אוכל להשתתף

נזכרתי שהחבר לא אוהב קינמון, ומחר את היום אני משקיעה בבישולים ליומולדת,
אז לא יהיה לי זמן להכין עוד משהו אקסטרה (אני גם עובדת ונוסעת לתל אביב בשביל משהו ליומולדת)
בקיצור, אחרי שאני אחזור מהטיסה, זה כנראה ינוסה כי זה נראה מדהים!
 

ג ל ע ד א

New member
לא אוהב קינמון - תירוץ חלש

הוא אוהב אגוזים?

מלית אגוזים
(לגלילה אחת)
50 גרם ביסקוויטים
200 גרם (2 כוסות) אגוזי מלך טבעיים

150 מ"ל (2/3 כוס) חלב סויה
40 גרם מחמאה, קרה או רכה (או שמן קוקוס)
80 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר
20 גרם סילאן (כף גדושה)
הכנה:
מפוררים דק ביסקוויטים במעבד מזון בעל להב פלדה, מעבירים לקערה קטנה ומניחים בצד.
קוצצים דק אגוזי מלך במעבד מזון בעל להב פלדה, תוך השגחה צמודה, כדי שלא תיווצר עיסה שמנונית. מניחים בצד.
בסיר קטן על אש גבוהה מחממים חל"ס, מחמאה וסוכר עד לסף רתיחה.
מסירים מן האש, מוסיפים אגוזים קצוצים דק ופירורי עוגיות. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מניחים לצינון בטמפרטורת החדר- או במקרר, אם ממהרים.
 

DonnaJoe

New member
ובקשר למלית-

אין לי מחמאה או שמן קוקוס
אפשר להשתמש בסתם שמן?
 
למעלה