קשיו ממולחים וקלויים לעומת קשיו טבעי

Roaicc

New member
קשיו ממולחים וקלויים לעומת קשיו טבעי

קראתי בזמנו שאכילת שקדים,קשיו,אגוזי מלך בקטנה, הם שומנים טובים לגוף .

כמובן , לא בגירסה הקלוייה שלהם בפיצוציות ...,אלא במצב הטבעי שלהם.


אז הלכתי לסופר וראיתי קשיו טבעי באריזה ........
וראיתי אריזה של קשיו קלויים ומומלחים (כמובן שהיותר טעים זה הקלויים )


אז התחלתי להשוות בין השניים——-וראיתי שלקשיו הטבעי ל 100 גרם זה 618 קלוריות
והקשיו הממולח ל 100 גרם זה 600 קלוריות!

אז איך זה הגיוני ,לעזאזל??

כמובן שהסתכלתי גם בנתרן, בסיבים , פחמימות וכו.........ובתכלס, אין כמעט שום הבדל מהותי בין שתי האריזות .

אז מדוע אומרים שהקשיו הטבעי פחות משמין ויותר בריא ??


חייב הסבר

תודה
 

Arana

Active member
מנהל
נראה לי שאולי יש לך בלבול בין כמה מושגים

יש "שומנים טובים", זה לא אומר שהמזון לא משמין כשלעצמו, אלא שזה רלוונטי לכולסטרול בגוף. ספירת קלוריות לא קשורה בהכרח לסוג השומן (רווי / לא רווי) שקיים במזון.
קשיו טבעי הוא יותר "בריא" בגלל כמות המלח הפחותה, ויכול להיות שיש בו מרכיבים שנהרסים בזמן הקליה. זה לא אומר שהוא פחות משמין.

כדאי לשאול באחד הפורומים שקשורים לתזונה:

תזונה טבעונית

תזונה ודיאטה

דיאטות ואורח חיים בריא
 

trilliane

Well-known member
מנהל


 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא כתבתי שום מספר; אולי ראית את המספור האוט' של תפוז להודעה

 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא באג, זה מתוכנן. שמעתי פעם את ההסבר הטכני, כבר לא זוכרת

 

Roaicc

New member
לא חשבתי או אמרתי שקשיו טבעי לא משמין

אני יודע שקשיו משמין בטירוף.

רק לא הבנתי למה אוסרים באופן מוחלט על אכילת קשיו קלויים .......ואומרים שהטבעי יותר בריא ...
כאשר הסתכלתי במרכיבים ואין הבדל כזה תהומי ...לא בקלוריות, לא בסיבים, לא בנתרן וכו וכו
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא אוסרים שום דבר; ואין סיבה שיהיה הבדל מיוחד, למעט בנתרן

סיבים או שומן לא הולכים לשום מקום בקלייה (שומן יכול להשתנות, אבל הוא לא נעלם או מתווסף). לעומת זאת אגוז קשיו לא קלוי לא עובר המלחה ולכן ערכי הנתרן בהחלט צריכים להיות שונים משמעותית. אף על פי כן, גם אגוז קשיו טבעי עובר חימום, ועל כך תוכל לקרוא כאן:
תחקיר - האם הקשיו הטבעי הוא אכן טבעי?
(המרכז לרפואת הרמב"ם אינו אתר שאני ממליצה עליו לתזונה או לרפואה, אבל התהליך הטיפול המתואר שם נכון ונתקלתי בו במקורות אחרים, רק לא בכזה פירוט).
 

Roaicc

New member
איזה מעצבן זה!!!!!!!!!

אז ממחר אני מתחיל לאכול קשיו לא טבעי.

אני אוכל כל יום 12 יחידות קשיו טבעי.

ממחר אחליף ל 12 יחידות של קשיו ממולח וקלוי.......

תודה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא ברור לי איך זו המסקנה שלך... רובנו צורכים יותר מדי מלח

המסקנה שלי הייתה שאגוז קשיו סתם משמין ולא ממש מזין, ובעיקר לא טעים מספיק כדי להצדיק את מחירו היקר. אם יש לך מטרה תזונתית מאחורי הצריכה (ולא סתם בשביל הטעם, כי זה כיף) אני ממליצה שתפרט אותה בפורום תזונה ודיאטה ויוכלו לייעץ לך מה ואיך עדיף לצרוך כדי להשיג את המטרה. ראיתי שכבר פתחת שם שרשור:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1148/183554540
&nbsp
 
קשיו קלוי

בקשיו קלוי מומלח יש מלח. במלח אין קלוריות (גם באבנים אין , זה לא אומר שבריא או מומלץ לאכול אבנים) . בצרוף של קשיו ומלח יש כנראה בממוצע פחות קלוריות מאשר בקשיו לא קלוי וזה למרות שקשיו מאבד מים בזמן הקליה מה שאמור היה להגדיל את הריכוז הקלורי (מס. הקלוריות ב 100 גרם).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הם גם לא מדייקים... אפשר לראות ערכים שונים במוצרים מתחרים

 

Roaicc

New member
אז אם ככה, אין טעם לבחור בקשיו הטבעי

הקשיו הקלוי הרבה יותר טעים
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ברור שהוא טעים יותר, הוא מומלח מאוד. זה הטעם הבריאותי להימנע

 

Roaicc

New member
אההה ברור..

אבל אני התכוונתי מבחינה קלוריות .

אין הבדל קלורי , אז זה מה שחשוב מבחינתי
 

trilliane

Well-known member
מנהל
למה שיהיה הבדל קלורי? אף אחד לא אמר שקשיו טבעי פחות משמין

(אם כי כן שמעתי טענות שעודף מלח כן קשור בהשמנה. לא יודעת עד כמה הן נכונות). אבל קשיו קלוי פחות בריא בגלל ההמלחה והפוטנציאל של השומנים להשתנות לגרסאות פחות בריאות, כאמור. בקיצור, אם הסיבה שלך לצריכה היא בריאותית, זה לא כזה בריא בלאו הכי, אבל עדיף קשיו לא קלוי. אם אתה פשוט רוצה לנשנש מה שטעים לך, למה משנה לך הבריאות? שניהם משמינים (מאוד) במידה דומה.
 

Roaicc

New member
לא בריא?? ההמלצה היא קשיו טבעי,אגוזי מלך,שקדים

רוב הדיאטנים ממליצים על 11-13 יחידות של שומנים כאלה ביום.

זה אכן לא דיאטטי , אבל בריא מאוד
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא במיוחד. אבל רגע, הבריאות כן משנה לך? אני לא מצליחה להבין

אם המטרה היא רק הפחתה בצריכת הקלוריות, הרי שכל הפיצוחים משמינים מאוד במידה דומה ורצוי להמעיט בצריכתם ואפילו להימנע. אם המטרה היא בריאותית, עדיין חשוב לצרוך מעט, ורצוי להימנע מהגרסאות הקלויות כי הן מומלחות בטירוף (וזה לא בריא) והשומנים הבריאים (יחסית) משתנים בקלייה.
&nbsp
לגבי קשיו, כבר הובהר מדוע גם הגרסה הטבעית עוברת חימום ולכן אפילו מבחינת השומנים אינה כ"כ בריאה. באמת שלא חסרות דרכים להכניס לגוף שומנים בריאים. זיתים או אבוקדו לדוגמה. טבעונים אוכלים לפעמים תחליפים מבוססי קשיו, אבל למי שאינו טבעוני אין באמת סיבה.
&nbsp
בשורה התחתונה, אם הסיבה שלך היא בריאותית והמסקנה שלך היא לאכול קשיו קלוי, זו מסקנה תמוהה. אם אתה מנסה להפחית בקלוריות, כנ"ל. ואם הסיבה שלך היא רק הטעם והשאר לא משנה, למה משנה הפן הבריאותי?
 
למעלה