פשטידה/קיש/מאפה/קיגל/קוגל פרווה חגיגי?

michalgad1

New member
פשטידה/קיש/מאפה/קיגל/קוגל פרווה חגיגי?

חברה עושה בר מצוה לבן והתנדבתי להכין לסעודה שלישית משהו מהנ״ל. יש לכן המלצה טעימה. רוצה לחדש את הארסנל...
 
מתוק או מלוח? גם אם התכוונת למלוח, הנה המתכון המפתיע של טליק

פשטידת פסטה פרווה מתוקה בטעם של עוגת גבינה. משהו משהו.
כתבה טליק ונוספו הערות של אירית.

מתכון שקיבלתי במסגרת "ארוחות ליולדת", היה מושחת מכדי להכינו לבני בייתי (או ליתר דיוק לזלול בעצמי...)
בתוספת הערות של אירית

בעצת חברות הפורום הכנתי בשישי בבוקר, שמתי במקרר ובמוצ"ש הכנסתי לתנור קר (יעלה המליצה) והתחממה בחום נמוך 120 מעלות באופן איטי לכ- 20-25 דקות ויצאה טעימה וטריה, כאילו זה עתה הוכנה.

הנה המתכון של טליק:

400 גרם איטריות רחבות-מבושלות
6 ביצים
4 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר
1 שמנת ריץ'
מיץ לימון *
100 גרם מרגרינה מומסת **

מערבבים הכל יחד ואופים כחצי שעה
מתאים לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בינונית

* אני שמתי כחצי לימון עסיסי
** שמתי כחצי כוס שמן סויה

הערות של אירית:
שמתי 2/3 כוס סוכר
3 שקיות סוכר וניל
מהשמן לדעתי אפשר להפחית ולשים פחות מחצי כוס שמן - שמתי קנולה

והערות שלי (אורני) שונאת ריץ' והשתמשתי בקצפת צמחית השף הלבן,
הוספתי צימוקים וקליפת לימון מגוררת.
פעם אחת החלפתי את האטריות הרחבות בפסטה פרפרים לא גדולים ואהבתי.
 

חנהפ

Active member
היה מתכון שנראה לי ליגה בעיתון של שבת האחרונה

תכף אלך לראות אם עדיין ישנו
 

חנהפ

Active member
קבלי

נראה לי שאפשר לפרוון בלי בעיה



 

liat1271

New member
פשטידת קישואים, פשטידת פטריות

יש בחנויות הכשרות (לפחות אצלנו) "גבינה" ו"שמנת" פרווה, עשיתי בעבר עם טאפוטי עוגת גבינה פרורים, יצא מצויין,
 

אמרלדה

Active member
רק מוסיפה הערותיים לפשטידות של אורני וחנה

כשהייתי מכינה את זה, פעם, כשהיה מי שיאכל,
, הכנתי את זה הרבה פעמים עם אטריות דקות. הן משחימות ונראות ממש כמו קוגל.
ובנוסף: אני הייתי קוצצת תפוחים לקוביות לא קטנות מידי (אחרת הן נטמעות בטעם ולא מרגישים אותן בפה) ומוסיפה לתערובת בלי הקפצה מוקדמת בחמאה. ככה, טרי. וכשנותנים ביס, מרגישים קוביית חמיצות עדינה בפה.
טעים מאוד. מתה על זה.
 
למעלה