פורים בפתח - מה מכינים לכבוד החג

ninga 3

New member
פורים בפתח - מה מכינים לכבוד החג


מתוק ומלוח, יש הרבה מתכונים משמחים לחג הזה..הכי פופולרי

קדימה, הראו לנו מספר רעיונות...תודה




 

ninga 3

New member
רולדות או אוזני המן עם בשר וחצילים חגיגיות

רולדות או אוזני המן עם בשר וחצילים חגיגיות / גילה

המלית:
1/2 ק”ג בקר טחון + מעט שומן כבש
2 בצלים גדולים קצוצים - להזהיב ולהוסיף את הבשר ושומן הכבש, למעוך שלא יהיו גושים, מוסיפים פלפל, מלח, מעט פלפל אנגלי באבקה, מעט אב’ מרק בצל
מוסיפים חופן צימוקים (שחורים קטנטנים מושרים במים חמים ומסוננים או חמוציות.)
וגם חציל קלוי [ביינוני - גדול קלוי, מסונן קצוץ ומעוך] יש גם לקנות מוכן של צבר/רפי כהן, חציל קלוי על האש - 3/4 קופסא.
לקרר את המלית, עד שפושר.

ההכנה:
גליל בצק עלים, (מחלקים ל-3 חלקים)לוקחים את אחד החלקים, על שיש משומן מעט, עם מעט שמן וידיים משומנות ומותחים מעט לאורך ולרוחב, כשהבצק בטמפרטורה של החדר כמעט, ממלאים בשליש כמות המלית, וסוגרים את הרולדה, מניחים על התפר של הבצק וכך עושים עוד שתיים.
לפני שנה (2015) העזתי והכנתי את אותם מרכיבים בצורת אוזני המן, קרצתי עיגולים, מילאתי במלית וסגרתי בצורת אוזן המן, מרחתי ביצה טרופה, בזקתי שומשום, ואפיתי.
בקערית טורפים בייצה עם 1/4 כפית אב’ נס-קפה ומורחים את הרולדות, בוזקים שומשום ואופים בתנור חם בחום ביינוני 180 מ’ כחצי שעה, או עד קבלת גוון שזוף...בתיאבון...כדאי לעשות כמות כפולה, ראו הוזהרתם...!!!

 

ninga 3

New member
המתכון של אוזני המן של קרין גורן

אוזני המן בסגנון זברה קרין גורן

מרכיבים:
200 גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר (100 גרם)
כפית תמצית וניל
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1/4 כפית מלח
ביצה

תוספת לבצק הכהה: 1/4 כוס קקאו
מלית שאוהבים (ממרח תמרים, או מלית פרג לפי המתכון של הפאי, בתוספת 2 חלמונים שמערבבים פנימה אחרי שתערובת הפרג התקררה לטמפ' החדר)

אופן ההכנה:
מכינים את הבצקים:

1.במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר במהירות נמוכה 2 דקות, עד לתערובת קרמית. מוסיפים וניל ומעבדים קצרות.
2.מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח (פחות או יותר). מעבדים למשחה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק על שמתקבל בצק רך ואחיד.
3.מחלקים לשני חלקים ולשים לחצי מהבצק את הקקאו לקבלת בצק חום (הכי נוח במיקסר).
4.עוטפים את הבצקים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מעצבים ואופים:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. על נייר אפייה מקומח קלות מרדדים לחוד כל אחד מהבצקים לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
3. מברישים במים ומניחים בצק על בצק, ומגלגלים יחד לרולדה. חותכים לפרוסות דקות ומחברים את הפרוסות יחד לבצק "זברה".
4. מרדדים מעט, קורצים לעיגולים וממלאים בכפית מלית. צובטים את הקצוות לאוזני המן.
5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע וזהובות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

 

ninga 3

New member
עוגיות אוזני פיל עם שוקולד של קרין גורן

``אזני פיל`` נוטלה מבצק עלים קרין גורן
[אוזני פיל] שלי
חומרים לעוגיות:
1 חב' בצק עלים מרודד מופשר
1 צנצנת ממרח שוקולד (השחר / נוטלה)
לזיגוג:
חלבון טרוף עם 2 כפות מים
סוכר
(גילה) הוספתי מעט קינמון
אופן ההכנה:
פורשים את הבצק על משטח העבודה ומחלקים לשניים שלושה חלקים לאורך.
מורחים כל חלק בשכבה אחידה של ממרח שוקולד ומגלגלים משני הצדדים כך שייפגשו במרכז (כמו ספר תורה).
מקפיאים חצי שעה להקלת הפריסה.
מברישים את הגלילות בחלבון ומגלגלים בסוכר לציפוי.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ (או קצת פחות אם רוצים עוגיות עדינות יותר) ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים עד להזהבה, מצננים ומגישים. לעוגיות שנשמרות יותר זמן מומלץ לייבש את העוגיות לקראת סוף האפייה: מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים עד להזהבה.

 

ninga 3

New member
עוגת פרג עשירה של אתי כק המדהימה

עוגת פרג עשירה של אתי כק


עוגה נמוכה, אבל משובחת - כדי שהעוגה תקבל מעט גובה אפיתי בתבנית 22
* לחמם את התנור לחום בינוני
200 גר' מרגרינה\חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
4 חלמונים
* להכניס את החומרים לקערה גדולה. לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית.
1/3 כוס קמח
כפית גדושה אב' אפיה
1/3 כוס קורנפלור
11/2 כוסות פרג טחון טרי
1/2 כוס מיץ תפוזים
*לערבב את החומרים היבשים בנפרד. להוסיפם לסירוגין עם הנוזלים אל התערובת, תוך בחישה. להמשיך לבחוש רק עד שמתקבל בצק חלק.
4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
* להקציף את החלבונים בקערה, להוסיף את הסוכר, ולהקציף עד שמתקבל קצף גמיש. להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולצקת את הבצק לתבנית משומנת.

לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ- 50-60 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הנינעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.
להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ-15 דקות.

זיגוג שוקולד:
150 ג' שוקולד מריר - להמיס בקערית במיקרו עם 2 כפות מים.
50 גר' מרגרינה - להוסיף לשוקולד הנוזלי ולבחוש עד שמתקבל קרם חלק. לצקת את הזיגוג החם על העוגה

 

נמושקה1

New member
|רעשןסמבוסק המאכל הלאומי של העירקים בפורים

אף אחד לא מוותר בפורים על המשלוח הזה
שווה כל ביס
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/2490907[/URL]

החומרים לבצק :
1 "ק קמח
1 כף סוכר
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים.
1 וחצי כף אלכוהול נקי. לא ברנדי ולא וודקה אלכוהול נקי 95% זהו המרכיב הסודי ששמים בבצק ולא נותן לשמן לחדור לבצק בזמן הטיגון.
2 וחצי כוסות מים .(יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים )
להכנת המילוי:
חצי קילו חומוס מושרה לילה במקרר
5 בצלים גדולים קצוצים.
מלח
כמון
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שימו את הקמח הסוכר וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו הוסיפו את האלכוהול והמים
ולושו בצק רך ונעים אך לא דביק.
הניחו במקום חמים מכוסה עד שיכפיל את נפחו.
להכנת המילוי כאמור להקל על העבודה יום לפני.
לקצוץ את הבצל
לשים במחבת שמן ולטגן את הבצל.
להוסיף כמון (הרבה הכמון נותן את הטעם הטוב למילוי)
להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וחריפה ,להמשיך לטגן עוד כמה דקות. לשים בצד ולקרר.
לשטוף את החומוס המושרה לשים בסיר מים ולבשל את החומוס עד לריכוך לא יותר מידי שלא יהיה דיסתי.ולסנן.
לטחון את החומוס במטחנה עם החורים הגדולים.
לערבב היטב את הבצל בחומוס.
להכנה:
יש שתי דרכים
1: לחלק את הבצק ל4 כדורים שווים לרדד ולקרוץ עיגולים .אבל אז נשאר שארית מהבצק.שאפשר לרדד אותה שוב.
הדרך השניה:
לחלק את הבצק לכמה חלקים ולגלגל לנקניק .ולחתוך .לרדד לעגול כל חתיכה
לשים כפית גדושה מהמילוי באמצע הבצק לסגור ולהדק היטב את הבצק,שלא יפתח בטיגון.
להניח על מפה או מגבת את המוכנים למילוי.
לטגן בשמן עמוק משני הצדדים עד הזהבה
לשים את הסמבוסק המוכן על נייר סופג.
הערות:
לא להכין הרבה סמבוסק לטיגון בבת אחת .הסמבוסק לא צריך לתפוח הרבה.
הסמבוסק בשמן מזהיב מהר מאוד אז
תמיד טוב לעבוד בשניים ההכנה מהירה מאוד...
ו.....אזהרה אחרונה הסמבוסק ממכר אם אתם רוצים שישאר לפורים תכינו כשאתם יודעים שלא יגיעו אורחים כי אז חסל סדר סמבוסק.
הסמבוסק נשאר בהקפאה מעולה הרבה זמן. אצלי לפעמים נשאר עד לפני פסח...ואז כשבא לנשנש משהו טעים אני שולפת מהמקפיא מחממת בתנור ,ונהנת.
בהצלחה
שלכם
טובה
פורים שמייחה


 

נמושקה1

New member
עוגת סולת ממכרת

קלה להכנה וטעימה בטרוףף
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2377600[/URL]
מה צריך:
2 כוסות שמן . או 1 ח' מרגרינה ו 1 כוס שמן
2 כוסות מים ( כוסות הזכוכית עם ידית.)
1 ק"ג סולת פחות כוס
1 ורבע כוסות קמח .
2 ש' אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל הבצק מוכן

.
על העוגה :
חצי כוס שומשום.אפשר בלי
שקדים.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם הגיטרה לשים את כל החומרים היבשים ולערבב.
בסיר להרתיח את המים והשמן (זהירות ) או 1מרגרינה וכוס שמן +שתי כוסות המים.
לשפוך לקערהת המקסר את השמן והמים החמים וללוש כמה דקות עד שכל הנוזלים
נספגים,ויש לנו בצק רך רך. הכל מוכן לאפיה
להכין תבנית אפיה. לא רצוי חד פעמית .
לשטח את הבצק ולהדק
לפזר על העוגה רבע כוס שומשום (לא חייב)
לחתוך את העוגה למעוינים או ריבועים .בזמן שחותכים לוודא שהחיתוך
מתבצע עד תחתית התבנית.
להטביע שקד בכל ריבוע.
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות עד שהעוגה משחימה יפה.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ
הסירופ:
2 וחצי כוסות סוכר הסירפ מחלחל בבצק האפוי
2 כוסות מים

מיץ לימון טבעי מ1 לימון
כפית קינמון.
הסירופ מוכן








.
בסיר להמיס את הסוכר במים.
להוסיף את מיץ הלימון והקינמון
לבשל על להבה נמוכה בערך כעשר דקות עד שהסירופ מסמיך מעט.
להוציא את העוגה מהתנור.
למזוג עליה עם מצקת בזהירות את הסירופ.לעבור במהירות על חיתוכי העוגה.
כדי שהסירופ יחלחל לכל הבצק.
לתת לסירופ (בסבלנות ) להספג בעוגה .
לחכות שהעוגה תתקר ולהוציא בזהירות משולש.
בגלל שהעוגה ללא מרגרינה יש לה נטייה להתפורר .אז בזהירות
להוציא מהמגש. אפשר לשים במנג'טים.

חכו חכו שהעוגה תתקרר קצת [;)]
ואז ...ליבריאות.כוס קפה ווווווו משולש אחד בלבד זכרו
אתם בדיאטה
בהצלחה
שלכם
טובה
פורים שמייחה חברים


 

נמושקה1

New member
שומשומיות לא שוברות שיניים

ולא מתוקות מידיי בקיצר טעימותתת


מה צריך :
כוס זכוכית עם ידית שומשום לא קלוי.
1 כף סוכר
1 כף דבש
אפשר לשים חצי מהכמות גרעיני חמניה קלויים.או רק להוסיף כוס או שתיים גרעיני חמניה והשאר שומשום לשיקולכם. כמובן שנתתי לכם כמות קטנה,ואתם תכפילו.,או תשלשו. ולא לא טעיתי בכמות של הסוכר והדבש. לכל כוס שומשום כף דבש וכף סוכר.
הכלים הנחוצים :
לוח עץ גדול משומן ,או מגש אלומיניום גדול ושטוח ,או על שיש שלא מתבקע. זהירות משיש קיסר מהחום של השומשום הוא יכול להסדק
סיר רחב ולא גבוה (נוח לערבב את השומשום ולשפוך למגש אחרי ההכנה )
מערוך משומן היטב בשמן
סכין לא משונן מרוח בשמן כדי לגרד את השומשום מהסיר.
אופן ההכנה : לא לשכוח לא עונים לטלפונים שניה אחת עוזבים את השומשום הוא נשרף וטעמו מר חבל...
קודם כל אתם מכינים משטח משומן ומערוך משומן.
בסיר השטוח לשים את הסוכר והדבש על להבה נמוכה. לערבב היטב עד שהסוכר נמס והכל מבעבע.
להוסיף את השומשום ולערבב היטב לשטח את השומשום בסיר להמשיך לבשל 2-3 דקות ולערבב היטב .
כל תהליך ההשחמה של השומשום לוקח בערך 10 דקות בזמן הזה אתם לא עוזבים את השומשום כל הזמן לערבב.עד קבלת גוון שחום (כמו בתמונה.)
כשהשומשום מוכן כבו להבה ושפכו בזהירות את השומשום על המגש המשומן. גרדו את שאריות השומשום עם הסכין.
התחילו לרדד את השומשום לעובי הרצוי לכם ולישר את השוליים.
זהירות על הידיים השומשום רותח וכל נגיעה בו אששששש.
סיימתם לרדד המתינו כ4-5 דקות והתחילו לחתוך לצורה הרצויה לכם מרובעים מעוינים.
המתינו שוב 5 דקות ושברו את השומשום במקום החיתוך.
הניחו לקירור טוב.
לאחסן בצנצנת זכוכית סגורה היטב.
בהצלחה
נשאר פשוט לנשנש
רגע רגע אחד אחדדד [;)]
הכל שלכם [:p] [:p]
פורים שמייחה

טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2387788[/URL]

בבלוג תמונות הממחישות את ההכנה

 

נמושקה1

New member
אז יש גם אוזני המן מלוחים


לבצק:
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
חצי כף סוכר.
כוס מיץ תפוחים טבעי.
אפשר רק מים (אבל יוצא בצק פחות טעים)
כוס וחצי מים.
1 כף גדושה שמרים יבשים.
אופן ההכנה:
ללוש בצק מכל המרכיבים.
הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.
להניח להתפחה עד שיכפיל את נפחו.
לרדד על משטח מקומח.
לקרוץ עיגולים
למלא במילוי אהוב.
להתפיח שוב.
לאפות בחום בינוני עד הזהבה.
סוגי מילוי:
1. ירקות אפויים: גזר ,בטטה,קישוא,נבטים,דלעת.
למרוח את הבצק בממרח פסטו נותן טעם נפלא.
טונה + בצל עגבניות זיתים
בטטה +בצל מאודה ובזיליקום
כרובית מבושלת +סלרי ובצל מאודה גזר.
ירקות מוקפצים
חומוס
ממרח חצילים דמוי כבד
פירה תפוחי אדמה +עלי סלק +פטריות.
לאוהבי הבשר בשר טחון +בצל עשבי תיבול.
מקווה שהבאתי מספיק רעיונות [;)]
שיהיה בהצלחה
פורים שמח לכולם

שלכם טובה
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2494359[/URL]

 

נמושקה1

New member
טעמי ביתי מי לא ישמח לקבל ??

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/5323873[/URL]

מה צריך :
200 גרם שוקולד מריר עם שברי שקדים (השתמשתי בורד הגליל)
100 גרם שוקולד חלבי
1/4 כוס ממרח לוטוס
1 וחצי כוסות פיצפוצי אורז
חצי כפית אבקת נס קפה
שוקולד לבן מומס לקישוט {לא חובה }
אופן ההכנה:
שמים בקערה חסינת אש את השוקולד ממרח הלוטוס והנס קפה ומכניסים למיקרוגל להמסה בכמה פולסים של 15 שניות ולערבב.
מוציאים מהמיקרוגל מערבבים היטב מוסיפים את פיצפוצי האורז מערבבים היטב.
מוזגים לתבנית חד פעמית(אינגליש קייק) או שניים ולמקפיא לחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא חותכים לאצבעות ברוחב של2 ס"מ .
ממיסים שוקולד לבן ומקשטים .
שומרים במקרר
ומחלקים לילדים (אל תשכחו הגדולים אוהבים גם את הממתק אולי יותר מהקטנים [cheeky] [cheeky]
תהנו
שלכם טובה
פורים
שמייחה

 

לינדה7

New member
כל המתכונים שהעלתם לפורים הם נימצאים כעת במאמרים

בקטגוריה חגים "פורים"
תודה לגילוש ולטובה"לה על השיתוף מכל הלב

לינדה
 
למעלה