66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

סמבוסק

סמבוסק

הסמבוסק העירקי הוא המרכיב העיקרי במשלוחי המנות שלי .יש שאופים אותו ויש שמטגנים. את האמת המטוגן הוא אגדה,ולכן פעם בשנה אני מרשה לעצמי לטגן.אבללל יש לי מרכיב סודי שבזכותו אני יכולה לטגן 8 ק"ג בצק (כן לא טעיתי כשיש כוחות זו הכמות שאני מכינה סמבוסק)בשלושת רבעי בקבוק שמן.ואם תקפידו לרדד את הבצק על משטח ללא קמח עוד תוכלו להנות מהשמן. חברה הסמבוסק זה הרבה עבודה אני משקיעה בו יומים שלושה לפחות.אבל אתם לא חייבים להכין כמות גדולה כמוני ;) תכינו מעט ותהנו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בואו נתחיל בעבודה כדאי את המילוי להכין יום לפני ואז יראה כאילו לא עבדנו קשה על הסמבוסק

החומרים לבצק :

1 "ק קמח

1 כף סוכר

1 כף מלח

1 כף שמרים יבשים.

1 וחצי כף אלכוהול נקי. לא ברנדי ולא וודקה אלכוהול נקי 95% זהו המרכיב הסודי ששמים בבצק ולא נותן לשמן לחדור לבצק בזמן הטיגון.

2 וחצי כוסות מים .(יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים )

להכנת המילוי:

חצי קילו חומוס מושרה לילה במקרר

5 בצלים גדולים קצוצים.

מלח

כמון

פפריקה חריפה 

פפריקה מתוקה

שמן לטיגון הבצל

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר שימו את הקמח הסוכר וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו הוסיפו את האלכוהול והמים

ולושו בצק רך ונעים אך לא דביק.

הניחו במקום חמים מכוסה עד שיכפיל את נפחו.

 להכנת המילוי כאמור להקל על העבודה יום לפני.

לקצוץ את הבצל 

לשים במחבת  שמן ולטגן את הבצל.

להוסיף כמון (הרבה הכמון נותן את הטעם הטוב למילוי)

להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וחריפה ,להמשיך לטגן עוד כמה דקות. לשים בצד ולקרר.

לשטוף את החומוס המושרה לשים בסיר מים ולבשל את החומוס עד לריכוך לא יותר מידי שלא יהיה דיסתי.ולסנן.

לטחון את החומוס במטחנה עם החורים הגדולים.

לערבב היטב את הבצל בחומוס.

 להכנה:

יש שתי דרכים 

1: לחלק את הבצק ל4 כדורים שווים לרדד ולקרוץ עיגולים .אבל אז נשאר שארית מהבצק.שאפשר לרדד אותה שוב.

הדרך השניה:

לחלק את הבצק לכמה חלקים ולגלגל לנקניק .ולחתוך .לרדד לעגול כל חתיכה

לשים כפית גדושה מהמילוי באמצע הבצק לסגור ולהדק היטב את הבצק,שלא יפתח בטיגון.

להניח על מפה או מגבת את המוכנים למילוי. 

לטגן בשמן עמוק משני הצדדים עד הזהבה

לשים את הסמבוסק המוכן על נייר סופג.

 הערות:

לא להכין הרבה סמבוסק לטיגון בבת אחת .הסמבוסק לא צריך לתפוח הרבה.

הסמבוסק בשמן מזהיב מהר מאוד אז 

תמיד טוב לעבוד בשניים ההכנה מהירה מאוד...

ו.....אזהרה אחרונה הסמבוסק ממכר אם אתם רוצים שישאר לפורים תכינו כשאתם יודעים שלא יגיעו אורחים כי אז חסל סדר סמבוסק.

הסמבוסק נשאר בהקפאה מעולה הרבה זמן. אצלי לפעמים נשאר עד לפני פסח...ואז כשבא לנשנש משהו טעים אני שולפת מהמקפיא מחממת בתנור ,ונהנת.

בהצלחה 

שלכם מכל ה 

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

47 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת