Omg אכלתי שום חי וזה עשה לי ממש רע לא חושבת

אבי519

New member
שום מאד בריא כשהוא חי כמו שנכתב במיליון מקומות

כשאוכלים הרבה שום ומערכת לא רגילה לזה יתכן שתהיהי עודף חומציות =צרבת תיתכן הרגשת גועל ובחילה, וכמובן הריח שיוצא מכל החורים של הגוף שעות רבות אחרי כן .
גם פלפל חריף מאד בריא אם אוכלים הרבה פלפל חריף שורף הפה, מקבלים שילשול , הזעה מוגברת, ואחרי כן שורף בעוד מקומות.
&nbsp
מה שזה אומר שצריך לאכול הכל במידה ולהרגיל את הגוף לאט לאט.
&nbsp
 

אבי519

New member
לדוגמה סלט בריא דיאטטי וטעים עם שום :

אחרי סלט כזה בטוח שתרגישי טוב .
2-3 עגבניות .
חצי פלפל חריף ( ירוק אדום ...)
פלפל לא חריף ירוק ואדום וצהוב...
צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק.
הכל חתוך קטן קוביות קטנות .
מעל זה לגרד שן שום .
מיץ לימון מחצי לימון
מלח לפי הטעם .
לערבב בעדינות שלא למעוך את העגבניות .
&nbsp
נב- בסלט הזה לא שמים שמן.
 

אבי519

New member
ואווו ! והכלבים ברחוב לא רצים אחריך , בגלל הריח ?


 
בשום חי יש חומר שנקרא אליצין, חשיפה לאור/בישול משמידה אותו

שלום לך הקוסמת הורודה,
החומר אליצין המצוי בשום, הוא החומר אליו מיוחסות כל הסגולות הרפואיות של השום. חומר זה קשה למיצוי כי חשיפה לאור או לבישול גורמת להשמדתו, לכן לעיסת שיני שום בפה סגור אכן תשמור על כל סגולות השום כגון: ניקוי הדם, נגד חיידקים שונים ומחלות לב.
חייבת להיות קציצה של השום או לעיסתו ליצירת חומר זה. גוף האדם יודע להתמודד עם האליצין (בעזרת חומר המצוי בתאי האדם ונקרא גלוטטיון) אך חיידקים ופטריות לא יודעים להתמודד עם האליצין ולכן זה משמיד אותם.
כמו שענו לך לעיל, כמובן שלעיסת השום בפה סגור מותירה ריח דומיננטי מהפה שלא כולם מסתדרים איתו. לכן קיימת האופציה גם ללקיחת החומר הפעיל (אליצין) בתוספי מזון שונים.
בהצלחה!
 
למעלה