לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה ודיאטה

ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אכילה ומשקל משפיעים באופן ישיר על הבריאות שלנו, התחושות הפיסיות , מצב הרוח, ועוד הרבה היבטים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בחיינו. מצד שני יש לנו לא מעט אתגרים בשמירה על אכילה מאוזנת ומשקל רצוי באורח החיים המודרני עם סדר היום התובעני, שפע האוכל, ההשפעה של הלחץ והקשיים היומיומיים על האכילה, האירועים שסובבים סביב אוכל ומה לא. ומצד שלישי יש המון מידע בנושא, לרוב סותר ולא מקצועי, המון גישות של תזונה ודיאטה והתעסקות רבה בנושאים של אוכל ומשקל. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת טיפים הנחיות ועצות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. שלכם,מלי תבור, לרזות באיזון אונליין
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום תזונה ודיאטה. אשמח לגייס את ניסיוני הרב מ 25 שנות עבודה בתחום ואת הידע האקדמי והמקצועי שצברתי כדי לענות על שאלות שמטרידות אתכם ולתת מידע, טיפים והנחיות. חשוב לציין שהמענה בתחומי הפורום אינו מחליף טיפול אישי. אין לפרסם בפורום ואין להשתמש בשפה לא נאותה. מלי תבור
המשך >>

לצפיה ב-'אבחון גנטי של mybio'
אבחון גנטי של mybio
28/05/2017 | 14:18
4
13
האם מישהו/י מכיר/התנסה באבחון גנטי של mybio?
אשמח לשמוע רשמים ותובנות..
תודה מראש :)
לצפיה ב-'ממה שאני יודע על הנושא של גנטיקה והידע שיש היום למדע'
ממה שאני יודע על הנושא של גנטיקה והידע שיש היום למדע
28/05/2017 | 15:33
3
8
אין למדע היום אפשרות כזאת עדיין לדעת מדעית לפי איבחון גנטי מה התפריט המועדף לאדם זה או אחר לפי הקוד הגנטי שלו .
יש כמה מחלות גנטיות שאפשר לגלות בעזרת הקוד הגנטי , וכל פעם שמגלים כזאת מחלה זה מתפרסם ומקבלים על זה פרסים יוקרתיים , אבל ספק רב בכלל אם יש קשר בין הקוד הגנטי ובין תזונה ואם זה משתנה מאדם לאדם. ובכלל אם מישהו טורח לחקור את זה כאשר יש כלכך הרבה מחלות קשות שכן קשורות לגנים שעוד לא יודעים לגלות .
ולכן כרגע זה מדע בדיוני וספק רב אם  תהיה אפשרות כזאת  אי פעם.
ואם תהיה בעתיד הרחוק אפשרות כזאת כייון שבדיקה גנטית זה דבר מאד יקר
 גם זה אמור להיות יקר מאד שרק מליארדרים יוכלו לממן את זה.
ולכן לדעתי מדובר בבולשיט ובמשהו חסר בסיס מדעי , כמו תזונה לפי סוג הדם , או תזונה לפי אסטרולוגיה .
 
נב- והשתדלתי לנסח את דעתי בעניין  מאד בעדינות. 
לצפיה ב-'תודה אבל אני לא חושב שאפשר להשוות את זה לאסטרולוגיה'
תודה אבל אני לא חושב שאפשר להשוות את זה לאסטרולוגיה
28/05/2017 | 17:19
2
7
העובדה היא שאותם מאכלים משפיעים בצורה שונה על אנשים שונים (עיין ערך מוצרי חלב) אז מן הסתם לגנטיקה כן יש כאן איזה שהוא תפקיד
לצפיה ב-'אולי גם לרגע הלידה המדוייק ולכל הארועים שקרו'
אולי גם לרגע הלידה המדוייק ולכל הארועים שקרו
29/05/2017 | 10:10
7
מרגע הלידה ועד היום יש תפקיד ואלי אפשר תאורטית למצא אלגוריטם שינבא בדיוק דברים לפי רגע הלידה של האדם , אולי בעתיד יהיה כזה מכשיר שידע לחזות בצור המדעית ארועים בזמן ( למשל מכונת זמן שמאפשרת  צפיה דרך חור תולעת בעתיד ובעבר ולבצע תחזית מדויקת על מה שיקרה , תאורטית יש תחזיות מדעיות  שיתכן דבר כזה  ) .
אבל האסטרולוגים שיש היום מנבאים דברים לפי ניחושים ואמונות טפלות של מכשפי שבט שרלטנים שהמציאו ממוחם ההזוי את המפות האסטרולוגיות.  ולא לפי ידע.מדעי אמיתי .
והמבין יבין.
לצפיה ב-'נב- היה פעם ספר כזה "אכול פי סוג הדם שלך"'
נב- היה פעם ספר כזה "אכול פי סוג הדם שלך"
29/05/2017 | 11:53
4
הכותב פסאודו מדען בנה תאוריה שלמה על התפתחות האדם הקדמון ועל סוגי הדם של האדם הקדמון בכל מיני אזורים ולפי זה מה אכל האדם הקדמון מכל סוג דם ...
ובהתאם לתאוריה הזאת המלית גם לאכול או להמנע ממאכלים לפי סוג הדם.
ביקצור תאורי ההזויה לחלוטין שמתבססת על הנחות לא בדוקות אבל נשמעת מאד מדעית.
יש היום משהו דומה שנקרא "לאכול כמו הפליאוליתים" או "דיטת פליאו"- בטוח שאתה מכיר את התאוריה \כת \דיטה הזאת, יש לה חסידים רבים וזרמים וכתות שונות ומשוות שאגב לכל אחד יש אמנות שונות - למשל יש להם כמו אצל הדתיים - פליאו שהם אוכלי קיטניות ופליאו שלא אוכלי קטניות....
גם הם מתבססים על תאוריות לא בדוקות ולא מוכחות עד הסוף, על מה אכלו הפליאוליטים לפני שניים שלה מליון שנה ( תקופה שכל מה שנשאר ממנה זה פה ושם חצי גולגולת או מערה עם קצת עצמות מאובנות) על הבסיסי הזה הם בנו מיני השערות וחצי אמיתויות ובנו על זה תאורית תזונה שלמה מבוססת על שומן מהחי והרבה בשר על האש... צורת תזונה שאגב הוכחה כבלתי בריאה לחלוטין ושכל עולם הרפואה מתנגד לה נחרצות.
 
אז יודעים לפענח את הרצץ הגנטי , יודעםי פה ושם בקושי רב לזהות גם את התפקיד של רצפים כאלה ואחרים של הDNA ויודעים לאבחן כמה מחלות גנטיות לפי זה , אבל רחוקים מאד מלהיות מסוגלים להמליץ על דיטה כזאת או אחרת לפי הרצף של ה DNA . 
ומי שטוען שיש לו ידע כזה אין לי מילה אחרת לקרא לו מלבד זאת המתחילה ב ש
 
לצפיה ב-'שאלה'
שאלה
26/05/2017 | 12:33
2
14
אני רוצה להעשיר את התזונה של הילד ב-יוד
מאיזה גיל מותר לאכול אצות?
תודה

 
לצפיה ב-'מאותו גיל שמותר לאכול ירקות '
מאותו גיל שמותר לאכול ירקות
28/05/2017 | 10:49
1
6
אין באצות מאכל שום דבר שקשור לגיל .
 
לצפיה ב-'בנוסף '
בנוסף
28/05/2017 | 11:46
1
 יוד יש בכמות מספקת בחלב ובדגים ובביצים,  ואם אוכלים תזונה מאוזנת מקבלים מספיק יוד.
יש גם יוד במים מינרלים או מי ברז ממעינות , מצד שני במים מזוקקים, מסוננים במסנן אבנית, או בריטה או מתקני השתיה הביתיים אין יוד.
לצפיה ב-'שומנים'
שומנים
19/05/2017 | 13:55
15
28

100 גרם בשר בקר – 6 גרם שומן רווי, 7 גרם שומן בלתי רווי
100 גרם שמן זית – 14 גרם שומן רווי, 73 גרם שומן בלתי רווי
100 גרם חמאה – 51 גרם רווי, 21 גרם שומן בלתי רווי
100 גרם אבוקדו – 2.1 גרם שומן רווי, 10 גרם שומן בלתי רווי
100 גרם אגוזי מלך – 6 גרם שומן רווי, 99 גרם שומן בלתי רווי
האם זה מוזר ש-אגוזי מלך מכיל יותר שומן רווי מאשר בשר בקר
וחמאה לא כזאת בעייתית אם ככה.
אל תשכחו ששמן זית מכיל גם וגם.
 
לצפיה ב-'זה נכון אבל בנוסף חשוב גם סוג השומן וכמה הוא רווי'
זה נכון אבל בנוסף חשוב גם סוג השומן וכמה הוא רווי
21/05/2017 | 10:34
14
76
חשוב לדעת גם שיש שומנים רב רוויים ויש חד רוויים .
השומן זאת שרשרת של פחמנים שמחוברים בקשרים , יש קשרים יחידיים ויש קשרים כפולים , מידת הרוויון של שומן זה כמה קשרים כפולים יש בשרשרת שלו . 
בשומן רווי אין בכלל קשרים כפולים. לעומת זאת בשומן לא רווי יכול להיות קשר כפול אחד או הרבה קשרים כפולים באותה שרשרת. 
בגוף של חיה בחלב אוב יצים יש שומן רווי ויש גם לא רווי וכנ"ל גם בצמחים , בדרך כלל בצמחים יש יותר שומן לא רווי אבל כמו שאתה רואה מהטבלה זה לא תמיד ככה.
הגוף זקוק למגוון של שומנים מכל הסוגים הוא מפרק אותם ומרכיב מהם תרכובות אחרות .
יש שני שומנים לא רווים שהגוף חייב לקבל מהמזון  ולא יכול ליצר בעצמו זה האומגה 3 והאומגה 6  - בשומנים אלה הקשר הכפול הראשון נמצא במקום שהגוף לא יודע ליצר אותו בעצמו , כאשר אוכלים את השומנים האלה הגוף מפרק אותם ומייצר מהם שומנים אחרים . אבל הגוף יכול להשתמש באחד מהם במקום השני למשל ליצר תרכובות מאומגה 6 במקום מאומגה 3 ולהפך.
בגלל שרוב הצמחים שאנחנו אוכלים ( תירס, סויה, חמניות, פקאן, שומשום ) שמהם מיצרים שמן יש הרבה אומגה 6 וכמעט או אין אומגה 3 הגוף שלנו מרקבל כמויות גדולות מאד של אומגה 6 ומעט אומגה 3 .
הבעיה היא שתרכובות מסוימות שמורכבות מאומגה 6 מגיבירות את התהליכים הדלקתיים בגוף , וזה יוצר בעיה של דלקתיות יתר שיכולה לגרום למחלות קרדיווסקולריות ( טרשת עורקים , ) ולהגביר מחלות אוטואימוניות ( דלקת פרקים, פסוריאזיס וכ"ד) לעומת זאת אותן תרכובות אם הן מאומגה 3 מרגיעות את התהליך הדלקתי.
ולכן טוב לשמור על יחס שווה של האומגות וזאת ע"י הקטנת הצריכה של אומגה 6 ככל האפשר ( כי ממילא יש אותה בכל דבר , אפילו בבשר ביצים וחלב יש יותר אומגה 6 כי בעלי החיים מוזנים גם הם בתירס , חמניות, סויה וכ"ד)  וצריכה של אומגה 3 - אומגה 3 יש בדגים ויש בצמחים מסויימים - בצמחים ירוקים, בגרעיני פשתן , צ'יה , מרווה, בשמן קנולה , ובאגוזי מלך.
בנוסף כדאי להחליף את השמן שמבשלים בו או מטבלים איתו סלטים בשמן שמכיל פחות אומגה 6 - כמו שמן זית ושמן קנולה ושמן אבוקדו. (שמכילים הרבה אומגה 9 - שהוא שומן לא רווי נאוטרלי ומעט אומגה 6 ) 
יש לזכור שרצוי להגביל את סה"כ השומן במזון גם כי שומן מכיל הרבה קלוריות ( פי 2 מפחממות ומחלבון) 
לצפיה ב-'אני באמונה שלי מאמין שהבעיה של המערב - '
אני באמונה שלי מאמין שהבעיה של המערב -
21/05/2017 | 16:21
13
16
המזון המודרני זה לא הבשר, בהכרח, אלא המזון המתועש והפחחמות- "קמח לבן" , חטיפים, עוגות שלא היו בעבר.
 
אני חושב שאנשים שמנים שיאכלו המבורגר אמיתי בלי לחם לבן - לא ישמינו כמו לאכול את זה, פיצות, וגאנק למיניהם.
 
לכן, אני לא אוהב ששומן מקבל משמעות מאוד גסה- שהבעיה העיקרית היא פחממות מודרניות- שלא היו בעבר ומלאכותיות.
לצפיה ב-'גם קמח הלבן בעיה וגם עודף הבשר השמן והשומן בעיה '
גם קמח הלבן בעיה וגם עודף הבשר השמן והשומן בעיה
21/05/2017 | 16:43
12
44
לדעתי התפיסה הנכונה היא שצריך לאכול את כל אבות המזון בצורה מאוזנת.
אני לא אוכל בכלל קמח לבן, אורז לבן, תפוחי אדמה, וגם לא שמן .
אני אוכל הרבה פירות והרבה ירקות , וזה עיקר התזונה שלי .
בנוסף ביצים גבינה רזה, ובשר עוף (טבע עוף), לחם רק לחם מקמח מלא (כמות הלחם  מוגבלת לשתיים שלש פרוסות ליום.)  קטניות חצי כוס עד כוס אחת עדשים מבושלים ליום.
הכל בלי שמן בלי מלח ובלי סוכר, אני לא אוכל בכלל שמן , לא סוכר ומשתדל כמה שפחות מלח.
לא נוגע בשום דבר שעבר את תעשיית המזון. (חוץ מגבינה לבנה חצי אחוז או שלשה אחוז)
שתיה רק מים , קקאו , קפה אחד בבוקר ותה אחד במצהריים. - לא משקאות ולא אלכהול.
 
לצפיה ב-'אני בטוח אם אחקור פעם איך אנשים נראו'
אני בטוח אם אחקור פעם איך אנשים נראו
21/05/2017 | 17:32
3
16
בלי פחממות שאכלו בשר אמיתי וירקות לא נראו ככה כמו היום
- היום הבעיה היא שיש מאכלים פחממתיים שישר הגוף לא צורך והם הופכים למאגר אנרגיה - שמועיל אבל מזיק.
עובדה שפחממה הופכת לשומן- שומן - לעיתים גם מוריד במשקל אם אתה לא תאכל שומן לא משנה גם אם זה זית או אבוקודו זה לא בהכרח טוב, אבל תעשה מה שאתה רוצה.
 
לצפיה ב-'יש המון מחקרים שכל הזמן מתבצעים ומתפרסמים'
יש המון מחקרים שכל הזמן מתבצעים ומתפרסמים
22/05/2017 | 10:41
2
23
ועל פי המחקרים האלה הרשויות משנות את ההמלצות שלהן אחת לכמה שנים .
יש מה שנקרא פירמידת המזון שהוא ההרכב הרצוי לדעת הרשות שמפרסמת אותו ( למשל פירמידת המזון בארה"ב)  
ההמלצות האחרונות מ 2015 הן לאכול בערך :  50 אחוז פחממות  20אחוז חלבון 30 אחוז שומן  ... וכן הלאה ( יכול להיות שאני לא מדייק , האחוזים הם מהקלוריות שמקבלים מכל אחד מהמרכיבים ולא מהכמות בגרמים.)  רוב השומן צריך להיות לא רווי שומן מהצומח  לאכול משומנים אומגה 6 ו 3 ביחסים ככל האפשר שווים, לאכול דגי ים פעם פעמיים בשבוע, אין צורך להגביל כולסטרול באוכל כי נמצא שהכאין קשר בין הכולסטרול שבאוכל לבים הכולסטרול שיש בדם.
  אבל כן יש צורך להגביל את השומן הרווי במיוחד שומן רווי מהחי באוכל כי נמצא ששומן רווי גורם למחלות קרדיווסקולריות ואנשים שאוכלים יותר מידי שומן רווי מהחי סובלים יותר מהתקפי לב וחיים פחות. 
ראה לינק : 
 
לצפיה ב-'ההמלצות'
ההמלצות
22/05/2017 | 11:44
1
15
איפה ראית בהמלצות אליהן קישרת משהו בקשר ליחס שבין אומגה3 לאומגה 6? 
לצפיה ב-'נכון, ההמלצה הזאת היא לא מהמסמך הזה .'
נכון, ההמלצה הזאת היא לא מהמסמך הזה .
22/05/2017 | 14:43
10
לצפיה ב-'אז אתה לא מבין כלום גבינת חצי אחוז'
אז אתה לא מבין כלום גבינת חצי אחוז
21/05/2017 | 17:36
7
18
זה זבל מזוקק
וגם גבינת 0 %
דווקא המומחים הכי גדולים ממליצים על חלב ושמנת חמאה שכמה שפחות שיחקו ועיבדו את המוצר עצמו-  כמו חלב  מלא- חמאה, שמנת - וייצור גבינות מהחלב - חבל שזה מה שאתה מבין- להגיע לגבינת דלת שומן - מוסיפים פחממות לגבינה - אחרת אם מוציאים את השומן הטבעי של החלב - מגיעים למוצר שהוא זבל - לבריאות.
 
אתה מאלה שחושבים ש0% זה בריא!?! אמנם הגבינות השמנות מכילות פחות סוכר חלב- וגם חמאה וגם לייצר חמאה- ויוגורט אמיתי לא 0% הוא יותר בריא מהחרטה.
בהצלחה.
לצפיה ב-'אני אוכל חצי אחוז כי זה יותר טעים לי , לא בגלל שזה בריא יותר'
אני אוכל חצי אחוז כי זה יותר טעים לי , לא בגלל שזה בריא יותר
22/05/2017 | 10:31
2
15
העיניין של הגבינה חצי אחוז אצלי זה רק עניין של טעם והעדפה.
אני לא אוהב טעם שומני , דברים שומניים מידי כמו חמאה שמנת ודברים מטוגנים עושים לי בחילה הרגשה של כבדות בקיבה וגורם לי לצרבת . 
תופעת לואי טובה של זה שבגלל זה אני אוכל פחות שומן ואז גם יותר קל לי לשמור על המשקל.
אבל   כשמחשבים את הערך של סה"כ כמה שומן מכל סוג אתה אוכל ליום יש בספרות ערכים מומלצים לכל אחד מסוגי השומן שאם אתה עובר אותם , או אוכל יותר מידי מסוג אחד של שומן , זה מתחיל להיות לא בריא.
למשל אתה יכול לאכול חמאה מזוקקת או שומן מזוקק כל יום  ואם לא עברת את הערך הכללי של אחוז שומן רווי ליום אום אכלת גם שומנים אחרים כמו שאתה צריך זאת תזונה בריאה מאד.
לדוגמה  כתוב בספרות שגבר בריא במשקל 75 קילוגרם גובה 175 ס"מ בגיל 50 - צריך לאכול  : לפחות 2 גרם שומן אומגה 6, לפחות  2 גרם שומן אומגה 3  , סה"כ שומן צריך לא יותר מ 30 גרם ליום, ולא לאכול יותר מ 10 גרם שומן רווי ... וכן הלאה   (הערכים רק משוערים אל תקח את זה כדוגמה) 
אז אחרי שתברר בהתאם לגיל שלך ולגובה שלך למשקל שלך ולבריאות שלך ( למשל אנשים שסובלים ממחלה מסויימת זה שונה)  כמה אתה צריך לאכול מכל סוג שומן תוכל לבדוק את התפריט שלך ולראות אם אתה עומד בזה - יש מחשבון כזה באתר נטוגרין או גולינגו .
 
לצפיה ב-'גם חלב 1% זה '
גם חלב 1% זה
22/05/2017 | 11:10
1
13
גם אם תקח חלב מפרה שלך לא תוכל להגיע ל-1% בצורה פשוטה.
 
אם זה עושה לך טוב, לבריאות
לצפיה ב-'זה מאד פשוט שמים את החלב בצנטרפוגה '
זה מאד פשוט שמים את החלב בצנטרפוגה
22/05/2017 | 14:46
16
זה מכשיר שמסתובב במהירות ואז השומן נפרד מהחלב וצף למעלה בגלל שהוא קל יותר מהיתר .
למעלה מתקבלת שמנת או חמאה ולמטה חלב רזה בלי שומן או עם פחות שומן .
תהליך הפרדת שומן מחלב הוא פיזיקלי לחלוטין, אין שום תהליכים כימיים או סינטיים בתהליך הזה.
לצפיה ב-'"המומחים הכי גדולים"'
"המומחים הכי גדולים"
22/05/2017 | 11:47
3
14
על כל מומחה "הכי גדול" שלך אני מביא שני מומחים לא פחות גדולים שאומרים   את ההיפך. תהליך הפרדת השומן מהחלב הוא לא תהליך בעייתי.
לצפיה ב-'חלב 1% זה לא חלב זה '
חלב 1% זה לא חלב זה
22/05/2017 | 12:59
2
18
זבל מזוקק,
 זה שאתה אוהב את זה לבריאות
אבל לעשות ממוצר מסוים להוריד לו את השומן הטבעי שלו
בתהליכים שעושים אותו דיאטיים הם הכי לא ריאים לגוף
הריון בשומן שיה משביע - אתה פשוט לוקח את הטוב של המשמעות הטובה של השומן שאמור לספק חומרים לגוף ובין היתר לגרום לתחשות שובע  - ל1% חלב- 
בדיחה טובה של "בריאות" מזויפת הטיית הציבור.
 
3% עושה פחות נזקן מ1%-0%
 
חלב וגבינה עדיפה -   תחקור פעם איך אנשים נראו ושקלו - היו מחלות אבל לא היום סוכרת- כי הפחממות מביאות את זה, סוכר- הבשר- זה הצרה הקטנה- התוספות שהיא באה איתה- פחממות בלי ערכים תזונתיים- הם הכי גרועים.
 
אני למשל אוכל קינואה אבל היא לא משמינה כמו לחם גם אם תאכל כל יום קינואה לא תשמין כמו קמח לבן.
 
שעועית גם לא תהפוך אדם לשמן אלא מה שמתלווה לו.
לצפיה ב-'הוצאת השומן מהחלב הוא תהליך עתיק יומין '
הוצאת השומן מהחלב הוא תהליך עתיק יומין
22/05/2017 | 14:53
25
גם שבטים פרימיטיביים ביותר יודעים לעשות את זה.
המכשיר נקרא מחבצה מטלטלים את החלב והשומן נפרד ממנו , כך מיצריפ חמאה ושמנת ומה שנשאר זה חלב רזה שממנו אפשר לעשות גבינה רזה .
כמו שכתבתי קודם אני מעדיף גבינה בלי שומן בגלל הטעם האישי שלי , תמיד אפשר לאכול גבינה שמנה אם אוכלים פחות (בהתאם לכמות הקלוריות ולכמות השומן שצריך בדיטה) רק צריך גם לדאוג למקור נוסף של חלבון וסידן כי בגבינה רזה יש יותר חלבון ויותר סידן יחסית לשומן ויחסית לקלוריות..
קינואה - מסכים שזה בריא מאד, ועדיף בהרבה על חיטה לבנה - למשל אפשר להשתמש בו כתחליף לקוסקוס או בורגול,.
 
הסבר נוסף :- בעבר היו עושים את זה במכשיר שנקרא  "מחבצה" פשוט כלי מעור שבו מטלטלים את החלב.
היום משתמשים בצנטרפוגה 
עוד משהוחשוב- כשמיצרים גבינה מוצאים את המוצקים מנוזלים ( גם זה תהליך טיבעי ופשוט שמתבצע ע"י סינון דרך מסננת או בד )  המוצקים שנשארים בגבינה מכילים את הסידן החלבון בעיקר, הסוכר של החלב מומס במים של הגבינה ולכם בגבינה יש פחות פחממות מאשר בחלב. 
לצפיה ב-'סיסמאות, סיסמאות'
סיסמאות, סיסמאות
22/05/2017 | 16:06
12
"בתהליכים שעושים אותו דיאטיים הם הכי לא [ב]ריאים לגוף" - כן? אתה רוצה לפרט קצת מה אתה יודע על אותם "תהליכים לא בריאים"?
 
די מעצבן לקרוא שוב ושוב כל מיני תיאוריות וחצאי תיאוריות מועתקות ממקורות עלומים, כאשר ברוב המקרים  המעתיק בקושי מבין על מה מדובר, ומתייחס למה שקרא כ*עובדה*.  אתה מציע לי "לחקור פעם..."  ואני מציע לך אותו דבר בדיוק.
 
בכל אופן, שיהיה לך בתיאבון עם הקינואה. 
לצפיה ב-'אבקת קקאו אורגני איכותית'
אבקת קקאו אורגני איכותית
21/05/2017 | 12:37
1
10
שלום לכולם
האם אפשר לקבל המלצה על אבקת קקאו אורגני איכותית? האם יש חברה שהאבקה שלה מומלצת?
תודה מראש
לצפיה ב-'יש קקאו אורגני מאד מאד יקר בהשוואה לקקאו רגיל'
יש קקאו אורגני מאד מאד יקר בהשוואה לקקאו רגיל
21/05/2017 | 14:57
14
אני משתמש בבקקאו רגיל דל שומן (קקאו לעוגות) של עלית .
בפינג'אן של קפה כוס מים כפית -2 קקאו , מוסיף כמה זרעים של הל (רק הגרגירים השחורים) 
מבשל כמו שמבשלים קפה טורקי.
זהו.
לצפיה ב-'צנטרום סילבר'
צנטרום סילבר
20/05/2017 | 17:09
1
7
מתי כדאי לקחת כדור צנטרום סילבר ערב או בוקר והאם יש צורך להוסיף טיפול ויטמין D שלקחתי 10 טיפות ביום עד התחלת הצנטרום
לצפיה ב-'זה מאד תלוי במינון, וכמה ויטמין D את צריכה לקבל'
זה מאד תלוי במינון, וכמה ויטמין D את צריכה לקבל
21/05/2017 | 10:12
14
ויטמין D הוא בעצם לא ממש ויטמין  (ויטמין זה חומר שהגוף לא יכול ליצר בעצמו) , כי הגוף יודע ליצר אותו מהשומן שתחת העור עם חשיפה לאור השמש , חשיפה של כ 10 דקות לשמש פנים ידיים ורגליים ( בלי משחת שיזוף)  מספקות מספיק ויטמין D לשלשה ימים . (ראי טבלה בלינק http://www.vitamind.co.il/calc )
ויטמין D נמצא באופן טיבעי גם במזונות מהחי - בשר ביצים וחלב. והגוף יודע לספוג אותו גם משם.
אם את זקוקה לויטמין D בגלל שמצאו אצלך חוסר בבדיקות דם ( למרות שרשויות הבריאות מצאו שאין טעם לבצע בדיקות כאלה)  את יכולה לקחת תוסף גם טיפות וגם צנטרום אבל תעשי חשבון שלא לעבור את המקסימום שמותר שזה 2000 יחב"ל , על האריזה כתוב כמה יש בה.
 בגלל שויטמין D מצטבר בגוף, ולא מופרש בשתן  בעודפים שלו מעל רמה מסויימת גורמים לבעיות בריאותיות (רעילות) 
צנטרום סילבר זה מולטיויטמין מולטי מינרל כללי  שטוב לקחת בכל מקרה לאספקת ויטמינים כללית לגוף , אבל זה לא למצבים שיש חוסר משמעותי , ולכן לפעמים בנוסף לצנטרום כדאי לקחת גם תוסף נוסף.
לא משנה אם לוקחים ויטמינים בבוקר או בערב - רצוי לקחת ביחד או אחרי ארוחה , אבל זה לא קריטי.
למשל לנשים (בדרך כלל נשים רזות) בגיל שמעל 50 שסובלות או עלולות לסבול בריחת סידן,  מומלץ לקחת תוסף שמכיל גם ויטמין D וגם סידן בנוסף לצנטרום סילבר .
 
לצפיה ב-'האם יש כאן משהו שמשתמש בתרופה סקסנדה? אשמח לחוויות\תובנות'
האם יש כאן משהו שמשתמש בתרופה סקסנדה? אשמח לחוויות\תובנות
18/05/2017 | 22:14
5
לצפיה ב-'הרגלי אכילה אבות ובנים'
הרגלי אכילה אבות ובנים
18/05/2017 | 10:35
3
24
אבות לבנים בני 8-13? מכירים כאלה? אני זקוקה לעזרתכם! ��
 שמי מאיה ואני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. כחלק מעבודת הגמר (תזה) שלי אני מתעניינת בהרגלי האכילה של אבות ובנים. אשמח אם תשקיעו מעט מזמנכם ותעזרו לי במענה על השאלון המצורף או תפיצו למכרים שזה עשוי להיות רלוונטי בעבורם זה יעזור לי מאוד!! תודה רבה רבה לעוזרים!! �� ��
https://ruppin.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_bfuSa3...
לצפיה ב-'הסקר הזה לא תקין - אחרי הדף הראשון אימייל וגיל הסקר נגמר '
הסקר הזה לא תקין - אחרי הדף הראשון אימייל וגיל הסקר נגמר
18/05/2017 | 10:48
9
לצפיה ב-'תודה על ההתייחסות'
תודה על ההתייחסות
18/05/2017 | 11:20
1
14
הסקר מיועד לאבות לבנים בני 8-13 ייתכן ומילאת תנאים שונים מאלו בעמוד הפרטים ולכן הסקר סינן? אם אין זה כך אשמח לדעת.
תודה רבה!
לצפיה ב-'חבל שזה לא כתוב כאזהרה בהתחלה, או לפחות ביציאה, מילא.'
חבל שזה לא כתוב כאזהרה בהתחלה, או לפחות ביציאה, מילא.
18/05/2017 | 12:40
11
חוץ מזה גם אבא  לילד בגיל 20 היה פעם אבא לילד בגיל   8-13 ... 
לצפיה ב-'דבש בכוס תה'
דבש בכוס תה
15/05/2017 | 08:03
3
23
האם זה טוב לשים כפית דבש בכוס תה?
הבת שלי  המתבגרת מודאגת כי חברה שלה קראה איפשהו שדבש עם מים רותחים מתפרק והופך ל'רעל'.
אשמח לתובנות כדי להרגיע הצאצאית
תודה מראש
לצפיה ב-'דבש לא הופך לרעל בכוס תה.'
דבש לא הופך לרעל בכוס תה.
15/05/2017 | 10:58
2
25
מצד שני דבש לא יותר בריא מסתם סוכר .
 
לצפיה ב-'דבש'
דבש
15/05/2017 | 11:29
1
18
אין תועלת בדבש בכוס תה במצב של גרון כואב, למשל?
לצפיה ב-'כן יש תועלת בדבש לשיעול , אבל זה לא מדעי '
כן יש תועלת בדבש לשיעול , אבל זה לא מדעי
15/05/2017 | 16:37
18
יש משהו בתחושה שהדבש נותן בגרון מגורה שמרגיע  כאבי גרון ושעול וגירויים בגרון והמערכת הנשימה.
לכן שמים גם דבש בסירופ נגד שעול.
דבש גם טעים למי שאוהב את הטעם וגם יש לו תכונות מיקרוביאליות משמרות  ועוד דברים טובים.
התכוונתי שמבחינה תזונתית ( הרכב הסוכרים , כמות הקלוריות ...) דבש לא יותר יעיל מסוכר רגיל.
והוא גם משמין כמו סוכר רגיל.
לצפיה ב-' פורומים נפתחים מחדש '
פורומים נפתחים מחדש
( לעמוד שלי בתפוז )
15/05/2017 | 12:32
2
  סובלים מכאב כרוני ואין לכם את מי לשתף?
פורום כאב עצבי וכאב כרוני נפתח מחדש על מנת לדבר על ההתמודדות ולקבל תמיכה אחד מהשני!
 
 צריכים ייעוץ לגבי זכויות יוצרים או מפתחים מוצר חדש?
פורום קניין רוחני ופטנטים נפתח מחדש לכל היזמים שבנינו, היכנסו ושאלו את המומחה!
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'עזרת הפורום במשקה התאוששות '
עזרת הפורום במשקה התאוששות
09/05/2017 | 20:17
3
33
מתאמן כמה שנים לאחר הפסקות בשל תשישות כל םעם לאחר ריצה מתעורר באמצע הלילה כאילו נגמר הדלק 
ואני אוכל כיכרות של לחם 
בעבר השתמשתי בגיינר למרות שמנסה שוב גם לא מצליח להתאושש ונגעל כבר לשתות את זה
מצאתי שבירה ורדבול מאושש אותי כמו שצריך 
למישהו יש רעיון למשקה בריא יותר ?
 
 
 
לצפיה ב-'שום דבר ממה שכתבת לא בריא וגם מזיק לבריאות'
שום דבר ממה שכתבת לא בריא וגם מזיק לבריאות
10/05/2017 | 13:04
2
39
התזונה צריכה להיות נכונה ומאוזנת גם למי שעושה ריצות מרתון.
אתה לא אמור לחסל כיכרות לחם - בטח לא לחם לבן ולא לגעת בבירה ובאלכהול - רדבול זה רעל . בירה כנ"ל.
המשקה הבריא היחידי שקיים בעולם  זה מים.
כדי לקבל אנרגיה אתה אמור לאכול בריא -הכי חשוב זה  חלבונים בכמות מספקת לשרירים שלך וגם את כל אבות המזון האחרים - שומנים  ופחממות וסיבים תזונתיים וויטמינים ומינרלים.
כל חוסר באחד מאבות המזון או אחד הויטמינים או המינרלים יגרום לך להתמוטטות חולשה וכ"ד...
 לחם אלכהול וסוכר (ברדבול יש המון סוכר) אלה פחממות ריקות הפחממות האלה הן ללא ויטמינים ומינרלים שזקוקים לגוף ובנוסף הם גם מבזבזות ומפריעות לקליטה של ויטמינים ומינרלים לצורך העיכול שלהן .
הקפאין גם מפריע לקליטה של ויטמינים ולכן לא רצוי.
הסוכר והקפאין שיש במשקאות אנרגיה כמו רדבול ( או האלכהול בבירה) נותנים לך הרגשה זמנית של אנרגיה אבל בטווח הארוך הם גורמים לחסר ביסודות מזון אחרים ולכן גורמים לך להתמוטטות המאוחרת. 
בקיצור - אכול בריא , בשר, גבינה ,ביצים, לחם מלא (לחם חי)  והרבה ירקות ופירות ושתה רק מים. 
לצפיה ב-'קפאין'
קפאין
11/05/2017 | 17:13
1
11
לפי המחקרים מהשנים האחרונות קפאין טוב לבריאות. גם בירה בכמות מתונה ככל הנראה לא רק שאינה מזיקה היא אפילו מועילה - כנראה בזכות האלכוהול. 
לצפיה ב-'יש גם מחקרים שאלכהול מזיק גם בכמויות קטנות'
יש גם מחקרים שאלכהול מזיק גם בכמויות קטנות
14/05/2017 | 10:33
11
למשל לנשים בהריון הנזק הוכח בוודאות .
אלכהול גורם להגברת החדירות של חומרים לתוך תאים בגוף ( פועל על הממברנה של התא) ולכן מגביר את מהירות הספיגה של תרופות וחומרים אחרים , גם ספיגה של חומרים מזיקים לתוך התאים.
קפאין זה סם אלקלואידי שמשפיע על מערכות בגוף הוא מעורר ממריץ ומפריע לשינה יש אנשים שזה טוב להם, ויש שזה מזיק להם, חוסר שינה יכול מאד להזיק.
במשקאות אנרגיה יש כמות גדולה מאד של קפאין.
הבעיה באלכהול וקפאין שאלה חומרים שמשבשים את הפעילות הטיבעית של הגוף, זה פועל על הגוף כמו תרופה וכמו לכל תרופה יש לחומרים אלה תופעות לואי לא בריאות.  
בכל אופן הבעיה העיקרית במשקאות אנרגיה זו כמות גדולה מאד של סוכר נקי .
לצפיה ב-'קמח ועיכול'
קמח ועיכול
08/05/2017 | 21:03
2
24
הי
שמתי לב שקמח לבן גורם לי לבטן נפוחה ואין לי רגישות לגלוטן.
האם יש קמח שהוא מתעכל בצורה טובה יותר מאשר קמח לבן?
לצפיה ב-'קמח מלא . - יש בו סיבים שעוזרים לעיכול, וגם יותר ויטמינים'
קמח מלא . - יש בו סיבים שעוזרים לעיכול, וגם יותר ויטמינים
09/05/2017 | 11:23
1
19
וגם פחות גלוטן.
הבעיה שהוא יותר איטי בתפיחה , בעוגות שמרים צריך יותר ללוש ויותר זמן לתפיחה.
בעוגות אחרות צריך אולי יותר חלבון ביצה כדי שיחזיק את העוגה כי יש בו פחות גלוטן ( הגלוטן מתקשה באפיה ומחזיק את המבנה של המאפה, במקרה שמשתמשים בקמח עם פחות גלוטן צריך חלבון אחר כמו חלבון ביצה ) 
לצפיה ב-'תודה'
תודה
09/05/2017 | 14:37
1
לצפיה ב-'האם את סובלת מדכדוך ועצבנות לפני הווסת? שינויים תכופים במצב '
האם את סובלת מדכדוך ועצבנות לפני הווסת? שינויים תכופים במצב
09/05/2017 | 09:39
7
אני מזמינה אותך להשתתף במחקר חדשני בבית החולים איכילוב הבודק את יעילות הטיפול בנשים הלוקות בתסמונת דיספורית קדם ויסתית.
המעוניינות להשתתף או לשמוע פרטים נוספים מוזמנות לפנות אלי בטלפון: 03-6973685 או במייל: maayanmol@gmail.com
שבוע מצוין, מעיין

לצפיה ב-' עיכול קלוריות ??'
עיכול קלוריות ??
07/05/2017 | 15:09
1
29
שלום, אם מכניסים את המזון לפה ,לועסים מעט ולאחר מכן יורקים אותו ( האוכל לא נכנס לקיבה- כי לא בולעים אותו). האם הקלוריות נספרות ?? האם דרך בלוטות הטעם הקלוריות מתעכלות ונספרות? תודה .
לצפיה ב-'מה שיורקים או מקיאים לא מתעכל ולכן גם לא משמין'
מה שיורקים או מקיאים לא מתעכל ולכן גם לא משמין
07/05/2017 | 16:01
26
הספיגה מתבצעת במעי הדק ולכן רק מה שעובר במערכת העיכול ומגיע למעי הדק (בהמשך הקיבה)  .
בנוסף העיכול הוא לא מושלם ולכן אם יש שילשול או עיכול מהיר - כמו במקרה שאוכלים הרבה סיבים תזונתיים העיכול חלקי ולא כל הקלוריות נספגות.
ולכן ירקות ירוקים, לחם מקמח מלא , ומאכלים אחרים שיש בהם הרבה סיבים פחות משמינים מלחם לבן ואוכל בלי סיבים.
 
 
לצפיה ב-'1200 קל' ליום ללא ירידה'
1200 קל' ליום ללא ירידה
02/05/2017 | 17:03
2
47
שלום
אני כבר כמעט 3 חודשים בדיאטה מאוזנת של 1000-1200 קל' ליום.
בחודש הראשון ירדתי 4 קילו ומאז אני לא יורדת כלום. אני משלבת פעילות ספורטיבית כ 3 פעמים בשבוע. (פעמיים הליכה במשך שעה + בימים האחרים חצי שעה על הסטפר בבית).
אני מאוד מתוסכלת...
אני בת 42 וגובה 160. ויש בפני דרך ארוכה לעשות...
אשמח לשמוע את דעתכם, טיפים ומה שיכול לעזור. תודה רבה דורית
לצפיה ב-'דיטה שנתקעת ומה לעשות'
דיטה שנתקעת ומה לעשות
03/05/2017 | 10:51
1
45
כשמתחילים דיטה  תמיד בהתחלה יש ירידה מהירה במשקל אשר מאיטה ככל שמתקדמים בדייטה ואפילו עוצרת אחרי כמה זמן .
הסיבות לזה קשורות במטבוליזם של הגוף בשינויים במאזן הנוזלים ועוד.
הסיבה העיקרית  להאטה בירידה במשקל עם התקדמות הדיטה היא ששככל שמתקרבים למשקל היעד ההפרש במאזן הקלורי נעשה קטן יותר. 
 לכל אדם לפי גובה ופעילות יש את כמותה קלוריות שהוא זקוק כדי להשאר במשקל מסויים אם למשל המספר הזה הוא 2000 קלוריות ליום , אז אדם שיאכל 2000 קלוריות ליום בדיוק ישאר במשקל שלו , אם יאכל רק 1000 קלוריות יווצר לו פער של 1000 קלוריות וכל שיבעה ימים ירד בקילוגרם אחד( 1 קילוגרם=7000 קלוריות)  אבל ככל שירד במשקל הפער הזה (בין הכמות קלרויות שהוא צריך לזה שהוא אוכל) יצטמצם ואז גם קצב הירידה במשקל יצטמצם בהתאם. 
סיבות נוספות - שגיאות בחישוב הקלוריות אולי את אוכלת יותר מאשר את מוציאה . אולי הדייטה שלך לא באמת 1000-1200 קלוריות.  - שימי לב לכמות הקלוריות במשקאות, בניגוד למה שחושבים גם בירקות יש קלוריות  (לזכור שפילים משמינים רק מעשב) ולכן השיטה של שומרי משקל לתת 0 לירקות היא לא נכונה.
 
תכלס מה לעשות: 
1. לחשב בדיוק כל מה שנכנס לפה- כדאי לנהל יומן שבו רושמים ומחשבים כל מה שנכנס לפה כולל שתיה. ולחשב קלרויות, עדיף לשקול את הדברים שאוכלים (לפחות בהתחלה) . למדוד במדוייק שומן שמן ומאכלים שמכילים הרבה שומן - אגוזים שקדים וכ"ד. כי כל גרם שומן זה פי 2 קלוריות מגרם פחממות או חלבון.
2.  באותו מספר קלוריות לשנות את היחסים בין אבות המזון לטובת חלבון - להפחית פחממות ושומנים בדיטה ולהגביר את כמות החלבון וגם את הסיבים התזונתיים .
דיטה עם יותר חלבון ופחות פחממות נותנת תוצאה הרבה יותר מהירה מדיטה עם פחממות. (באותו מספר קלוריות) .
הסיבים התזונתיים עוזרים להרגשת השובע. (סיבים יש הרבה בירקות פירות דגנים מלאים)
3. לא להתיאש להמשיך את הדיטה הירידה במשקל תתחדש - לשים בעדיפות גבוהה את האכילה וחישוב הקלוריות, הפעילות הגופנית עוזרת אבל היא פחות משמעותית מאכילה. - אין טעם להגביר פעילות גופנית במצב של דיטה תקועה זה לא מה שיעזור.
 
בהצלחה.
 
 
לצפיה ב-'הערה'
הערה
03/05/2017 | 12:06
28
1 ק"ג (של שומן גוף) הוא 7700 קלוריות, לא 7000. 
לצפיה ב-'דיאטה- לא להיות בזה לבד'
דיאטה- לא להיות בזה לבד
29/04/2017 | 16:09
3
41
היי
מחפש שותפים לתהליך ירידה במשקל באיזי. אני רוצה לרדת 25 קילו עד גיל 35, כלומר במשך 3.5 שנים.
אשמח לדעת מי נמצא במצב דומה (מבחינת המשקל שרוצה לרדת, לאו דווקא גיל) ומעוניין לעבור את התהליך ביחד איתי. יש לקבוצה כח גדול להצליח. ללא צורך במפגשים פרונטליים, פשוט שיהיה עם מי לחלוק את ההתמודדויות.
לצפיה ב-'מנסיון האישי שלי זה לא עובד ככה'
מנסיון האישי שלי זה לא עובד ככה
30/04/2017 | 10:09
2
39
זה כמעט בלתי אפשרי לשמור על גרעון קלורי מתון כלכך במשך כמה שנים .
השיטה הטובה והיעילה היא לרדת את המשקל העודף במשך כחצי שנה - שנה (דיטה עם גרעון קלורי של כמה מאות קלוריות ליום, כך שבשקילה של אחת לשבוע רואים הבדל)  ואחרי כן להמשיך לשמור על  המשקל שהושג .
אם הדיטה נמשכת יותר מידי זמן אנשים מיתאשים , הבעיות שיש בחיים, לחץ הסביבתי , התנאים שמתשנים בחיים, גורמים לחריגות ולאנשים לשכוח מהדייטה והמשקל העודף חוזר או אפילו מחמיר.
גנ- אני ירדתי  25 קילוגרם ומצליח לשמור על המשקל כבר שלש וחצי שנים .
השיטה שלי היתה כמו שכתבתי , דיטה מאוזנת עם גרעון קלורי של חמש מאות קלוריות ליום ( כמו שומרי משקל)  .
ואחרי שהגעתי למשקל הרצוי עברתי לתפריט קבוע של תזונה בריאה .
משתדל לאכול תפריט קובע - כלומר בדיוק אותם דברים ב אותן שעות, כל יום . 
 יש הרבה מאכלים ( כל הג'אנק פוד, ממתקים וכ"ד) שאני פשוט לא נוגע בהם בכלל יותר . לא מרשה לעצמי חריגה אפילו קלה , לא בארועים ולא במסיבות ולא בבית קפה - נאדה.  מבחינתי ג'אהק פוד ואוכל תעשייתי ואוכל לא בריא זה "טרף" כמו ש"חזיר" עבור חרדי. 
 
לצפיה ב-'תודה על העצה'
תודה על העצה
30/04/2017 | 15:26
1
17
אני בכל זאת חושב שלי זה מתאים יותר מה שאני מחפש. אם בכל זאת יש אנשים שרוצים להצטרף לתהליך שלי, או לשמוע עוד פרטים לפני שהם מחליטים אם זה מתאים להם, אני אשמח לענות.
שבוע טוב
לצפיה ב-'לא מבין למה אתה צריך שותף? הרי זה הגוף שלך בלבד.'
לא מבין למה אתה צריך שותף? הרי זה הגוף שלך בלבד.
03/05/2017 | 11:00
17
בכל אופן מה שאתה צריך עלשות זה לאכול בדיוק את מספר הקלויות שדרושות לגובה שלך ולמשקל היעד שאליו אתה רוצה להגיע- כמובן שבצורה כזאת הירידה במשקל היא בגרף אקספוננציאלי יוד כי ככל שאתה מתקרב למשקל היעד בהתאם הפער הקלורי פוחת וקצב הירידה במשקל יורד .
למשל אם בשנה הראשונה תרד קילו אחד בחודש - חודשיים בשנה השניה תרד אולי חצי- רבע קילו  בחודש ובשלישית כבר כמעט כלום ...
אני עושה דיטה כזאת כבר שלש חצי שנים , אבל התחלתי בדיטה של 1500 קלרויות בחצי שנה- שנה הראשונה כדי להגיע קודם למשקל המטרה ( 25 - BMI24)  ורק אחרי זה עברתי למשטר של שמירה של 2300 קלוריות ליום בערך שעליו אני שומר עד היום.
לצפיה ב-'אכילה רגשית איך מתמודדים איתה?'
אכילה רגשית איך מתמודדים איתה?
29/04/2017 | 13:28
2
33
שלום לכולם אשמח לעזרה..
קראתי מאמר על אכילה רגשית איך מתמודדים איתה ורציתי לדעת האם מיינדפולנס באמת יכול לעזור לאכילה רגשית?
 
תודה מראש 
לצפיה ב-'התמודדות עם אכילה רגשית'
התמודדות עם אכילה רגשית
29/04/2017 | 16:16
27
היי
אני התחברתי למיינדפולנס ומיינדפולנס בעיניי מתחברת לאכילה רגשית. אכילה רגשית היא בריחה הרי ובמיינדפולנס אתה נמצא בכאן ועכשיו, בלי לברוח. יחד עם זאת, לדעתי, חשוב למצוא בפנים מה הצורך שלך באכילה הרגשית, על מה היא מכסה ובהתאם לזה לחפש מה יתן תמיכה בהתמודדות עם מה שאת/ה מנסה לכסות. מיינדפולנס או כל שיטה אחרת. אשמח לייעץ במידה ויש עוד צורך.
לצפיה ב-'מבחינתי אכילה ריגשית כשאני אוכל עוד גזר או עוד תפוח עץ '
מבחינתי אכילה ריגשית כשאני אוכל עוד גזר או עוד תפוח עץ
30/04/2017 | 10:14
26
לא צריך לפחד מאכילה ריגשית ולא צריך להלחם בה.
פשוט כשיש צורך ריגשי לזלול משהו מחוץ לארוחות , במקום לאכול ג'אנק לאכול דברים בריאים ולא משמינים.
לפעמים אני אוכל שישה גזרים , או חצי קילו מלפופנים, או עוד איזה פרי שניים... אז מה ?
 
 
לצפיה ב-'זקוקה להמלצה על מכשיר כמו צ'יפסר.'
זקוקה להמלצה על מכשיר כמו צ'יפסר.
26/04/2017 | 13:11
3
16
הבנתי שיש גם מכונה שנקראת frier  משהו וניתן להכין איתה כל דבר עם מעט שמן, כמו שניצל. למי יש המלצות בנושא?
לצפיה ב-'אני משתמש במחבת טפלון פשוט אבל עם מכסה .'
אני משתמש במחבת טפלון פשוט אבל עם מכסה .
26/04/2017 | 15:20
2
21
כך שהאוכל (ביצה עיין עם נבטים וירק בדרך כלל) גם נצלה מלמטה וגם מתבשל באידים שלו ...
שיטה אחרת זאת אפיה בתנור רגיל גם בלי שמן , לפעמים על רשת מעל תבנית _(מורחים תבלינים שמים על רשת מעל תבנית ושמים בתנור והופכים מידי פעם , כל השומן יורד למטה).
ושיטה שלישית זה אידוי בסיר של הקוסקוס, אני שם ירקות כמו סלק, דלורית , ברוקולי, בטטה, סלרי, כרובית , כרוב... וכן הלאה בסיר של הקוסוקס למעלה מלמטה שם מים
והאדים מבשלים את זה , הטעם הרבה יותר טעים מאשר מבושל\מכובס במים כי כל הטעמים נשארים .
אני לא משתמש בכלל בשמן ולא אוכל בכלל שמן, אני  חושב ששלא שצריך מכשיר מיוחד לבישול בלי שמן , פשוט אל תיקני בכלל שמן, כי זה דבר מיותר לחלוטין.
לצפיה ב-'תודה, זה יכול להתאים לי'
תודה, זה יכול להתאים לי
26/04/2017 | 20:20
1
9
ואני לפעמים מכינה צ'יפס בתנור, אבל הם טעמו צ'יפס שהכינו בצ'יפסר, כנראה כמעט ללא שמן ומאוד אהבו את זה. עכשו אני רואה שיש גם מכשירים שאפשר להכין איתם דברים נוספים ולכן אני שואלת.
לצפיה ב-'תפוחי אדמה זה פחממות ריקות "לבנות"'
תפוחי אדמה זה פחממות ריקות "לבנות"
27/04/2017 | 11:37
12
ולכן לא בריא לאכול יותרמידי צ'יפס ותפוחי אדמה. (0כנ"ל כל המאפים מקמח לבן פסטות ואורז לבן )
נסי לעשות צ'יפס מירקות אחרים כמו גזר בטטה גבעולי סלרי ...
השתמשי רק בשמנים בריאים : קנולה, זית , אבוקדו , פישתן .
אל תקני את הציפסים המוכנים הקפואים כי הם מצופים בשומן לא בריא.
תני לילדים מוצרים רק מקמח מלא , גם אם זה קצת פחות טעים מהקמח הלבן - שיתרגלו - זה שווה.  גם עוגות נסי לעשות מקמח מלא או מקמחים אחרים ולא מקמח לבן, במחלקה של האורגני בסופר תמצאי המון סוגים של קמחים בריאים .
בתאבון.
 
במקום קוסקוס ואורז השתמשי בקינואה.
 
 
 
 
לצפיה ב-'שייק ירוק - האם אני מגזים?'
שייק ירוק - האם אני מגזים?
26/04/2017 | 14:43
1
23
כבר קרוב לשנה שאני מכין ושותה שייקים ירוקים בבקרים, אבל בחודשים האחרונים שכללתי את המתכון שלי והגברתי את הקצב. רציתי לדעת האם אני מגזים ברכיבים והאם יש המלצות לשיפור.
 
אני שותה שייק ירוק בממוצע 6 פעמים בשבוע והוא מכיל:
 
1. שלושה סוגי עלים ירוקים (מתחלף. הנפוצים: שמיר, נענע, תרד, חסה, ברוקולי, עלי בייבי, פטרוזיליה, כוסברה, עלי סלרי).
2. מלפפון אחד ובננה אחת.
3. כפית וחצי זרעי צ'יה (משרה במים כ-15 דקות לפני).
4. כפית וחצי זרעי פשתן (טוחן במטחנת קפה).
5. כשתי כפיות פולי קקאו גרוסים (טוחן במטחנת קפה).
6. כפית וחצי ספירולינה (אבקה או פתיתים).
7. חופן של אגוזי מלך\שקדים\קשיו + חופן של ג'וגי ברי.
8. כשתי כוסות מים.
 
סך הכל כמעט ליטר משקה.
 
תודה רבה!
לצפיה ב-'נשמע מאד בריא ומזין '
נשמע מאד בריא ומזין
26/04/2017 | 15:09
18
עדיין יש לי את כל השיניים בפה אז אני מעדיף לאכול את כל הדברים האלה כמו שהם.
אבל זה רעיון מעולה ופעם כשלא ישארו לי שיניים אכין גם שייקים כאלה. 
לצפיה ב-'חוסר בברזל עקב אי אכילת בשר'
חוסר בברזל עקב אי אכילת בשר
25/04/2017 | 15:02
8
24
שלום.
רציתי לדעת אילו תחליפים ומה רמת היעילות שלהם, קיימים להחלפת בשר בקר לצורך קבלת ברזל?
תודה!
לצפיה ב-'ברזל יש הרבה באוכל, גם בצמחים ואפילו במים'
ברזל יש הרבה באוכל, גם בצמחים ואפילו במים
25/04/2017 | 16:44
7
38
הבעיה היא הזמינות שלו , בצמחים יש חומצה אוקסלית שנקשרת לברזל ויוצרת תרכובת שלא מתעכלת  ולכן ברזל מצמחים במיוחד ירוקים לא כלכך זמין .
הרבה ברזל יחסית יש בקטניות גרעינים אגוזים צימוקים חרובים  וכן הלאה ...
אבל מצד שני אם רואים בבדיקות דם סימנים לאנמיה,  יכול להיות שחסר לך ויטמין B12 וחומצה פולית ולא ברזל, ואת אלה כדאי לך לקחת בתוסף - כדור למציצה תחת הלשון,  בכל מקרה אם אתה לא אוכל בשר כדאי שתקח תוסף B12 וחומצה פולית (לכל הטיבעונים מומלץ לקחת).
 
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
26/04/2017 | 10:26
5
לצפיה ב-'חומצה אוקסלית אינה מעכבת ברזל אלא סידן'
חומצה אוקסלית אינה מעכבת ברזל אלא סידן
13/05/2017 | 07:39
5
7
אמנם אין הרבה מחקר בנידון, אבל לפחות המחקר המועט שנעשה, אין עיכוב של ספיגת ברזל בגלל חומצה אוקסלית
לצפיה ב-'גם ברזל וגם מגנזיום נקשרים לח. אוקסלית ויוצרים אוקסלטים'
גם ברזל וגם מגנזיום נקשרים לח. אוקסלית ויוצרים אוקסלטים
15/05/2017 | 11:21
4
10
מחומצה אוקסלית ויון מתכת דו ערכי ( מתכת שיש באטום שלה שני אלקטרונים חופשיים, למשל : סידן, ברזל ,מגנזיום, אבץ, נחושת )  מהחיבור של המתכות האלה עםחומצה אוקסלית נוצר מלח שנקרא אוקסלט , שזה  חומר קשה תמס, קשה לעיכול, מופרש בשתן, ועלול גם להצטבר בכליות וליצר אבני כליה (אבני כליות מורכבות מאוקסלטים).
לכן חומצה אוקסלית  מפריעה גם לסידן גם לברזל וגם למגנזיום  וגם לאבץ וגם לנחושת להספג בגוף.
חומצה אוקסלית זאת חומצה שנותנת לצמחים רבים את הטעם החומצי ,( פירות בוסר וחמציצים למשל מכילים הרבה ח אוקסלית)  וכן גם תרד עלים ירוקים וצמחים רבים אחרים .
וחס וחלילה שלא יובן שלא צריך לאכול עלים ירוקים  בגלל שישי בהם חומצה אוקסלית ! או לאכול פחות מהם. להפך יש בעלים ירוקים הרבה הרבה יותר יתרונות מהחסרון הזה.
אלא שבנוסף לאכילה של עלים ירוקים  צריך לספק לגוף מקורות אחרים למתכות  הדו ערכיות האלה  ( סידן, ברזל, אבץ , נחושת...   אשלגן למשל הוא מתכת חד ערכית ולכן הוא לא יוצר תרכובת כזאת עםהחומצה  האוקסלית  ואנחנו מקבלים אותו בעודף גדול מצמחים ירוקים כמו תרד)
מקורות אחרים למתכות דו ערכיות שבהם אין חומצה אוקסלית  זה בעיקר  חלב, בשר, ומים מינרלים, וגם אגוזים גרעינים , קטניות, ודגנים... יש תזונאים שממליצים להפריד בין אכילה של מזונות עם ובלי ח אוקסלית אבל לדעתי זה מיותר ומוגזם.
לצפיה ב-'כמו שכתבתי למעלה, חומצה אוקסלית לא מעכבת כנראה ספיגת ברזל'
כמו שכתבתי למעלה, חומצה אוקסלית לא מעכבת כנראה ספיגת ברזל
15/05/2017 | 23:35
3
7
לצערנו, אין יותר מדי מחקר בנושא, ולכן אני כותב ״כנראה״, אבל ממעט המחקר שיש- אין עכוב.
 
זה לא שכל יון דו ערכי נקשר לחומצה אוקסלית. גבישי אוקסלט וסידן נוצרים בתהליך מורכב שכולל פעילות אנזימית ספציפית.

הנה מחקר התערבותי שמדגים את אי העיכוב

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17440529
 
לצפיה ב-'גם כמו שכתבתי זה לא סיבה לא לאכול צמחים שיש בהם ח אוקסלית'
גם כמו שכתבתי זה לא סיבה לא לאכול צמחים שיש בהם ח אוקסלית
17/05/2017 | 13:28
2
6
ולא סיבה להמנע מאכילה של צמחים . 
גם אם יש עיכוב וגם אם אין עיכוב וגם אם העיכוב הוא לא משמעותי ... 
מה שכתבתי בהתחלה הוא העיקר וזה שמי שאוכל מאוזן מקבל מספיק ברזל, לאנשים שיש אנמיה כדאי לבדוק קודם כל את הנושא של חוסר ב B12   או חוסר בחומצה פולית ולא למהר  לקחת תוספי ברזל כי עודף ברזל  גם יש תופעות לואי לא נעימות וגם משבשים קליטה של מינרלים וויטמינים אחרים. 
לצפיה ב-'לא כתבתי שצריך להימנע'
לא כתבתי שצריך להימנע
18/05/2017 | 02:51
1
4
רק תיקנתי את הטעות שלך לגבי עיכוב הברזל על ידי חומצה אוקסלית. שיתוף מידע, לא יותר ולא פחות
לצפיה ב-'זה לא טעות כי מבחינה ביוכימית יש עיכוב! השאלה אם זה משמעותי '
זה לא טעות כי מבחינה ביוכימית יש עיכוב! השאלה אם זה משמעותי
18/05/2017 | 10:59
6
המחקר שהבאת בלינק למשל גם לא טוען שאין עיכוב בכלל (הרי בגלל זה שיודעים שיש בעיה כזאת עשו את המחקר)  אבל העיכוב כמו שראו במחקר הוא לא משמעותי וגם זה מסוייג כשאוכלים ארוחה מלאה דשנה כמו שאכלו הנבדקים במחקר .
  אותו דבר שנכון לברזל נכון גם  לגבי סידן ומגנזיום ואבץ ונחושת.
כשבודקים שתן של מי שאוכל ירקות מוצאים שהוא מפריש ברזל אוקסלט ואוסלטים אחרים של יתר המתכות וגם אבנים  בכליות עשויים מאוקסלטים כאלה. כלומר חלק מהמתכות האלה מופרזש השאלה היא רק כמה זה משמעותי.
יש מומחים ומחקרים שטוענים גם ההפך ויש אפילו מומחים לתזונה שממליצים להפריד בין אכילה של ירקות לדברים אחרים - וכמו שכתבתי , לדעתי זה מוגזם ולא צריך להתיחס לזה  בכלל והמחקר שהבאת אכן אומר שאין לזה משמעות.
חבל שהמחקר מתמקד רק בברזל כי אותו דבר גם לגבי מגנזיום אבץ וסידן. 
לצפיה ב-'איך בן אדם יכול לדעת מה פוטנציאל הגובה הגלום בו?'
איך בן אדם יכול לדעת מה פוטנציאל הגובה הגלום בו?
18/04/2017 | 12:49
8
27
יש כאלה שאומרים "הייתי צריך להיות יותר גבוה". איך הם יודעים שהם היו צריכים להיות יותר גבוהים?
 
לצפיה ב-'יש עקומות לפי מין גיל ומוצא של ממוצע האוכלוסיה בארץ שלך'
יש עקומות לפי מין גיל ומוצא של ממוצע האוכלוסיה בארץ שלך
18/04/2017 | 17:11
6
22
אם אתה בעקומה אתה בממוצע של אותה ארץ בה אתה גר,  אם אתה נמוך יותר או גבוה יותר אתה מחוץ לממוצע. - כלומר נחשב אדם גבוה או אדם נמוך.
אין לזה שום משמעות מעבר לזה.
את הגובה קובע הורמון הגדילה שמופרש בגיל צעיר בזמן השינה .
מה שקובע כמה הורמון גדילה יופרש זה כמה גורמים :תורשה מזון ושינה .
התורשה - אם ההורים שלך גבוהים סביר שאצלך יופרש יותר הורמון גדילה ותהיה גבוה יותר ולהפך.
בנוסף לתורשה קובע איכות המזון- מי שאוכל מזון איכותי יותר יגבה יותר, מי שניזון מאוכל לא בריא סובל מתת תזונה אוכל רק ג'נק פוד יכול להיות של איגבה למירב שהיהי גובה אילו אכל בריא.
דבר נוסף שמשפיע זה שינה - כיוון שההורמון מופרש בשינה חשוב לישון מספיק ובשעות קבועות . בעיות של חוסר שינה עלולות לגרום לך להשאר נמוך יותר. 
 
באופן טיבעי אדם גודל מהר בשנות הילדות ממשיך לגבוה עד גיל 25  בערך  ואחרי זה מאבד מגובהו בחזרה בזיקנה מספר סנטימטרים.
אפשר להתערב באופן מלאכותי אצל ילדים ע"י מתן הורמון גדילה , אצל ילדות גם ע"י טיפול הורמונלי בדחיית המחזור .
יש רופא ממומחה לגדילה ואם יש בעיה כדאי לפנות אליו ( בכל גיל עד 25) .
לצפיה ב-'באמת עד גיל 25 גובהים? '
באמת עד גיל 25 גובהים?
18/04/2017 | 18:01
1
15
כמה אפשר לגבוה אחרי גיל 18 21 ?
 
לצפיה ב-'רופא גדילה יכול לבדוק אותך ולאמר לך זה שונה מאדם לאדם'
רופא גדילה יכול לבדוק אותך ולאמר לך זה שונה מאדם לאדם
19/04/2017 | 17:35
3
לצפיה ב-'איך אדם יכול לדעת אם הוא היה צריך להיות יותר גבוה'
איך אדם יכול לדעת אם הוא היה צריך להיות יותר גבוה
18/04/2017 | 18:45
3
14
ובגלל שלמשל לא שתה חלב בגיל הגביהה אז הוא פספס גובה
 
"אם הייתי שותה חלב הייתי יותר גבוה"
איך הוא יודע שזה נכון?
אפשר להוכיח את זה?
 
לצפיה ב-'יש בדיקה שעושים לראות אם העצם עדיין יכולה לגדול'
יש בדיקה שעושים לראות אם העצם עדיין יכולה לגדול
19/04/2017 | 17:34
2
14
אתה יכול לעשות את הבדיקה אצל רופא מומחה לגדילה.
אחרי הבדיקה הוא יגיד לך אם יש עדיין אפשרות לגבוה או לא .
אין קשר לחלב דווקא או למזון אחר דווקא - כבר כתבתי לך מה הגורמים לגדילה: תזונה טובה (לאו דווקא חלב) , שעות שינה, ותורשה. 
לצפיה ב-'אם פוטנציאל הגובה הוחמץ , איך אני יכול לדעת'
אם פוטנציאל הגובה הוחמץ , איך אני יכול לדעת
20/04/2017 | 10:49
1
17
כמה ס"מ הפסדתי?
לצפיה ב-'אין דרך לדעת דבר כזה . '
אין דרך לדעת דבר כזה .
20/04/2017 | 14:33
13
זה כמו , שתוחלת החיים בישראל היא 80 אבל אדם מסויים שעישן סיגריות ומת בגיל שישים , האם אפשר לדעת כמה היה חי אם לא היה מעשן ?
אולי היה חי עד גיל 80 ואולי  יותר 90 , ואולי דווקא היה מת קודם כי אם לא היה מעשן היה שותה יותר אלכהול או אוכל יותר ומשמין יותר.
בקיצור אפשר רק לדעת מה הממוצע באוכלוסיה, ולזה יש עקומות "גרפים" . זה לא אומר כלום לגבי אדם ספציפי .
לצפיה ב-'אכילה רגשית איך מתמודדים איתה '
אכילה רגשית איך מתמודדים איתה
29/04/2017 | 13:39
10
אהלן אדם יכול לדעת מה הפוטנציאל שלו לפי התזונה שלו אם אתה אוכל טוב אז אתה תהיה גבוה ואם יש לך בעיות רגשיות עם האוכל כמו אכילה רגשית איך מתמודדים איתה אזה אתה תיהיה נמוך 

מנהל/ת הפורום

אודות:
את/ה מוביל/ה בתחומך? אנו מזמינים למשרדינו בימים אלו בעלי מקצוע המתאימים לנהל פורום מקצועי באשכול המומחים של אתר הקהילות המוביל תפוז אנשים. מנהל/ת פ
עוד...

חם בפורומים של תפוז

מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים!!!
מכינים עוגת גבינה מכל...
שלחו לנו מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית...
מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים!!!
מכינים עוגת גבינה מכל...
שלחו לנו מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ